Тарифа за електричество от две части

Тарифа от две частиРазмерът на тарифите и тарифите предизвиква много противоречия и размирици сред потребителите на електроенергия.

Цената за това постоянно се увеличава и всеки собственик на къщата иска да спести на този разход.

Коя тарифа е по-изгодна за използване - еднократна или две части?

Каква е тарифата за електроенергия

Цените на електроенергията за потребителите се наричат ​​тарифи. Обемът му се измерва в киловатчасове. Тарифите не са еднакви за различните категории потребители.

Критерии за формиране на тарифни ставки:

  • Местоположение на селището. В селските райони цените на електроенергията са почти една трета по-ниски, отколкото в града. По-ниските ставки са ефективни само за селяните и селяните. Собствениците и собствениците на къщи не принадлежат към тази категория. Тарифата за селските райони не се прилага в градските населени места. Привилегията за селяните се обяснява с факта, че техните условия на живот са по-малко удобни, но консумират по-малко електроенергия от градските жители.
  • Тарифата се намалява за апартаментите, където има електрически печки и отоплителната система е свързана към електрозахранването. Жителите на къщи, където няма природен газ, са принудени да изразходват повече електроенергия. Така че, за да бъдат равнопоставени със собствениците на газови печки, държавата частично възстановява неизбежните високи разходи. Но дори и при намалени тарифи, електрическото отопление и електрическата печка ще струват повече от еквивалента на газа.

 Видове тарифи:

  • единна ставка - една тарифа не зависи от времето на деня,Тарифа от две части
  • две части - в различно време на деня цената на киловат не е еднаква. През нощта, когато потреблението на електроенергия намалява, цената му е по-малка, а на дневна светлина - тарифната ставка се увеличава. Този план се нарича "нощен ден"
  • Също така има тризонова тарифа, когато дневният курс е разделен на "връх" и полу-връх.

Повечето потребители се изчисляват с един процент. Но тези, които могат да спасят, определят двузонални броячи "ден-нощ". Въвеждането на такава тарифа има за цел да облекчи ежедневното потребление на електроенергия. В края на краищата собствениците на двутарифен метър могат да използват евтино електричество през нощта, включително и енергоемките електроуреди през нощта. Ако изгладите пералнята си, включете перална машина или съдомиялна машина, фурна или фурна след 23:00 часа, ще спестите много. За кратко време инсталирането на електронен двутарифен апарат ще се изплати.

Друг неудобен нюанс - при преминаване към лятно зимно време, броячът трябва да бъде препрограмиран.

Има преференциални социални тарифи, предвиждащи плащане на определен брой киловатци за всеки наемател при намалена ставка. Превишавайки тази норма, обемът на ресурса се заплаща на тарифа, която е 30 пъти по-висока от социалната.

Градивните асоциации, благотворителните организации също имат ползи за заплащането на светлината.

Кой разработва и одобрява тарифи за населението



Тарифна промянаМестните изпълнителни органи регулират размера на тарифите в съответствие с методите и препоръките на Федералната тарифна служба.

Изчислените лихвени проценти са одобрени с Резолюцията, която се публикува на хартиен и електронен носител.

Тарифните промени се проявяват през летните месеци, когато потреблението е намалено и не се получава остър скок в плащането.

Тарифа от две части

Двупътната тарифа се състои от 2 части - основната ставка на плащане за единица консумирана мощност и допълнителна допълнителна такса за всеки час. Въвеждането на тази тарифа помага за по-равномерно разпределение на натоварването на електрическата мрежа през деня и нощта.

В действителност, някои потребители спестяват за сметка на другите. Цените за двутарифно ползване се изчисляват на цената на енергията. Те са от значение не само за населението. Принципът за два принципа на изчисление важи и за промишлените съоръжения. Само цените са значително различни за доставките на електроенергия в страната и промишлеността.

Индустриалното предприятие плаща за потреблението на енергия в размер от 17 до 33 рубли за 1 кВтч / час.

Струва си да се оцени всички предимства на инсталирането на електронен брояч "ден-нощ".предимства

 Нюанси за настройване на мултитарифен брояч:

  • Често използвате мощни електрически уреди (чайници, микровълнови фурни, перални и съдомиялни машини),
  • Дали разликата между дневните и нощни тарифи е значителна,
  • колко ще трябва да платят за настройка на часовника в случай на промяна на часовия режим,
  • колко време е гратисен период в един ден,
  • дали потребителят ще може да се възползва от преференциалното време (например, ако нощните смени са чести, повечето електрически уреди ще бъдат включени в деня, в който няма ползи).

Преди да промените тарифния план и да инсталирате брояч с две зони, трябва да претеглите всички предимства, да научите в организацията доставчик за цената на ресурса по всяко време на деня, за следващите промени в плащането и т.н. Ако има реална полза, можете да преминете към двутарифен план.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Многотарифен електромерМноготарифен електромер
Тарифа за електроенергия в селските райониТарифа за електроенергия в селските райони
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Тарифи за електроенергияТарифи за електроенергия
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Двутарифни електромериДвутарифни електромери
Оценете за студена водаОценете за студена вода
Тарифи за електроенергия за предприятиятаТарифи за електроенергия за предприятията
ЕлектромериЕлектромери
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
» » Тарифа за електричество от две части
© 2021 BggeHat.com