Как да платите за вода без брояч

Колко е таксатаВодата е водороден оксид - безцветна течност, която също няма вкус, няма мирис.

Това вещество е в средата, в която всички живеем. Тя е неразделна част от атмосферата, земята и благоприятства създаването на естествени водни тела - морета, езера и т.н.

Увеличаващ се фактор

Хората използват вода в почти всяка сфера на живота. Например:

  1. Водата се използва за консумация в тялото, както и за приготвяне на храна (така че човешкото тяло да не дехидратира, че е необходимо да се пие вода, защото това може да доведе до смърт).
  2. Водата се използва широко в селското стопанство (така че селскостопанските култури да се отглеждат правилно - зеленчуци, плодове, плодове и т.н.).
  3. Водата се използва като охлаждаща течност (гореща - използва се за отоплителни мрежи за отопление на жилищни помещения, а студът се използва за осигуряване на определено ниво на охлаждане в областта на общественото хранене, както и в медицинската област).
  4. Използва се и за гасене на пожари и различни пожари (могат да се появят както в течна форма, така и като пяна).
  5. Водната течност се използва като инструмент (например, когато се извършва водно отрязване).
  6. Като смазващо вещество (това е компонент на емулсионните мазнини).

Водната столова, предназначена за консумация вътре в тялото, има очевидни разлики с водата Увеличаващ се факторестествен характер. Вече е известно на мнозина, че съществува известна връзка между степента на здравословно състояние на човешкото тяло и нивото на качеството на течността за пиене. Преди да доставя вода в жилищни помещения, тя се почиства внимателно от различни метални замърсявания, нежелани микроорганизми и вредни врати. Водата първо се дезинфекцира, така че в нея не се открива повече присъствие на чревния бацил (максимумът може да бъде три до един литър водна течност). Тази операция трябва да се извършва в специални помещения за почистване. Там обикновено течността се третира със специални реактиви - използвайки активен въглен, натриев хипохлорит и амонячна вода (много други вещества също се използват). Тогава водата минава през пясъчните филтри: тя трябва да бъде утаена, филтрирана, след като цялата течност е изчистена и накрая навлиза в многофамилните сгради.

Какви норми за използване на водата се въвеждат от държавата на RF

На територията на Руската федерация съществуват норми, които установяват изисквания за потреблението на топла и студена вода (изчислени в кубични метри на 1 средностатистически гражданин на Руската федерация). Така, от тази година, през 2016 г., може да се каже, че държавата предвижда нивото на консумация на вода за гражданите, които не са инсталирали метри. Средно един гражданин може да използва само един месец:

  1. Студена вода за шест кубически метра или шест хиляди литра (5.48 кубически метра).
  2. Топла вода в размер на три кубически метра или три хиляди литра (3,81 метра кубичен).

Преброяването на дневния прием на течности от един наемател не е толкова трудно: данните, които са били дадени, са необходими, разделени на тридесет календарни дати в рамките на един месец. Така че можете да разберете, че за 24 часа човек за един ден губи:

  • Двеста литра студена вода;
  • Стоти литра гореща вода

Експертите съветват, че е желателно да се сравнят тези цифри, например, с общия обем на банята, която се напълва за къпане (около двеста и петдесет литра). В случай, че не ежедневно се налага да се къпете, а ако не прекарвате голямо количество измиване всеки ден, в името на икономиката можете да закупите и инсталирате водомер в жилищна сграда. След това направете плащане за количеството вода, използвано според указанията на счетоводното устройство (tsiferki излизат в много по-малка форма, отколкото в страната със средните норми).

Как да се изчисли цената на водата, ако не е инсталиран брояч

нормиВсяко лице може да изчисли разходите за вода по абсолютно независим начин. В този случай няма да има особена нужда да се използва измервател за измерване на количеството вода, изразходвано. За да постигнете тази цел, трябва да използвате кофа от десет литра и да вземете калкулатор. Преди да започнете процедурата, ще трябва да започнете водата във всяка точка на консумация: пералня, миялна машина, както и в банята и кухнята. Напълнете резервоара (използвахме конвенционална кофа) с течност. Ще трябва да откриете времето, по-специално: за какъв период кофата ще се напълни с вода почти до ръба.

Даваме типичен пример за такива изчисления: около десет литра водна маса бяха събрани в рамките на пет минути. Това означава, че шестдесет минути (пълен 1 час) са разделени на пет минути, като резултатът е цифра от дванадесет. Резултатът ще трябва да бъде умножен по десет литра, което представлява максималното количество консумирана вода (сто и двадесет литра се набират на шестдесет секунди).

