В какви периоди се предават показанията на електромера

Електрически измервателен уредВсеки човек в апартамента има такова устройство като електромер. Това е този продукт, който помага да се спестят пари за плащане на сметки. Обаче периодично тези устройства се нуждаят от специална проверка, така че много хора се чудят кога да предават показанията на електромерите. Отговорът на този въпрос ще се опита да намери заедно.

Принцип на работа и показания на измервателните уреди

В ролята на електромери са специални индукционни устройства, еднофазни и трифазни. За отчитане на постоянен ток се използват специални електродинамични устройства.

Показания за електромери се определят от броя на въртенето на подвижната част на устройството, които се фиксират посредством специален механизъм.

Времето за пренос на електромерите се определя основно от управляващите дружества.

За индукционна система отчитането на измервателния уред се определя с помощта на алуминиев подвижен диск, който започва да върти, когато токът се консумира. Скоростта на въртене зависи пряко от количеството на тока, преминаващ през намотката. Ако извършим точно изчисление, скоростта е пропорционална на произведението на тока и напрежението към косинуса на фазовото изместване. Ето защо, използването на прости механични изчисления може да бъде свързано с цифрови индикатори.свидетелство



За електронен тип броячи може да се отбележи, че въздействието се получава върху електронни елементи, които създават импулси, пропорционални на количеството активна енергия. За да определите показанията на електромерите, можете да използвате еднотарифни и многотарифни устройства.

Как правилно да се вземат данни и кога е необходимо да се предават показанията на електромерите

Един от най-популярните измервателни уреди е мултизоновия брояч или т. Нар. Трифазен метър. За да се отговори на въпроса, когато е възможно да се предадат отчитанията на измервателния уред, е полезно да се разбере как правилно да се определят.

Дефиницията на данните трябва да се извърши в следната последователност:

  1. Когато използвате устройството trehtarifnogo сметка отстранява разлика четения няколко тарифа и с всяка стойност, умножена по текущия курс за определен регион, както и всички резултати се сумират.
  2. Брояч на четенеЗа да премахнете данни от такова устройство, натиснете бутона "Enter". След това на потребителя ще се покажат редица тарифи T1,2,3. Бутонът се активира веднъж, инструментът показва алтернативно всички индикатори на интервали от 30 секунди. Отговаряйки на въпроса колко да предават показанията на електромери от този тип, заслужава да се отбележи, че те се предават едновременно.
  3. преди предаванията на измервателните уреди Необходимо е да се вземе текущата стойност на T1 от първите индикации и да се умножат номерата по тарифата, която е валидна за региона по време на върха. Пиковите часове се считат за интервали от 7 до 10 часа сутринта и от 17 до 21 часа.
  4. Измервател T2 - стойността на нощните часове. Нощните часове могат да се разглеждат от 23 до 7 часа сутринта. Тарифите могат да бъдат различни. Много внимание при храненето показанията на електромерите, но трябва да се отбележи, че по-рано, преди да е необходимо прехвърлянето на данни, за да се изчисли, че е извадена от настоящите стойности на предишния брой и го умножете по цената.
  5. Т3 - стойност полу връх, които са дефинирани в интервала 10-17 и от 21 до 23. От тези измервания са отнети, и също тока, умножена по действащата тарифа.
  6. След това трябва да обобщите всички данни и да се приспадне размерът на ползите от получените стойности. След прехвърлянето на данните трябва да платите приходите навреме.
  7. Въпреки това е задължително да се има предвид, че местните власти могат да определят други интервали от време за тарифиране, но всички потребители трябва предварително да бъдат предупредени за такива промени.Измерване на метъра
  8. Ако сте решили кога да изпратите четения, но не можете да намерите предишните данни, трябва да активирате бутона за въвеждане на устройството и да го задържите за няколко секунди. След това потребителят ще има последователно достъп до предишните показания. Това се дължи на факта, че такива броячи съхраняват всички данни, така че мониторинговите служби могат лесно да определят коя дата да предават отчитанията на измервателните уреди и какви суми трябва да бъдат натрупани.

До коя дата трябва да посочите електромерите?

Една от най-удобните нововъведения е възможността за прехвърляне на данни през интернет. За целта е необходимо да се приложи към НСК на ИС на неговия район за подаване на първични данни. Адреси, телефони и други центрове за данни могат да бъдат намерени на специален държавен паспорт.

Отговорът на въпроса за времето на предаване на измервателните уреди е изключително лесен. Експертите препоръчват това да се прави от 15-то число на текущия месец до следващите 3. Данните, въведени в друг период, не се вземат предвид при изчисляването на текущото начисляване, но се вземат предвид при определяне на таксите за следващия период.

Електронният апарат помага да се спестят пари за плащане на електроенергия. Навременното подаване на данни до специализирани центрове ще помогне да се проследи нивото на потребление и да се провери точността на таксите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Независима подмяна на електромераНезависима подмяна на електромера
ЕлектромериЕлектромери
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
Как да вземем показанията от измервателния уредКак да вземем показанията от измервателния уред
Регистриране на електромераРегистриране на електромера
» » В какви периоди се предават показанията на електромера
© 2021 BggeHat.com