До колко можете да тренирате и ремонтирате правила за различни градове

При извършване на козметични и ремонт без помощта на строителни инструменти не могат да направят, така че занаятчиите се интересуват от това колко дълго е възможно да се работи с перфоратор и друго оборудване, което създава повишени вибрации и шум. В различните региони на Руската федерация тези правила се различават, но има и общи изисквания, които трябва да знаят всеки, който ще направи шум.

Правила за всички - какво трябва да знаят наемателите?

Един единствен документ, който урежда правилата, когато е възможно да се извършат ремонти в многоетажна сграда, не е създаден. Всеки регион има свои собствени изменения и закони. Заслужава си обаче да се подчертаят основните точки, които са подходящи за повечето области. По време на неработни дни и почивки е разрешено да се прекъсне мълчанието в интервала от 10 до 22 часа. Пренасочването на жилища, включително подмяната на комуникационни системи, е ограничено до 9 до 19 часа.

Не забравяйте за сроковете

Не забравяйте за сроковете

В столицата и други региони на Русия от 13 до 15 часа - режим на почивка. Процесите, които се извършват без участието на работещ перфоратор, брони и други шумни инструменти, се допускат от 7 до 23. Те включват: тапетиране, залепване, шпакловки, боядисване. Дневната продължителност на ремонтните работи също има временни ограничения. След 6 часа се нуждаете от почивка на час. Общото време за ремонт в многоетажни сгради не трябва да надвишава 3 месеца. Ако нарушите крайните срокове и многобройните жалби от съседи, ще бъдете номинирани за административна отговорност - ще трябва да платите глоба. За първи път може да направи предупреждение.

Други причини за оплакванията са затрупването на отпадъци от стълбища, евакуационен изход и други обществени обекти. Строителните отпадъци не трябва да се транспортират в пътнически асансьор без опаковка. Оплаквания за нарушения на правилата за ремонтни и строителни работи се вписват в района в писмен вид. Оборудването, което се използва за домашен ремонт, трябва да отговаря на изискванията за безопасност, ефективност, заемат минимално пространство, спестяват време и усилия, създават минимален шум и вибрации. Допустим шум при високи сгради - не повече от 40 dB, временно максимум - 55 dB.

Например, 60-65 децибела - силен разговор 70db - шум по време на работа на принтера, 80 db - телефонно обаждане, шума на прахосмукачката 85 db - силен вик, да свири на китара.

Работата на перфоратора създава 90-95 dB. Постигането на идеални индикатори, които отговарят на нормата, ще бъде проблематично, но можете да намалите продължителността на експозицията. Ето защо предпочитайте висококачествен и бърз перфоратор, стенен резач за стени, избягвайки свредлото и чука. Звукомерът, който контролира нивата на шума и вибрациите, няма да повлияе на къщата.

Нарушаване на мълчанието в Москва и Санкт Петербург - какви са разликите

Законът за мълчанието в района на Москва бе приет през 2002 г. От този момент нататък се правят многократни корекции. Последните промени са извършени през 2014 г.-2015. От началото на 2016 г. новите редакции са регулирани от следните точки. Drill чук, бормашина, работещи с чук, ъглошлайф, стена преследвач, и други строителни съоръжения се разрешава от 9 до 19. От популярните търсене беше решено да се заглуши режим през деня от 13 до 15 часа, което е добра новина за семейства с бебета и малки деца. Забранено е да правите шум в неделя и официалните празници.

Не забравяйте да изучите нормите и правилата за ремонт

Не забравяйте да изучите нормите и правилата за ремонт

Според проучването, на което присъстваха малко повече от четвърт милион московчани, мненията бяха разделени на почти половината. 55 гласуваха за завършване на ремонтни и строителни работи в жилищни сгради до седем вечерта и 42 - до осем. В района на Ленинград този закон бе променен през 2017 г. Според новото законодателство всички действия, свързани с шума, се извършват от 7 до 22 (по-рано до 23 часа). Иновациите съвсем не са подходящи за собствениците на клубове и ресторанти. Въпреки това, те трябваше да се изправят, в случай на нарушение на административния закон, се налага глоба, чийто размер може да достигне до 500 000 рубли.



Възможно ли е да направите ремонт в удобно време, питате ли? Да, можете. За да направите това, трябва да съберете подписите на наемателите, че те не са против извършването на ремонтите от вас по-рано или по-късно от регулираното време. Въпреки това, както показва практиката, постигането на положителен резултат от всички съседи и жителите на входа е трудно, така че трябва да действате съгласно правилата на местното законодателство.