В случай че в жилищните ви квартали няма водомери, ще трябва да платите за използването на ресурса в съответствие с тарифата, определена от държавните органи за "осредняване".

Тази цифра - размерът на тарифата - трябва да се размножавате от всички хора, които са регистрирани в тази жилищна зона. Такива изчисления винаги се правят, за да се определи таксата за количеството използвана вода, студена и също така гореща.



Откъде държавата е приела такива норми за използване на водата (двеста литра студена вода, сто литра топла вода)? Цялата ситуация е такава, че обемът включва вода, която се губи в цялата жилищна сграда:

  1. Поток при възникване на произшествия, свързани с тръбопровода;
  2. Водата, използвана за наводняване на тревни площи;
  3. Отпадъчни води;
  4. Пожарогасителна течност;
  5. Прекомерна консумация на вода в жилищни помещения, където няма измервателни уреди;
  6. Различни течове се случват чрез системата на вътрешната къща;
  7. Неоторизирани връзки.

Това са "общи потребности на домакинствата", тъй като те се наричат ​​и в нашата страна. Те са създадени по регулаторни начини по инициатива на правителството на Руската федерация, по-специално чрез подходящи резолюции.

За каква сума беше платена за потреблението на вода в жилищни сгради през 2015 г.

Цената на 1 кубичен метър за вода обикновено се определя за всеки регион на Руската федерация в абсолютно различни размери. Всичко зависи от местоположението на териториалния характер, както и от основните особености на дадена територия на територията на Руската федерация. Структурата на тарифите, свързани с потреблението на студена вода, включва използването на ресурси, предназначени за водоснабдяване на потребителя. Такива ресурси са:

  1. Поддръжка и работа на плана за ремонт (набор от услуги за производство);
  2. Неприети доходи;
  3. Печалба, както и амортизация.
  4. Наемите;
  5. Фонд, който предоставя услуги по заплащане;
  6. Суровини и различни материали;
  7. Такси и плащания на данъци;
  8. Разходи за закупуване на гориво;
  9. Разходи от различен вид.

Ето формата за изчисляване на тарифните схеми, които са отговорни за заплащането на използването на топла вода.

По принцип цената на един кубичен метър студена течност на територията на Руската федерация е между десет и тридесет рубли, а за един кубичен метър горещо е необходимо да платите от 60 до 100 трилита рубли.

Като пример за сравнение, през територията на вода Уфа такса студено е - дванадесет рубли петнадесет цента (тази стойност на кубичен метър) за топла - петдесет и седем рубли шестнадесет цента (цена на кубичен метър). В града на Москва такса за студена вода е около тридесет рубли осемдесет и седем цента (цената на един кубичен метър), таксата за топлата вода ще бъде сто тридесет и пет рубли и седемдесет и девет цента (на кубичен такса м).

Какви тарифи в Руската федерация са определени за консумирана вода през 2016 г.

Правителството на Руската федерация направи специално решение относно увеличението на тарифите, свързани с разходите Какви тарифивода. От юли тази година цената на водата ще преодолее процеса на индексация (почти девет процента). На територията на различни региони на Руската федерация, наскоро бяха взети решения за повишаване на тарифите (за използването на вода) - от тридесет до шестдесет процента.

Подобно повишение на цените, определени по водата, причинено от фактор, който реалното потребление на ресурса в жилищен район, където не е инсталиран на уреда, значително по-висок от планирания процент, който се определя в най-разписки за плащане на услуги. Вече ви казах, че плащането за използването на студена и топла вода са произведени в съответствие с правилата, които са изготвени на руското правителство, в зависимост от броя на хората, които са били предписани в жилищна сграда.

На територията на страната ни има случаи, когато на конкретен жилищен район наемателят е регистриран само един, но всъщност там живеят много хора. Разбира се, неплатените, както и необявеният разход на студена и топла вода се извършват. По тази причина се извършват инспекции от релевантно естество, чиято цел е да идентифицират такива нарушения с по-нататъшно освобождаване от административни глоби.

Както експертите препоръчват: много по-евтино е да инсталирате водомер, отколкото плащането за собствена и "съседна" употреба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни методи на отоплениеМодерни методи на отопление
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Отворена водна системаОтворена водна система
Има ли разширителен резервоар за отопление?Има ли разширителен резервоар за отопление?
Как да почистите водата с силикон?Как да почистите водата с силикон?
Отопление в частна къщаОтопление в частна къща
Бойлери с плоски нагревателиБойлери с плоски нагреватели
Не замразяваща течност за отоплениеНе замразяваща течност за отопление
Водомер с температурен датчикВодомер с температурен датчик
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
» » Как да платите за вода без брояч
© 2021 BggeHat.com