Изграждането на резервоар на собствен парцел

Като имаме парцел извън града, всеки иска да го направи най-красивата. И един от начините е да се изгради изкуствено езерце.

Има няколко вида конструкции на резервоара. Можете да използвате най-простите. И изграждането на такъв резервоар е както следва.

Несъмнено всеки в къщата има баня втора ръка. Тук може да се използва като резервоар за изкуствено езеро. За да направите това, по своя размер трябва да изкопаете дупка в земята, да поставите там вана, да поставите изкуствен камък над нея, след това да излеете във вода и да засадите няколко водолюбиви растения.

Както можете да видите, всичко е много просто и това е плюс. Но в същото време има и минус, и това е малкият размер на такова езеро. По-лесно да се каже, така-толкова локва.

Вярно е, че можете да използвате закупения контейнер в езерото. Тя може да бъде закупена в специализиран магазин с всякакъв размер, или можете сами да изградите украса на двора.

Първо, трябва да направите пълен изчисления, материали и разходи. За да направите това, е по-добре да направите проект и да го направите оценка. По този начин е ясно какво ще бъде водното тяло и колко за неговото изграждане ще ви е необходим строителен материал. Това ще даде възможност не само да се види цялата картина на разходите, но и да се спести значително. В края на краищата, знаейки, че материалът е необходим и колко е необходимо, можете да го купите наведнъж. В какво, питате, тук е спасяването и плюс. Е, на първо място, нашето време. В края на краищата днес всичко става все по-скъпо всеки ден, а строителният материал не е изключение. Купувайки всичко наведнъж, не е нужно да плащате няколко пъти за доставка, да купите материала, като същевременно плащате свръхплащане, поради факта, че той се е повишил в цената.

Целият процес на изграждане е разделен на няколко етапа:

Изготвяне на проект, работен план и оценки;



Подготвителни разкопки.

Изграждане на резервоар;

Декориране на езеро.

И така, какво означава подготвителен разкопки. На първо място, тук трябва да се отдаде изборът на обекта, т.е. мястото на резервоара. И тъй като, без да се задълбочава, тя не работи, трябва да изкопаете дупка според размера на резервоара и проекта.

След това трябва да инсталирате закупения контейнер в подготвената яма. Ако резервоарът е без него, това ще отнеме малко повече работа. В този случай се изисква полиетиленово черно фолио с дебелостенни стени. Тя трябва да бъде залепена и валцувана в дъното на депресията с кота по стените и закрепване на така наречените брегове на изкуствено езеро.

На самия връх на брега е необходимо да се построят естествени камъни, а в близост до езерото да се създаде изкуствен плаж. Това може да се направи с помощта на пясък и камъчета, които трябва да бъдат разпръснати около създаденото езеро.

След като езерото е готов, той започва водата в него и засадени водни лилии, а след това се монтира близо до нивото на подпочвените води и пейки, където ще бъде възможно да се отпуснете и гостите на чаша чай или кафе.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Басейн изграждаме малко езеро на парцел в странатаБасейн изграждаме малко езеро на парцел в страната
Събиране на дъждовна водаСъбиране на дъждовна вода
Пещ за парната баняПещ за парната баня
Как да направите езерце в страната със собствените си ръце е по-лесно, отколкото изглеждаКак да направите езерце в страната със собствените си ръце е по-лесно, отколкото изглежда
Планиране на обекта с къща и саунаПланиране на обекта с къща и сауна
Как да организирате изкуствен резервоар на вашия сайтКак да организирате изкуствен резервоар на вашия сайт
Септично в банятаСептично в банята
Изцедете парцелаИзцедете парцела
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септично резервоарно устройство и монтажСептично резервоарно устройство и монтаж
» » Изграждането на резервоар на собствен парцел
© 2021 BggeHat.com