Ограничения във Воронеж, Нижни Новгород и други руски градове

Нощното време е периодът, в който е забранено да се извършва шумова дейност над 30 dB. Във всеки регион на Русия този период е различен, въпреки че в много области той съвпада. Така например, в Воронеж, Нижни Новгород и Вологда региони латентност се случва в 22 и завършва на 7. И в Нижни Новгород правило важи от понеделник до петък, а в събота и неделя времето е ръст от 1 час през нощта и в 2:00 часа сутринта.

На Сахалин, Република Татарстан и Кабардино-балканската република ограничението е валидно от 22 до 6 часа сутринта. Но през почивните дни и празниците (с изключение на Кабардино-Балканската република) се удължава за три часа сутринта (а за един час вечерта на територията на Сахалин). В района на Тиумен режимът на останалите граждани е от 22 до 8. Съществува закон за "тихите часове" от 13 до 15, включително шум в апартамента, на балкона и дори на улицата на обществени места. Същите правила се приписват и на региона Самара. Изключението е периодът от първи юни до тридесет и първи август, когато ограничаването започва с 23.

Ремонтът на къщата в неопределен срок може да доведе до глоба

Ремонтът на къщата в неопределен срок може да доведе до глоба

Република Башкортостан, Оренбург и Калуга регион, Краснодар област под нощното време да се разбере разликата от единадесет часа вечерта до седем сутринта в делничните дни. В почивните дни и в деня след празника законът за мълчанието в Башкортостан и Оренбург се удължава до девет сутринта. Провеждането на ремонти на територията на Башкортостан е разрешено до осем вечерта, а в Оренбург - от девет сутринта до седем вечерта в делничните и съботните дни. В района на Калуга - неговите ограничения. С PT на Пон 7 до 8 часа сутринта, забранява всички видове строителни работи, както и в събота и неделя и празнични дни - от 7 до 9. В Република Калмикия намалите шума 23-6 сутрин, в района на Ставропол - 22-7.

За жителите на Приморски Край е забранено да нарушава мълчанието от 22 до 9 часа през делничните дни, а в събота, неделя и празници се удължава с един час сутрин и вечер. Шумните и ремонтните работи ежедневно в интервали от 13 до 15 дни не се допускат. В района на Калининград е наложена забрана за ремонт през уикендите и официалните празници. Изключение е ремонтът в нови сгради, които бяха пуснати в употреба преди най-малко 1,5 години. В тези сгради ремонтите могат да се извършват ежедневно през деня без ограничения.

Глоби - за кого и колко трябва да платите?

Ако не знаете колко можете да работите и пробиете стени, както и да правите други шумове и вибрации над нормата в непредвиден период, може да ви бъдат наложени глоби. Всяка година индексът на санкциите за административни нарушения се увеличава не само в броя на нарушителите, но и в размера на плащанията. Съгласно законите, първото нарушение е предупреждение и ако шумният съсед продължава да нарушава обществения ред, се издава глоба. И физическите и юридическите лица се наказват. Разликата е само в размера на санкциите.

Минималната сума за един обикновен гражданин на жилищна сграда е 500 рубли, за една компания - 40 000 рубли. Освен това, в допълнение към събирането на такси, правоприлагащите органи могат напълно да затворят организацията за нарушаване на административната заповед.

За придвижване в малки фигури на страната за извършване на ремонтни работи в нерегулираните от закона, а в Санкт Петербург и лицата на региона може да сложи в джоба размер от 500 до 4000 рубли, и юридически лица - до 50 000 рубли. Ако престъплението се повтаря, сумите се удвояват. За обикновените граждани те съставляват два минимални печалби на месец. В района на Москва местното правителство наказва подобни нарушения за такива нарушения. Сумите за организации са от 10 000 до 300 000 рубли, а за физически лица - от 500 до 40 000 рубли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Срокът за замяна на водомериСрокът за замяна на водомери
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Запечатване на брояча безплатно съгласно законитеЗапечатване на брояча безплатно съгласно законите
Отделение за отопление, вентилация и климатизацияОтделение за отопление, вентилация и климатизация
Тарифи за водаТарифи за вода
Тарифи за газТарифи за газ
Трябва ли разрешение и одобрение за остъкляване на лоджията?Трябва ли разрешение и одобрение за остъкляване на лоджията?
Проверка на газомеритеПроверка на газомерите
Избираме апартамент в нова сградаИзбираме апартамент в нова сграда
Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
» » До колко можете да тренирате и ремонтирате правила за различни градове
© 2021 BggeHat.com