Всичко, което трябва да знаете за развитието на почвата в багерния багер

Тъй като печенето на торта започва с месене на тестото за торти, така че конструкцията винаги започва с развитието на почвата. И по-точно, от развитието на фундаментните шахти под основата.

Разработване на екскаватор

Разработване на екскаватор

За извършване на тези работи се използват багери - специални машини, способни бързо да развиват почвата в огромни обеми. Без способността им да копаят бързо и ефективно, процесът на изграждане може да се проточи за доста дълъг период.

Цел и особености на почвеното развитие в фундаментните шахти

За да се изградят ями и окопи, строителите са почти винаги адресирани. Всъщност, изкопните работи (по-специално изкопни работи) се считат за основни при извършване на всякакъв тип строителство.

За да разберем важността им, достатъчно е да си припомним, че всяка къща стои на основата. Без фондация е невъзможно да се изгради пълноценна структура. Тя ще бъде наречена малка архитектурна форма. Само основата е в състояние да укрепи сградата, да издържи на тежки товари и да ги прехвърли в по-ниски почви.

И за да копаеш фундаментна основа под основата е необходимо, без да се провали, тъй като нейното задълбочаване ще стабилизира бъдещата структура. Достатъчно е да припомним, че колкото по-висока и по-сложна е сградата, толкова по-дълбоко ще лежи основата.

Обратната корелация на тези показатели е доста относителна, но въпреки това съществува определена връзка.

Изкопаването на яма трябва да бъде точно под основата, изчисляване на фондацията. Една яма се нарича развита част от големи почва. Тя, като правило, има правоъгълна форма, подсилени стени и копаенето му се извършва с помощта на специално оборудване.

Ямките са предназначени за монтаж на здрави основи, подготовка на възглавница (особено важно пясъчна възглавница) Под фондацията и т.н. Ако изчислим обемите на изходящата почва, то този параметър ще се счита за най-голям в класа си.

Верижен багер Hydaai с багер, по време на работа

Верижен багер Hydaai с багер, по време на работа

Няколко други измерения са характерни за изкопаване на окопите. Размерите на окопите са удължени в една посока. Изкопа е дълъг канал, изкопан в земята. Ширината му може да започне от 50 см и да достигне до 5 метра. Дълбочината може да бъде доста сериозна.

За някои изкопи, копаене, което е необходимо за полагане на дълбоко разположени основи, този параметър може да бъде равен на 4-6 метра. Очевидно е, че в такъв случай е възможно да се изкопае изкоп, само като първо се подсили.

Тръбите трябва да се изкопаят, ако е необходимо да се поставят специални комуникации, да се скриват тръби, кабели и т.н. Също така на изкопа се използва, когато е необходимо да се положи обединени фондации.

За разлика от цяло (монолитни основи), базовите основи се монтират само под носещите стени на къщата, което означава, че не е необходимо да се развива пълна яма с изкопаване на огромно количество почва.

Те извършват разработването на фундаментни шахти с багер. По-рано разкопаването на почвата се извършваше с помощта на ръчни инструменти, но сега те на практика бяха изоставени.

Причините за това решение са изключителната ефективност на багерите. Няма значение дали имат гръб или права лопатка, при всички случаи този механизъм ще копае земята десетки пъти по-бързо от екипа за изкопни работи.

Докато дори няколко души ще копаят втвърдената земя с байонетни лопати, багът ще използва само няколко пъти повече почви, за да развие една кофа. Разбира се, големите модели на такова оборудване са предназначени за сравнително грубо копаене.

Разработване на първото ниво на изкопаване с колесен багер с багер

Разработване на първото ниво на изкопаване с колесен багер с багер

Изключенията са наистина висококачествени автомобили с опитен шофьор. Но дори в този случай, екскаваторът често се подпомага от обикновени копачи, които завършват тънки участъци от работата зад него. Например, изравнете дъното на окопите, укрепете стените на шахтите и т.н.

Използването на багери е неоспоримо, поради което те са били толкова високо оценени в съвременното строителство. Само си представете колко време ще отнеме, за да разработите фундаментна яма с дълбочина 2 метра и размери 10 × 15 метра от нормална работническа бригада.

Добрият багер извършва копаене на почвата с производителност от 50-100 кубически метра почва на час. И това означава, че с необходимата грижа и липса на проблеми тази машина може да завърши работата за няколко смени.

Но такива ями се копаят в сравнително малки двуетажни вили. За големи многоетажни къщи е необходимо да се изкопае дупка не по-малко от 4 метра дълбочина. Размерите му могат да достигнат маркировка от 50-100 метра от едната страна.

