Характеристики и технология на основата на основата на ямата

Строителството винаги започва с развитие на изкопни

под основата. Това е абсолютно задължителен процес, който не може да бъде пренебрегнат. Всички процедури се извършват на специална документация. Разглеждат се технологичната карта, SNIP, актът на производствените работи и т.н.

Готови фундаментна яма с чакълена възглавница

Готови фундаментна яма с чакълена възглавница

Освен това има специална технология, която ви позволява да изкопаете с максимална ефективност. Всички тези нюанси ще бъдат обсъдени в тази статия.

Характеристики и цел

Ямата е голяма яма или кухина, от която е отстранено голямо количество почва. Изкопни работи по изкопни работи се извършват, за да могат да се задълбочат основите до определена дълбочина.

Задълбочаването е почти винаги необходимо, тъй като основата трябва да е под нулевата точка на почвата. Изключения могат да бъдат само плочки основите, които също имат сравнително леки структури (гараж, парник, кабини).

Но дори и в този случай, технологията все още осигурява вдлъбнатина плочи най-малко 30 см като парченце ни предупреждава, че горният слой на почвата, на всяко място - е нестабилен горния почвен слой, който задължително трябва да се реже.

Плюс това трябва да разберете това технология за добив на почви Също така е необходимо да можете да заспите под него със стабилизираща възглавница.

Това изискване, което се съдържа в документи като SNIP, TTK и др. Необходимостта от монтиране на допълнителна стабилизираща възглавница се диктува от условията, при които фондацията ще се съдържа.

В повечето случаи силата на почвата ще бъде недостатъчна, или обратно, проблемите ще бъдат свързани с повишена водна маса. Все пак всичко зависи от времето за развитие.

Въпреки това, технологията за създаване на възглавница не е трудна, но ползата от нея за нестабилната почва и основата върху нея е много значима. Същото се потвърждава от типичната технологична карта за изкопни работи, която се предлага в почти всеки архитект.

Разработване на екскаватор

Разработване на екскаватор

Както виждаме, без развитието на разкопки на строителната площадка не може да направи. С тях изграждането на запълването им започва и свършва.

Необходима документация

Земята е сложен и дълъг процес. Не можеш да се шегуваш с такива неща. Разбира се, можете ръчно да копаете изкопа под фина основа, но дори и в този случай ще ви трябва някакъв план или да действате за работа.

Какво мога да кажа за големи ями (за различни видове фондации за големи вили), където е необходимо да се работи както ръчно, така и с помощта на специално оборудване.

Няма значение, ще работите ръчно, с помощта на технологиите или развитието на почвата по време на всички процеси ще се извършват по комбиниран начин. Във всеки случай ще ви трябва много документи.

Първоначално е необходима схема за развитието на разкопките. Това е вид технологична карта, само обща извадка. Ако го погледнете с невъоръжено око, можете да объркате тези документи с плана на сградата. Но това не е така.

Диаграмата показва границите на ямата, всички размери, местата за преминаване на машините и т.н. Схемите обикновено се съставят ръчно и са само първият документ от няколко.

Освен това следва развитието на ТТК. TTK - представлява типична технологична карта. TTK може да бъде общ и може би индивидуален. Общият TTK е вид списък с препоръки, подобни на SNIP.

Тук са само парченце дава препоръки с по-общ и TTC (като типичен карта за определени видове работи действа) се концентрира върху специалните разпоредби на различните строителни процеси.

В общия TTC дават препоръки за технологията на изкопни работи, укрепване на стените, отстраняване на почвата, работа през зимата и др.

Използване на верижен багер за изкопаване на изкоп за фундамент

Използване на верижен багер за изкопаване на изкоп за фундамент

След извършване на оценка на цялостната ТТС се изготвя по-подробна технологична карта, в която всички тези препоръки ще се използват заедно и ще се наслагват върху вашия конкретен случай.

Технологичната карта играе огромна роля, защото без нея дори най-опитният строител не може да се справи с работата по най-добрия начин. В най-добрия случай времето за развитие на разкопките ще се увеличи, в най-лошото качество ще остане много желано.

Когато дойде време да се разработи акт за развитието на окопа, те се обръщат към такъв важен документ като SNIP. SNIP в съвременния строителен сектор се използва почти навсякъде. Абревиатурата на SNIP означава кодове и правила за сградите.

Всички правила в този документ са технологично изтласкване на цялата налична информация. Те са одобрени от профилни организации и се считат за стандарт, по който няма да имате никакви проблеми.

Изготвянето на всеки документ (акт на работа, TTK, производствен проект) трябва да се ръководи от данните, предоставени от SNIP. Освен това, ако трябва да работите ръчно и без да имате проект, все още е по-добре да разгледате тази документация.

Тъй като SNIP дава препоръки не само за големи проекти, но и за малки работни места, които могат да бъдат завършени ръчно.

След създаването на технологичната карта се създава ППР за развитието на разкопките. PPR е проект за производство на произведения. От технологичната карта е различно, тъй като по правило е определена фирма, с която е сключен договор за изграждане на яма.



PPR е много разширена и подобрена технологична карта. Производственият проект всъщност е пълен работен план. Взема се предвид времето на започване на работа, точното време на развитие, размерът на работа, тяхната цена. Той отчита и сезона, въздействието му върху работата.

Многофункционален багер с възможност за рязане на вегетативния слой на почвата

Многофункционален багер с възможност за рязане на вегетативния слой на почвата

Например, през зимата, ръчно развиващи се почви са почти невъзможни и механичното развитие няма да върви добре. Отстраняването и транспортирането на почвата също ще бъде сложно.

