Искате да притежавате плувен басейн? Как да се изгради?

Първото нещо, което трябва да определите за размера на басейна. Размерите зависят от размера на сайта. Но дори и ако площта е голяма, тогава ще има трудности при запълването на резервоара с вода и изтичането му. Сега доста популярни са прости в техните конфигурационни басейни, кръгли, квадратни, овални и правоъгълни.

Използвайки кабела, рулетката и залозите в началото, трябва да изчертаете очертанията. Отпускът е 40-50 см, с всяка страна, а също и в дълбочината на бъдещия басейн. Такива стойности се отнемат, когато се изливат бетон, стени и дъното на басейна. Ямата се прави с наклон на страничните стени от 3 до 7 градуса навън, което се прави, за да се предотврати изхвърлянето на почвата и трайността на бетонните стени. Разбира се, изграждането на басейна ще изисква от вас, в допълнение към капиталовите инвестиции, и изграждането на умения. Ако не ги имате, изграждането на басейн Киев от компанията "Аспар Байк" ще бъде за вас решение на проблема.

Следващата стъпка е подсилването, както и изравняването на дъното в ямата, това се базира на натрошена пясъчна възглавница с дебелина 30 см. След това се извършва хидроизолация, чийто асортимент е доста голям.

Кофражът се прави на контура. Разстоянието между стената и кофража трябва да бъде 35-40 сантиметра. За силата на стените се използва стоманобетонна стоманена решетка. В разредения бетон се поставя тел с напречно сечение от пет до осем милиметра, под формата на решетка с клетъчна пролука от 20-25 см. Арматурата се свързва с помощта на плетене. Обикновено хидрокосторният или M500 цимент се използва при изграждането на басейни.



След като се направи отливането, е необходимо цялата конструкция да се поддържа преди изсъхването на бетона. След това кофражът се отстранява и стените на басейна се покриват с циментово мляко.

Дъното на езерото е подсилено с армировка от стоманената решетка, която трябва да се постави в дебелината на бетона. Дебелината на бетона е 20 сантиметра. Самата повърхност на дъното трябва да има наклон в една посока за източване на водата. За да се отцеди, в стената, преди да се излее бетонът, е необходимо да се монтира дренажна тръба, която ще бъде оборудвана със специален вентил. Краят на дренажната тръба под лек наклон се извежда в отводнителната яма, която трябва да бъде разположена до басейна, на мястото, където почвата абсорбира добре водата.

И последното. Разбира се, ако финансовата страна позволява, най-добре е да се свържете с компания, специализирана в изграждането на басейни. На всеки етап от изграждането на басейна възникват много въпроси за решението, което изисква подходящите знания и опит. Тъй като, пропуск, някои дреболии могат да доведат до по-нататъшна работа на басейна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Басейн изграждаме малко езеро на парцел в странатаБасейн изграждаме малко езеро на парцел в страната
Плувен басейн със собствените си ръце във вилатаПлувен басейн със собствените си ръце във вилата
Басейн във ваната, който трябва да изградим!Басейн във ваната, който трябва да изградим!
Баня с басейнБаня с басейн
Проекти и оформление на сауниПроекти и оформление на сауни
Бойлер за басейна със собствени ръцеБойлер за басейна със собствени ръце
Скимер за басейн какво е това и как да направите най-простия аналог себе си?Скимер за басейн какво е това и как да направите най-простия аналог себе си?
Собствено езероСобствено езеро
Базата с рамки е най-доброто решение за ваканционни парцелиБазата с рамки е най-доброто решение за ваканционни парцели
Изграждане на басейни от акватовия рай на компаниятаИзграждане на басейни от акватовия рай на компанията
» » Искате да притежавате плувен басейн? Как да се изгради?
© 2021 BggeHat.com