Къде да кандидатствате за електромери

Измерване на метъраПреди четири години беше въведено ново правило за прехвърляне отчитане на електроенергия. Индивидуалните лица трябва независимо да следят и предават действителните данни на местните продажби на електроенергия. Преди това тази работа беше извършена от служителите на организацията. Всеки месец обикаляха апартамента и записаха показанията на инструментите. И в началото на месеца всеки клиент получи известие за плащане.

От 2012 г. се решава, че един електротехник ще вземе данни веднъж на тримесечие. През останалото време клиентът трябва сам да наблюдава и предаде свидетелските си показания.

Но тази година имаше слухове, че не е необходимо да се дава свидетелство и още повече, че няма закон, който да ни накара да направим това.

В "правилата за предоставяне на обществени услуги" последните данни са, както следва:

  • От 2013 г. насам всеки гражданин има право да извършва измервания и да го прехвърля не на електрическа енергия, а директно на жилищната си компания, която се занимава с обслужването на дома си.
  • Брояч на четенеПреди това беше зададено времето, когато точно е необходимо да се вземат показания. Сега клиентът има право да го направи всеки ден от месеца. Тоест, времето не е ограничено.
  • Ако клиентът не успее да предаде свидетелските показания поради проблеми или липса на град, таксата ще се основава на ранни индикации. Ако в рамките на шест месеца не бъдат получени нови данни, начисляването се извършва съгласно стандартни показатели.
  • Проверката на надеждността на предадените данни се извършва два пъти годишно от служител по продажбите на енергия.

За и против тази иновация

Когато имаше информация за иновациите - това предизвика буря на възмущение сред населението. Никой не искаше да губи лично време и да избяга от властите, без да знае къде и как да предаде свидетелски показания. Особено този въпрос тревожи възрастното поколение. В крайна сметка, малко хора имат компютърна грамотност и са в състояние да въвеждат данни през интернет без никакви проблеми.

Поради това пенсионерите трябваше да се кандидатират до пощата, да защитават дългите си линии. Но в действителност персоналът за продажби на енергия е мислил чрез много системи за предаване. Например, можете да използвате телефона, просто да се обадите на данните си. Можете също така да изпратите SMS съобщение. Или дойдете на пощата и пуснете бележката в специална кутия.



Отворете уеб сайта на фирмата и въведете вашите данни. С една дума, изборът беше страхотен. Единственото, което цялата тази система не винаги работи. Понякога предаваните данни се изгубват или се въвеждат неправилно. В резултат на това хората трябва отдавна да разберат причината за огромните натрупвания във входящите приходи. През последните години е създадена система от трансфери.

По време на прехвърлянето клиентът въвежда действителните данни. Следователно изчисляването на сумата за електроенергия се основава на потреблението на електроенергия. В противен случай клиентът получава разписки с регулаторни данни. Често по стандарта, трябва да плащате два или три пъти повече. Ето защо, за да спестите пари, струва си да отделите няколко минути за прехвърляне. И така, не е нужно да плащате пари за киловата, които не сте изразходвали.Измерване на метъра

заключение:

  • Необходимо е предаването на показанията най-малко веднъж на всеки шест месеца, но е по-добре всеки месец. Това ще предотврати изплащането на надплатени суми;
  • Свидетелството може да се предаде по няколко начина;
  • Някои компании за жилищно настаняване се дават свидетелски показания, така че те могат да бъдат платени заедно с плащане за комунални услуги или по телефона;
  • Можете да изпращате данни по всеки ден от месеца;
  • Няма да бъдете глобени и наказани, ако не предадете данните.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Кога да предавате показанията на водомеритеКога да предавате показанията на водомерите
Запечатване на брояча безплатно съгласно законитеЗапечатване на брояча безплатно съгласно законите
ЕлектромериЕлектромери
Къде да предавате показанията на брояча на водатаКъде да предавате показанията на брояча на водата
Как да вземем показанията от измервателния уредКак да вземем показанията от измервателния уред
Нормите за консумация на електроенергия без метър на човекНормите за консумация на електроенергия без метър на човек
Предаване на отчитания от електромери чрез SMSПредаване на отчитания от електромери чрез SMS
Регистриране на водомераРегистриране на водомера
Четене на електромериЧетене на електромери
» » Къде да кандидатствате за електромери
© 2021 BggeHat.com