Защо трябва да избирате лека химия за басейна?

1В областта на строителството и обработката на водни басейни всяка година има все повече и повече нови продукти. И един от най-интересните може спокойно да се счита за пестяща химия, която спомага за поддържане на водата в басейна чиста, омекотяваща и освежаваща. С помощта на специални съединения, съдържащи активен кислород, който има дезинфекционен ефект, е лесно да се убиват всички патогенни бактерии, което прави банята полезна и приятна процедура. Водата никога няма да дразни очите ви отново и няма да причини алергия дори на собствениците на деликатна кожа. Едно отлично доказателство за ефективността на обработката на вода без хлор е, че тя е избрана за детски басейни. Имайте предвид, че за нашата страна използването на такива инструменти все още е любопитство. Докато в чужбина такива съединения са били огромен успех от много години, благодарение на тяхната доказана безопасност.

Дезинфектирайте водата в басейна с помощта на хлорирането - този метод вече е остарял. В допълнение, тя не може да бъде класифицирана като абсолютно безопасна за кожата и като цяло за здравето. Разтворите с кислородни радикали (активен кислород) няма да имат по-малко ефективно въздействие по отношение на контрола на вредните микроорганизми. Те обаче не са опасни за нас. Водата, която ще се третира с водороден прекис, няма да дразни очите или кожата, няма миризма и няма вредни странични продукти.

Важното е, че да се проведе безкислородна обработка на водата е само в случай на закрити басейни. Ако е широко отворен или обществен басейн, тогава този метод е по-малко подходящ. Тъй като активното вещество е кислород, то има по-малък дезинфекционен ефект в сравнение с озона или хлора.



Друг важен момент е, че използването на нежна химия в чисти басейни може да причини незначителна корозия на металните елементи на вашия дизайн за къпане. И затова, преди да купите, трябва да решите кое е по-важно за вас - вашето собствено здраве или басейн? Във всеки случай всички горепосочени недостатъци не могат да бъдат считани за значителни. В крайна сметка ползата, която отказва да използва хлор в басейна, е просто огромна. Кожата ви вече няма да пострада и ще изсъхне след водата и ще направите процеса на къпане много по-приятно и здравословно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Басейн изграждаме малко езеро на парцел в странатаБасейн изграждаме малко езеро на парцел в страната
Басейн във ваната, който трябва да изградим!Басейн във ваната, който трябва да изградим!
Бойлер за басейна със собствени ръцеБойлер за басейна със собствени ръце
Скимер за басейн какво е това и как да направите най-простия аналог себе си?Скимер за басейн какво е това и как да направите най-простия аналог себе си?
Бактерии за септични ямиБактерии за септични ями
Филтри за вода под мивкаФилтри за вода под мивка
Какъв вид избелване е част от детергента в съдомиялната машинаКакъв вид избелване е част от детергента в съдомиялната машина
Базата с рамки е най-доброто решение за ваканционни парцелиБазата с рамки е най-доброто решение за ваканционни парцели
Искате да притежавате плувен басейн? Как да се изгради?Искате да притежавате плувен басейн? Как да се изгради?
Изграждане на басейни от акватовия рай на компаниятаИзграждане на басейни от акватовия рай на компанията
» » Защо трябва да избирате лека химия за басейна?
© 2021 BggeHat.com