Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?

Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?Изкопни работи в строителството се считат за една от най-трудните работи, те се провеждат по всяко време на годината, независимо от метеорологичните условия. Ако отнемем пролетта - есента на годината, тогава те са по-малко капризни за работа, отколкото зимата. През зимата почвата замръзва, което значително влошава условията на труд и бързината на поведението им. За улесняване на процеса на създаване на замръзнала земя е необходимо да се избере подходяща механична машина и да се организират специални работни условия.

Що се отнася до организацията на работното място, достатъчно е да се построи убежище от филм или брезент.

По-сложната подготовка е повърхностното разхлабване на почвата. Като правило има два вида разхлабване:

Първият тип е експлозивният метод, използван преди началото на обемната работа в тези места: 1 - където земята замръзна на дълбочина 1 метър. И 2 - на открити и отдалечени обекти, където няма наблизо жилищни обекти.

Вторият тип е механичен метод, той е по-сложен, тъй като е необходимо да се развие замръзнала почва на големи дълбочини. За разхлабване на почвата под фундаментната шахта, където ще бъде издигната основата, се използват сондажни машини с експлозиви.



Принципът на втория тип разхлабване е както следва: Механични пробиване машина бормашини отвор на дюзата в замразения слой на почвата на дълбочина от 2.5 m, оставя земни пластове винтове, където е поставен на взривното вещество, и то от своя страна се разделя на малки частици замразени земята, така че частиците не са разпръснати из, в допълнение към този метод на разхлабване свързан Localizer от експлозия.

Advantage.
Този вид сондиране елиминира разпространението на почвените замразени парчета на съседните обекти, следователно, механичен процес се използват в жилищни райони и в тесни условия на промишлено работа. Работната елемент се използва: хидравлични, барове автомобил, софтуер за копиране и diskofrezernye машини са способни да разграждат тежка почва, глина шистов слой, цимент тип варовик чакъл и меки слоеве.

Наредби.
Първото правило. Преди разхлабването на почвата е целесъобразно да се изследват напразно близките обекти и само тогава да се определи с техниката на разхлабване.
Второто правило. Преди началото на развитието на мъртвата земя, периметърът на мястото, където ще се извършва разхлабването на почвата, е защитено и са инсталирани предупредителни знаци.
Третото правило. Ако има разрушени сгради с обект, където ще се извършва разхлабване на почвата, силата на взривяване на взривното вещество трябва да бъде намалена, за да се изключи унищожаването на сградата.

Е, когато имате нужда от висококачествени входни метални врати - посетете mirdverei21vek.ru. Само там можете да изберете безопасни входни врати на отлична цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на къща през зимата и строителни работи през зимата всички характеристики на процесаИзграждане на къща през зимата и строителни работи през зимата всички характеристики на процеса
Правилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къщаПравилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къща
Как и какво да копаем изкопа?Как и какво да копаем изкопа?
Колко струва да изтечем около къщата?Колко струва да изтечем около къщата?
Как да се затопли замръзналата вода тръбаКак да се затопли замръзналата вода тръба
Есента и зимата са подходящо време за строителствоЕсента и зимата са подходящо време за строителство
Керемида основаКеремида основа
Дървена къща, когато е по-добре да се построиДървена къща, когато е по-добре да се построи
Кофраж, техните типовеКофраж, техните типове
Технически характеристики на машините, използвани за развитието на замръзнала земяТехнически характеристики на машините, използвани за развитието на замръзнала земя
» » Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?
© 2021 BggeHat.com