Предаване на отчитания от електромери чрез SMS

Предаване на свидетелски показанияОт този момент, влязоха в правна сила на закона "предоставянето на услуги за пренос на данни показанията на електромерите на комуналните фирми за собствениците на многоетажни жилищни блокове и частния сектор вече не трябва отговорност.

Всички данни от устройствата за сметки за електроенергия могат да се предоставят по най-удобния начин за потребителя в края на всеки месец.

Ако току-що сте започнали да използвате услугите и все още нямате касови бележки и личният ви профил не е известен, тогава можете да изпратите вашето показание само неоторизиран от:

  • Е-мейл адрес.
  • Кутия за прехвърляне на информация.
  • Офисът, където можете да платите.
  • Телефонен секретар.
  • SMS съобщения.

Ако използвате официалния сайт, където можете да изпратите показанията чрез SMS, трябва да знаете номера на сметката, която можете да намерите в разписката за плащане.

Четене от електромер

Когато снимате показанията на измервателните уреди е необходимо да записвате само цели цифри.

Като четенеНо има един вид броячи, в които на механизма за преброяване има само цели части киловатчасове. Делът на тези киловатчасове задължително трябва да бъде отделен от останалите числа от прозорец, правоъгълна рамка или друг цвят (често червен) и трябва да бъде далечна запетая.

Тоест, когато взимате данни от електромера, не забравяйте, че само числата, които са отляво преди запетаята, са взети под внимание. Когато собствениците имат електронен брояч, то числото е отделено, като правило, не с запетая, а просто с точката. Стойността по принцип не се променя, отчитат се само цели стойности, всички знаци до точка.

Формат на прехвърлянето на данни чрез SMS съобщение

За тях всеки може да избере подходящо средство за прехвърляне на данни от електрическия билборд и в същото време да спести достатъчно лично време.

Можете да изпращате SMS съобщения от най-обикновения мобилен телефон.

За да изпратите SMS съобщение, е необходимо да отворите съответната папка, секцията, в която SMS вече е получена и има възможност за създаване на нови елементи. За да изпратите съобщение, изберете желания бутон с това име. Можете да въвеждате текст с помощта на мобилната клавиатура на телефона си.

Но не забравяйте, че за да изпратите данни от електромера, трябва да знаете личния си акаунт и четенето на електромери в момента. Личната сметка може да бъде намерена в документите, използвани за заплащане на електроенергия.

За да изпратите свидетелство, трябва да наберете определени комбинации от номера:

  1. Личният профил, след който трябва да поставите празно място или знака, който използвате, за да разделите текста;
  2. Данни за брояча, валидни към момента на четене.


След като сте посочили горната информация, уверете се, че всички цифри са въведени правилно и правилно. Данните за брояча трябва да бъдат написани след номерирания акаунт, без да се поставят нито запетаи, нито точки, само число.

Данни за изпращане на SMS съобщения за еднотарифен брояч

Ако имате еднотарифен брояч у дома, трябва да посочите:

  1. лична сметка;
  2. поставете разделителна табела, тя може да бъде пространство, звездичка, решетка;
  3. counter reading

Накрая съобщението ви ще изглежда така:Формат на предаване

Данни за изпращане на SMS съобщения за двутарифен брояч

За двутарифен брояч трябва да въведете:

  1. лична сметка;
  2. поставете разделителна табела, тя може да бъде пространство, звездичка, решетка;
  3. ED - четения по дни;
  4. поставете разделителна табела, тя може да бъде пространство, звездичка, решетка;
  5. EN - четения през нощта.

Съобщението ще изглежда така:Формат на предаване

Сега ще трябва да посочите номера на абоната в посочения прозорец.

Изпращане на показанията чрез съобщение

След като въведете всички необходими данни, съобщението трябва да бъде изпратено до PJSC "TNS energo NN". Ако използвате следните мобилни оператори: "Beeline", "Tele2", "Мегафон", трябва само да изпратите SMS съобщение на номер 7049 за всички останали оператори има редица 79037676049. Символът + се оформя, когато бутонът се задържи малко надолу. След като сте въвели цялата информация, използвайте бутона "Изпращане".

За да не записвате ръчно броя на абонатите всеки път, можете просто да ги запазите в телефонния указател.

След като изпратите съобщението, ще бъдете уведомени, че операцията е била успешна. Ако информацията е била въведена неправилно, ще бъдете посочени и ще трябва да проверите отново правилността на въведените данни и да опитате отново.

Изпращане на показанията чрез съобщениеТова е всичко, от което се нуждаете, за да се уверите, че комуналните услуги получават данни за електроенергията. Това е много удобно, тъй като не е нужно да отивате навсякъде и да стоите на дълги разстояния. Тази процедура ще отнеме всеки път все по-малко време.

За да се подобрят предлаганите услуги, организацията за продажби на енергия постепенно взема показания от електромери, издаване на селища и разписки за плащане през месеца. Приблизителната дата на проверката може да бъде намерена на сайта на определена фирма или на разписка. Ако собствениците нямат възможност да присъстват по време на събирането на данни за количеството използвана електроенергия, възможно е да ги прехвърлите по най-удобния за вас начин, но не забравяйте условията. С помощта на SMS съобщения можете бързо да прехвърлите желаните показания без да отделите много усилия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Водоплащане по метърВодоплащане по метър
Къде да предавате показанията на брояча на водатаКъде да предавате показанията на брояча на водата
Изгодно ли е да се инсталира двутарифен електромерИзгодно ли е да се инсталира двутарифен електромер
Как да вземем показанията от измервателния уредКак да вземем показанията от измервателния уред
Инсталиране на водомер в апартаментаИнсталиране на водомер в апартамента
Плащания за газ на метърПлащания за газ на метър
Четене на електромериЧетене на електромери
В какви периоди се предават показанията на електромераВ какви периоди се предават показанията на електромера
Характеристики на предаване на показанията на водомери през интернетХарактеристики на предаване на показанията на водомери през интернет
» » Предаване на отчитания от електромери чрез SMS
© 2021 BggeHat.com