Нормите за консумация на електроенергия без метър на човек

Стандарти за потребление на енергияКогато в апартамента се установява метърът на електроенергията, тогава таксата се изчислява въз основа на свидетелските му показания. В случаите, когато броячът не е налице по някаква причина, изчислението се прилага по установени стандарти, в зависимост от броя на хората, които официално живеят в апартамента.

Стандарти за потребление на електроенергия (регион Ростов)

  1. Ако никой не е регистриран, няма консумация;
  2. Регистрирано едно лице - 96 киловата;
  3. 2 души. - 146 кВт;
  4. 3 души. - 166 кВт;
  5. 4 души. - 186 кВт;
  6. От 5 души - 206 kW.

В други региони на Русия тези цифри могат да се различават както по-малки, така и по-големи. В допълнение към броя на регистрираните хора прогнозният процент на потребление може да бъде повлиян от други фактори:

  1. Наличие на електрическа плоча;
  2. Наличие на бойлер;
  3. Електрическо отопление или не.

Общата сума за плащане се изчислява съгласно следния алгоритъм: колко души се предписват да се умножат по размера на потребление на човек и цената на киловат.

Случаи на прилагане на нормативното изчисление на електрическата мощност

Плащане за електроенергияИзчисляването на плащането на електроенергия, използвайки стандартите за потребление, може да се направи не само при липса на брояч, но и при инсталирането на електромера:

  1. Индикаторът не е инсталиран;
  2. Броячът се извежда;
  3. Измервателят не е достъпен за контролера;
  4. Броячът не работи или периодът на потвърждение е изтекъл;
  5. Броячът работи, но наемателите не дават свидетелството.

Понякога се случва, че лицето в апартамента е регистрирано, но за дълго време не живее в него. В този случай можете да изключите този човек от изчисляването на цената на електроенергията. За да направите това, можете да кандидатствате за управляващото дружество. Едно просто изявление в този случай няма да е достатъчно - ще трябва да документирате отсъствието на лице в посочения апартамент.

Документи, потвърждаващи, че дадено лице не живее на посочения адрес:

  1. Сметка за комунални услуги за друг адрес;
  2. Сертификат за болнично лечение;
  3. Пътни документи (билети) или заверени копия от тях;
  4. Временна регистрация в друг апартамент;
  5. Копие от документа за пътуване;
  6. Закон за неживеенето на адреса, като се вземат предвид свидетелствата на съседите.

Неизправност на измервателния уред

Този факт (неизправност или дори кражба на устройството) може да бъде забелязан или от вас, или от инспектора от управляващото дружество. В първия случай можете да кандидатствате. Ще трябва да платите средните суми, но не повече от три месеца - тогава ще бъдете таксувани въз основа на броя на хората. Във втория случай всичко се случва, но броят на времето ще се получи от акта, съставен от администратора.Стандарти за потреблението

Не се предават доказателства



Когато устройството е инсталирано и функциониращо, но показанията не се предават, изчисляването на електрическото зареждане ще се извърши като средна стойност от предишните 3-6 месеца. Ако свидетелските показания не са предавани за кратко време, изчислението първо се извършва за 3 месеца. Ако няма данни за повече от 3 месеца, то се изчислява въз основа на 6 месеца. Но ако решите да не предадете свидетелствата изобщо, тогава можете да сте сигурни, че ще дойде време, а управляващото дружество ще използва стандартите за потребление при изчисляване.

Липса на достъп на контролерите до измервателния уред

Такава ситуация може да възникне не само поради нежеланието на наемателите да покажат броячите, но и когато метърът е инсталиран в апартамент или в барабан, на който могат да получат само наематели. Изпитвателите свали свидетелството през деня, когато повечето от обитателите са на работа. Контролерите не могат физически да видят брояча. Но първото пристигане на администратора не може да стане причина за изчислението чрез стандартите за потребление - проверяващият трябва да остави бележка за посещение при контактите си.

Брояч на четенеЖителите трябва да се свържат с администратора и да се договорят време за посещение, което е удобно и за двете страни. Ако не се получат обаждания от наемателите, администраторът трябва да остави второ известие. След като не отговори на второто уведомление, изчисляването на плащането се прехвърля на метода чрез правилата.

Електрически байпас брояч

Това е най-сериозната ситуация за наемателите - когато администраторът ще забележи такова нарушение, то има определени права:

  1. Контролерът може да влезе в апартамента и да направи списък на всички електрически уреди - в същото време той ще изчисли консумираната от тях енергия, при условие че всички устройства работят едновременно, без да се изключват денонощно;
  2. Получената сума ще бъде умножена с минимум шест;
  3. На жителите ще бъде начислена тази сума за всеки месец, като се започне с последната проверка, при която няма нарушения.

Кой вариант е по-изгоден?

Някои хора мислят за това, което е по-изгодно - да инсталирате метър и да плащате само за консумирана енергия или да не инсталирате и плащате според нормите. Най-простата оценка на ситуацията води до следните изводи: Ако почти никой не е регистриран в апартамента, но много хора живеят, може би е по-изгодно да не разполагате с брояч. В обратната ситуация (когато хората живеят малко, но много от тях са предписани), ще бъде много по-изгодно да платите за действително изразходваната енергия.

Необходимо е, обаче, да се вземат предвид и други фактори - например, наличието на мощни електрически уреди, които често се използват - в случай на плащане на метър, може да се "идва" сума по-голяма, отколкото би било, ако се плати по стандартите на потребление. Същата ситуация възниква с голяма площ на апартамента и използването на електрически рафтове.

Така че всичко зависи не само от това колко хора са регистрирани в апартамента. Не забравяйте, че управляващото дружество може да провери колко хора всъщност живеят в апартамента (при липса на метър) и да го вземе предвид при изчислението - стандартите за потребление ще се повишат. Не забравяйте редовните увеличения - стандартите се увеличават и всяка година липсата на метри е все по-малко печеливша.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тарифи за електроенергия към 1 юли 2016 г.Тарифи за електроенергия към 1 юли 2016 г.
Как да платите за вода без броячКак да платите за вода без брояч
Как да заменим газовия уредКак да заменим газовия уред
Стандарти за топла водаСтандарти за топла вода
Тарифа за електроенергия в селските райониТарифа за електроенергия в селските райони
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Колко газ консумира газов бойлер за един месец и за един час се изчисляваКолко газ консумира газов бойлер за един месец и за един час се изчислява
Тарифи за електроенергияТарифи за електроенергия
Двутарифни електромериДвутарифни електромери
Как да се изчисли отоплението в апартаментаКак да се изчисли отоплението в апартамента
» » Нормите за консумация на електроенергия без метър на човек
© 2021 BggeHat.com