Скимер за басейн какво е това и как да направите най-простия аналог себе си?

Скимер за басейна е филтър, който помага да се изчисти водата от натрупване на мръсотия, мазнини, косми, листа и други отпадъци, които го запушват. Има два основни типа устройства - вградени и шарнирни. Най-простият и достъпен от тях е шарнирен. Разкажете как работи този елемент и дали можете сами да го направите.

Принцип на работа - устройството и правилата за работа

Както беше споменато по-горе, скиператорът за басейна е окачен и вграден. И двата варианта се използват на практика за открит резервоар, всичко зависи от предназначението и характеристиките на дизайна. За стационарните басейни е за предпочитане да се използват вградени скимери по цялата линия на топчето, а за надуваемите и рамковите типове е по-просто прикрепване. Такива структури лесно се отстраняват и инсталират, не изискват големи финансови разходи. Има обаче изключения, когато стационарният басейн е инсталиран без почистваща система. В този случай е препоръчително да се използва обезмаслен тип висяща филтрация, за да се отстранят големи частици от отпадъци.

Принцип на работа - устройството и правилата за работа

Интегрираният скимер е квадрат или правоъгълен резервоар, изработен от пластмаса или неръждаема стомана

Интегрираният скимер е квадрат или правоъгълен резервоар, изработен от пластмаса или неръждаема стомана. Тръбопроводът е свързан към резервоара, през него има мръсна ограда и доставянето на чиста вода до басейна. На предния панел има прозорец, в който има плаващ амортисьор. Как работи вграденият скимер? Водата с отпадъци тече през прозореца в резервоара. Благодарение на амортисьора, само водата, в която има боклука, навлиза в резервоара за филтриране. При влизане в резервоара водата се филтрира. Натрупването на едри частици се забавя със специален филтър, вода се изпраща за загряване и вече се пречиства в басейна. И ако искате да извършите не само повърхностно, но дълбоко почистване на басейна, съветваме ви допълнително да свържете хидро-прахосмукачка към конектора.

Сега нека разгледаме работата на най-простия скимер с мрежов капан. Този дизайн е предназначен и за повърхностно почистване на вода от натрупване на големи и малки отпадъци, но за разлика от вградената версия, той е прикрепен към ръба. В комплекта има два крепежни елементи за монтиране на системата на надуваемия и рамков басейн. Появата на структурата прилича на широка пластмасова чаша, вътре в която е отвор за кош. Това е, че забавя отломки, тъй като се замърсява, колбата лесно се разтяга и се измива с вода. В горната част на кофата има поплавък, който гарантира, че водата се вкарва от отпадъците в почистващия филтър. В шарнирния скимер има специален регулатор, благодарение на който можете да фиксирате конструкцията на правилната височина спрямо нивото на водата в басейна. Гумовият маркуч се свързва посредством адаптер към филтърната помпа.

Ако инсталирате скимер, считайте, че едно устройство е достатъчно за почистване на басейна с площ до 25 м2. Ето защо първо изчислете колко скимери ще трябва да филтрирате ефективно водната повърхност.

Скимнете във външния басейн, разположен отстрани, с голям вятър. Чрез протичането на вода с отломки бързо влиза в системата и се почиства. В басейните от затворен тип поставяме вградените скимери равномерно по целия периметър. Сред допълнителните функции на скимера може да бъде идентифицирана дезинфекция на водата с химически реагенти, както и затихване на вълни при къпане на група хора в басейна.

Три популярни производители на скимери



Широка гама скимери има на пазара, обаче, три серии от това устройство са най-популярни: Intex, MTH или MTSНека поговорим повече за всеки от тях. Нека да започнем с Intex. Това е американска марка, която има собствени производствени мощности в Холандия и Китай. Основната причина, поради която потребителите избират Intex, е високото качество и достъпност на продуктите. Например, шарнирен скимер за басейна Intex 28000 ще ви струва около 1000 рубли. Това устройство е прикрепено към филтърна помпа с капацитет най-малко 3028 л / час. Колбата с мрежа се отстранява и се почиства под поток от вода. Благодарение на лесната пластмаса теглото на скимера е около 2 кг, материалът е устойчив на химически средства за дезинфекция на водата.

