Как да организирате изкуствен резервоар на вашия сайт

Как да организирате изкуствен резервоар на вашия сайт

През горещите летни дни човек винаги търсел спасение от езерото. И това е много добро, когато резервоарът е в полето на лесен достъп, а понякога това е обратното и трябва да се скриете под сянката на дърветата и да се вентилирате с вентилатор. И колко чудесно би било, ако сребристата, хладна вода блестеше под слънчевата светлина в частния ви парцел. Това е съблазнително, нали?

Тогава защо не създавате такава красота за себе си? Луксозен? Трудна работа? В никакъв случай. Ето някои съвети за създаване на изкуствено езерце в градината или в страната.

Първо, изберете мястото, където искате да поставите езерцето си. Това трябва да е малко изолирано, затворено от атмосферните условия. Желателно е от всички страни да бъде заобиколен от високи дървета, които да му дадат сянка и да се скрият от горещото слънце.

Това е необходимо не само за самата вода, но и за растенията и рибите, които я запълват, и това непременно ще бъде.

След избора на площадката трябва да определи размерите - ние не говорим за декоративна езеро, така че нашата яма не е дълбока и не твърде много голям radiusa.chto за изолиране на водата от земята трябва да бъде покрита яма декоративен пластмасов филм (PVC), с плътност от 1 до 1,5 мм. Изберете цвета на филма, който искате да видите цвета на дъното на вашето езеро. Има и друга версия на покритието, което се счита за един от най-дълго обслужващите служители, няколко десетина години, а освен това е лесен за ремонт, той е бутилкаучук.

Не забравяйте, че не само дъното на ямата е покрито със защитен материал, но и ръбовете, т.е. бъдещи брегове. Самите брегове, между другото, не трябва да се направляват стръмни, а напротив - правете го внимателно, така че да не се разпадат.

Разбира се, такова езеро е сезонна радост, защото зимата го източвате и почиствате всички изолационни материали. Ситуацията не е много практична, защото, от пролетта, не можете да разпознаете мястото, което сте избрали заради покълналите растения и излишните предмети, донесени от ветровете.

можете да защитите това място - като го напълните с пясък, а от горе поставете обикновен линолеум надолу по лъскавата страна и отново поръсвайте с пясък. Но това все пак изисква да отделите време и усилия.



Много по-лесно е да купите специална вана, най-често са пластмасови, но са изработени от стъклени влакна. Те обикновено се продават под басейна, но можете да намерите подходящ размер за вашето езерце или най-малко за поръчка от производителя.

Това ще стане до известна степен и преносимо ще позволи на всички живи същества от вашето езеро да зимуват при по-удобни условия. Но ямата трябва да бъде покрита с филм или друг материал, предложен по-горе.

Много важен момент е да подготвите дъното на изкопа, да го почистите от излишните отломки, корени, камъни и т.н. След това внимателно го компактирайте и покрийте с добър пясък. Фактът, че дъното на канавката е мокра, ще разберете, като поемете пясъка в нея и ще трябва да повторите операцията, докато пясъкът лежи равен. Едва след като направили всичко възможно, за да се постави вана в ямата, обработени с всички "брега" на бъдещата си резервоар, както и устройства за трамбоване и уплътняване, които ще се приземи и ръбове за баня са едно цяло, от горния край на един и същ капак с пясък.

Ако се настаните в тялото си с вода, водата трябва постоянно да бъде обогатена с кислород, в изкуствено водно тяло това всъщност не се случва. Но можете да постигнете това механично, не дава достатъчно кислород и компресорът все още ще е необходим, но ще ви съживи недвусмислено водата.

По този начин - придобиването на вана на няколко нива, циркулиращата вода в нея ще създаде почти естествените каскади, обогатена с кислород, и ще даде имитация на течаща вода. И водните растения ще украсяват такива каскади, които, между другото, също служат като естествен пречиствател на водата.

Възможно е също така да се организира малък фонтан в средата или край брега, което ще предаде на езерцето по-зрелищен изглед.

Ако не сте инсталирали в езерото фонтан и организирана природни каскади за водоплаващи птици, е необходимо да се сложи помпа или компресор, те трябва да се създаде под вода. Помпата задава движението на водата от дъното на ваната към нейната повърхност, което обогатява водата с кислород. Компресор, срещнал сте ги в аквариуми, само по-малки размери, изпраща въздух, който мехурчета над повърхността на огледалото и също така прави водата богата на кислород.

около езерото, ще имате като художник на свободна практика, можете да поставите градина фигури, каквито и да било стъпки, независимо дали са пейки, столове, шезлонги и всичко, което ще се проясни на почивката си.

Е, ако трябва да наемете дизелов генератор за вашия дом или гладко снабдяване с електричество на строителната площадка - посетете сайта stroyrent.ru. Само там е най-доброто строително оборудване под наем.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Как да направите езерце в страната със собствените си ръце е по-лесно, отколкото изглеждаКак да направите езерце в страната със собствените си ръце е по-лесно, отколкото изглежда
Хоумстед дизайнХоумстед дизайн
Създайте уникален пейзажСъздайте уникален пейзаж
Озеленяване на вашия сайтОзеленяване на вашия сайт
Озеленяване на двора на частна къщаОзеленяване на двора на частна къща
Изграждането на резервоар на собствен парцелИзграждането на резервоар на собствен парцел
Собствено езероСобствено езеро
Открити орнаменти върху градинатаОткрити орнаменти върху градината
» » Как да организирате изкуствен резервоар на вашия сайт
© 2021 BggeHat.com