Ако работата се извършва през зимата, типично е да забавят всички процеси. А прекараното време може да удвои почти цялото време, което е необходимо за създаване на яма.

Но това не е всичко. Фирмата, с която е изготвен договорът за разработване на разкопките, трябва първо да ви предостави предварителен акт за развитието на почвата. И след завършването на работата се дава окончателният акт за работата. Окончателният акт е по-скоро финансов документ, който определя конкретните суми, срокове и разходи.

Също така, актът за развитие обединява всички фигури, като дава възможност на клиента да състави обща картина в главата си. Всъщност последният акт е доклад за свършената работа.

Оборудване за изкопни работи

Питерите копаят ръчно и механично. Въпреки това, те работят много по-рядко, а в някои сезони отказват да направят изцяло ръчния труд. Например, през зимния сезон, когато е практически невъзможно да се изкопае замръзнала земя с лопата.

Основното работно средство при изкопаване на окопите е багер. С неговата помощ се организира изкопнича, отстраняване на почвата, изравняване на повърхности и др.

Обичайните копачите, извършват допълнителна работа за тях в местата, където багера или не минават, или просто не могат да завършат работата ефективно. Обмислете основните типове багери.

По вид на работния инструмент те се разделят на проби с:

  • Прави лопата;
  • Назад лопата;
  • Мида.
Използването на два багера

Използването на два багера

Права лопата изтърколи и позволява да изтриете пистите, както и за разработване на ями, а от деня си.

Обратното е идеално за изкопаване на окопите и окопите "за себе си", когато багерът изкачва почвата в посоката си. Това ви позволява да направите работата по-фиктивна, но също така забавя малко процесите.

Грабът се използва, когато е необходимо да се организира отстраняването на развитата почва, запълването на синусите или манипулирането на произведените маси земя. Те рядко се извършват директно от копаене, тъй като те не са предназначени за тази цел.

Съгласно типа на шасито или пасажа те се разделят на:

  • Верижни багери;
  • Колесни багери.

Модните модели са много тежки, консумират много гориво, но изключителната им проходимост и стабилност не могат да бъдат игнорирани. През зимата те работят много по-ефективно.

Колесните проби са по-евтини, но по отношение на производителността и проходимостта, те значително губят гъсеница. Плюс това, колесният багер се нуждае от допълнително фиксиране по време на работа, гъсеницата е в работно положение през цялото време.

Технологии за развитие

Развитието на разкопките винаги започва с анализа на обекта и подготовката на нормативната документация. Така че, първо вземете почвени проби и направете геоложка секция.

След извършването на тези експерименти ще имате ясна представа за почвите, които се намират на този сайт, тяхната носеща способност и плътност.

Изкопни работи и изкопни работи на самосвали

Изкопни работи и изкопни работи на самосвали

Освен това те се задължават да съставят ТТК, да сключват договори с фирми, да разработват производствени проекти и действия. Е, следващият етап е началото на самата работа.

Етапи на работа:

  1. Означаваме парцела под фундамента.
  2. Нарежете горния слой на булдозер (до 30 см)
  3. Първи стъпки изкопаване на изкопни работи.
  4. Ние премахваме първия слой почва.
  5. Организираме входовете за оборудването, на които ще бъде възможно да се започне отстраняването на почвата.
  6. Продължаваме да работим, докато достигнем необходимата дълбочина.
  7. Успоредно с това укрепваме склоновете по един или друг начин.
  8. След завършването на изкопни работи завършваме премахването на цялата маса на почвата и започваме да заспиваме възглавница за основа.

Както можете да видите, няма нищо особено сложно в този процес, обаче, е необходимо да бъдете изключително предпазливи по време на работата и да следвате всички указания, посочени в документацията.

Реженето на вегетативния слой се извършва от булдозери. Това е задължителен процес, дори ако основата ви не е задълбочена. Развитието се извършва от багери с лопати. Те вършат основната работа. Работниците също правят недостатъци зад тях, укрепват склоновете, подпомагат организирането на отстраняването на почвата, изграждат пътища за достъп и др.

Отделно, отбелязваме процедурата, с която се извършва премахването на почвата. Необходимо е бързото и ефективно изнасяне на развитата земя. В противен случай степента на развитие на изкопните работи ще спадне няколко пъти.

За нормална работа на всеки багер се закрепват най-малко два камиона. Те работят на смени като резервоари за съхранение на почвата. Веднага след като пълнителят е пълен, той незабавно пътува до мястото на земната пратка и позицията му заменя следващата.

По този начин е възможно да се натовари багерът да работи цялата смяна почти без спиране, като по този начин значително увеличава неговата производителност.

Ако точката на натоварване на земята е далече, тогава стационарните товарни автомобили може да не са две, а три или дори повече. Всичко зависи от възможностите на разработчика и специфичните условия на сайта.

Процесът на изкопаване на фундаментна яма (видео)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики и предимства на купчинатаХарактеристики и предимства на купчината
Правила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багерПравила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багер
Технологията на листово набиване на шахти, както е подредено?Технологията на листово набиване на шахти, както е подредено?
Правилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къщаПравилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къща
Как и какво да копаем изкопа?Как и какво да копаем изкопа?
Как да организираме ефективна дренажна система за фондацията?Как да организираме ефективна дренажна система за фондацията?
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Керемида основаКеремида основа
Кофраж, техните типовеКофраж, техните типове
» » Характеристики и технология на основата на основата на ямата
© 2021 BggeHat.com