Собствено езеро

Собствено езеро

Нищо няма да освежи градината ви като изкуствено езерце. След като сте решили да я приложите на сайта си, първо трябва да определите къде ще се намира вашето езерце. Идеалното е място, което е засегнато от пряка слънчева светлина и ветрове най-малко от всички. В допълнение, това разположение на езерото ще бъде оптимално за флората и фауната.

Малки басейни често поставят в сянка, като се използва изолиращ дебел филм, предварително покрити с дъното и стените на шахтата. Както обикновено филм вземат дву- и три-слой PVC, пастелен или цвят имитиращи праймер дебелина 0,5-1,5 mm, или бутилова гума, издръжлив материал (до 50 години) и е лесно поправка. Страните, наричани още крайбрежната зона, трябва да са наклонени, тъй като предпазват резервоара от приплъзването на почвата в него. През зимата, филмът е лесно да се замени и да вземат, но това езеро е краткотрайно и последен за няколко сезона, тъй като в началото на това ще падне листа, а на дъното може да бъде повреден разтегнат корени.

Ще бъде по-практично да поставите в ямата по поръчка или вече приготвена баня от фибростъкло или пластмаса. В този случай жителите на езерото могат да бъдат презаселени за зимата при по-удобни условия. Същият същият тесен филм се затегна отгоре.



Между другото, многофункционалните вани са особено добри, тъй като създават каскади с помощта на доста проста система за циркулация на водата, която естествено обогатява езерото с кислород. Ако рибата живее във вашето езерце, те със сигурност ще харесат течаща вода. В допълнение, в ръбовете на нивата често са налице "джобове", удобни за засаждане. Трябва да се помни, че потокът със заоблена форма изглежда по-добре светли потоци и каскади и с геометрични водопади и фонтани.

Подготовката на дъното на езерото е основната задача, когато използвате твърда форма. В никакъв случай поставяне баня в яма, ако не е предварително уплътнени дъното и без защитна пясък слой с дебелина не по-малка от 3 cm. След инсталиране баня и пълнене с вода, за да се запечатва от двете страни на земята контейнер инсталиран кухини напълнени с пясък или почва.

След инсталирането на езерото е време да го колонизираме с водни растения и риба. Не забравяйте, разбира се, техническите устройства, които ще поддържат живота на жителите на езерото. Че водата не застане, имате нужда от компресор или помпа, ако езерото без потоци и водопади. И двете устройства са инсталирани под вода. Компресорът поема въздуха в долните слоеве на водата. По пътя нагоре въздушните мехурчета насищат водата с кислород. Помпата също така кара водата да се движи в правилната посока, в резултат на което водата е наситена с кислород.

Е, ако се интересувате от басейн за пречистване на вода и всички негови функции - посетете сайта bwt.ru. Само там ще намерите всичко за безпрепятственото пречистване на водата във всеки басейн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Озеленяване на идеята за създаване на красив сайтОзеленяване на идеята за създаване на красив сайт
Как да направите езерце в страната със собствените си ръце е по-лесно, отколкото изглеждаКак да направите езерце в страната със собствените си ръце е по-лесно, отколкото изглежда
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Планиране на обекта с къща и саунаПланиране на обекта с къща и сауна
Хоумстед дизайнХоумстед дизайн
Как да организирате изкуствен резервоар на вашия сайтКак да организирате изкуствен резервоар на вашия сайт
Изцедете парцелаИзцедете парцела
Създайте уникален пейзажСъздайте уникален пейзаж
Укрепване на брега на езерото без използване на тежко оборудванеУкрепване на брега на езерото без използване на тежко оборудване
Изграждането на резервоар на собствен парцелИзграждането на резервоар на собствен парцел
» » Собствено езеро
© 2021 BggeHat.com