Три популярни производители на скимери

Монтиран скимер Intex 28000 

MTH е немски производител на качествени рамкови басейни и оборудване за пречистване на водата. Особено популярни сред шарнирен модел скимер серия използва MTH Sk 2. Неговата честотна лента - 7 м3 / ч, корпусът е направен от бял ABS-пластмасов материал с висока степен на якост. Дизайнът осигурява филтър с грубо почистване, както и различни крепежни елементи за тесни и широки страни. Цената на такова оборудване е по-скъпо, цената варира от 10 000 до 15 000 рубли, а използването на ABS пластмаса се увеличава и теглото - до 8 кг.

MTS е друга германска компания, която произвежда оборудване за плувни басейни. Фирмата произвежда вградени скимери от ABS пластмаса, устойчиви на ултравиолетова радиация. Лесно закрепване на крепежни елементи ви позволява бързо да разглобявате конструкцията. В моделите на MTS скимери са предвидени клапани за отделяне на долния воден слой. Пропускателната способност е 8 m3 / h. Цената на устройството е от 7000 рубли и по-висока.

Skimmer със собствените си ръце - как да направите филтър за басейна на водопроводни тръби?

Не е трудно да се произведе скимер за басейна. Прекарвайки минимум материали и усилия, ще създадете качествен филтър. За работа ще ви трябва следните материали:

  • 3 тръби с размери 110х550, 50х550 и 32х400 мм, като първата стойност е диаметърът, а втората - дължината;
  • ремонт на съединител за канализационни тръби с диаметър 110 mm;
  • прав лист PVC 110х50 мм, ъгъл 87 °;
  • 2 кръгли щекера с диаметри с d = 110 mm;
  • преходен ексцентрик 110x50 мм;
  • Преходни гумени ленти (уплътнение на ушите) от 50 до 32 диаметъра на тръбите;
  • Technoplex за направа на флоат с дебелина 40 мм;
  • тънка тръба от метална пластмаса за изпускане на въздух под стандартната резба.

Взимаме един от кръглите тапи и в него в средата имаме кръгъл отвор с диаметър не по-голям от 52 мм, вмъкваме в него преходна гумена лента. Сложихме дизайна настрана. Продължаваме да събираме долната част на скимера. Във вдлъбнатината за ремонт вмъкваме тръба от PVC. Затворете долната част на чашата с щепсел, поставете уплътнението на устната кухина в страничния преход. Правим плувка. За да направите това, вземете техноплекс (пяна) и изрежете кръг от него. Външният диаметър на поплавъка трябва да бъде малко по-малък от основната тръба (110 mm) за гладко плъзгане и вътрешния диаметър - 50 mm. Поставете плувката на тръба с диаметър 50 мм и я поставете на няколко сантиметра над средната.

Тъй като пластмасата е лек материал, поставяме товар върху дъното на черупката, например камъни, така че скиператорът да не се движи нагоре. След това поставете тръбата в долната част с диаметър 110 мм, а в нея тръба с поплавък и предварително пробита дупка предварително. Освен това нарязваме конеца в горната тапа за металната тръба, която ще освободи налягането по време на всмукване на вода във филтъра. Тя трябва да се втурва нагоре и да е над повърхността на водата, така че въздухът да излезе. Пъхнете маркуча в долния сплитер и поставете ексцентриковия адаптер на другия край с тръба от 110 до 50 мм. Свързваме системата с филтърна помпа и отоплителен килим. Скимер за басейна е готов, можете да го проверите в действие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Басейн изграждаме малко езеро на парцел в странатаБасейн изграждаме малко езеро на парцел в страната
Плувен басейн със собствените си ръце във вилатаПлувен басейн със собствените си ръце във вилата
Басейн във ваната, който трябва да изградим!Басейн във ваната, който трябва да изградим!
Бойлер за басейна със собствени ръцеБойлер за басейна със собствени ръце
Как мога да почистя канализацията в частна къща?Как мога да почистя канализацията в частна къща?
Базата с рамки е най-доброто решение за ваканционни парцелиБазата с рамки е най-доброто решение за ваканционни парцели
Нови автомобилни измиванияНови автомобилни измивания
Искате да притежавате плувен басейн? Как да се изгради?Искате да притежавате плувен басейн? Как да се изгради?
Изграждане на басейни от акватовия рай на компаниятаИзграждане на басейни от акватовия рай на компанията
Изграждане на плувен басейн на вашия сайтИзграждане на плувен басейн на вашия сайт
» » Скимер за басейн какво е това и как да направите най-простия аналог себе си?
© 2021 BggeHat.com