Дизайнът, принципът на работа и видовете багери

Сега нека се обърнем към характеристиките на самите багери. Както вече разбрахме, багерът е машина, предназначена да развива почвата със специална кофа. Той работи с бензинов или дизелов двигател, който предава сили на хидравлични устройства.

С помощта на хидравликата кабината на багера се върти, лопатата, ръката на багера и т.н. се управляват. Контролът на всичко това се извършва от човек. Колкото по-опитен е водачът, толкова по-бързо ще се справи с работата. Наистина опитни багери на строителната площадка са много ценени, защото те работят не само бързо, но и качествено.

Какъв е фактът, че в света има състезания на багери, в които е необходимо да се прехвърли яйцето в лъжица от едно място на друго. В същото време, гръбният инструмент е работното средство за конкурентите.

Зареждане на развитата земя от изкопа на камиони

Зареждане на развитата земя от изкопа на камиони



Схемата на багера е съвсем проста. Поради простотата, тази схема е оценена. Изключително трудно е да се повредят, хидравликата да издържи на тежки товари, а в случай на повреда резервните части могат бързо да се сменят.

Що се отнася до сортовете на тази техника, има и няколко от тях. От видовете багери зависи от неговите възможности и схема, които ще се извършват копаене или копаене.

Преди всичко, багерите са разделени според вида на работния инструмент. В нашия регион често се използва:

  • права лопата;
  • обратно лопата;
  • грайфер;
  • драглайн.

Директна лопата е лопата, чиито вдлъбнатини са разположени в обратна посока от багера. С негова помощ е по-лесно да се вземе почвата отдолу нагоре, като по този начин се изсипва надвисналата скала на изкопа. Схемата за изкопаване с такава лопата е съвсем проста. Кофата се втурва в земята отдолу, след което я издърпва, като я премести надолу и се изправи.

Багерът на строителството е много по-често срещан. Можем да кажем, че гръбната лопата и схемата й на работа са чисто строителни снаряди. Докато преките образци се използват по-често при добивната промишленост.

Гръбната лопатка е много подобна на правата, само че тя е разположена в багера и действа обратното. Схемата на действието е много проста. Гръбната лопатка е потопена в земята и поради движението надолу и назад (или на себе си, ако погледнете от кабината), се извършва копаене.

Багерът позволява изпълнение изкопаване на канавки, Разкопките и други земни пространства с доста висока точност.

Колесен багер с колело колело

Колесен багер с колело колело

Грапачът е мощна двойна кофа, която събира почвата. Тя често може да се намери на кранове, но багерите използват подобно оборудване.

Грапавата схема прилича на челюст. Тя се спуска в отворена форма върху развитата земя, след това затворите се затварят и повдигат. Под натиск, грайферът се затваря, като отделя определено количество почва.

Дръжките не се използват на стандартна строителна площадка, но не можете да забравите и за тях. Багерният багер използва пряка кофа, която се движи по стрелката поради сложна система от кабели. С негова помощ, изкопаване на мини, ями за развитие на почвата и др.

Броят на работните елементи на багера също е взет под внимание. В тази връзка те са разделени на:

  • odnokovshevye;
  • dvuhkovshevye.

В първия случай обмисляме класически мобилен багер със средна производителност.

Във втората се занимаваме с мощна машина, способна да изпълнява много по-сериозна работа. Най-често двукодовият багер е оборудван със задна лопата и кофа за булдозер. Лопатата стои зад колата, а кофата на булдозера в предната част. По този начин техниката става изключително функционална.

При такива екскаватори кабината се върти. В едно положение водачът контролира колесника и режещото острие. В другия, той фиксира механизма върху подпорите и изкопава почвата.

По тип на ходовата част са разделени на:

  • колесни проби;
  • гъсенични проби.

Багерите на междуосието са много удобни и мобилни, но не могат да се движат навсякъде. Също така колелата могат да бъдат пробити, ако трябва да преминете през трудни зони със залепваща се арматура или нещо подобно. И има достатъчно такива парцели на строителната площадка.

Укрепване на стените на изкопните работи

Укрепване на стените на изкопните работи

Track модел е много по-тежки, те не могат да работят в продължение на дълъг период от време по асфалта или бетона (база се свива под натиска на релсите), но те са много по-силен, не се изисква допълнително стабилизиране и имат изключителна пропускливост.

Технологичен екскаватор на багер

Схемата за изкопаване на окопи и окопи има свои собствени нюанси, но като цяло не е много сложно. Работата се извършва по мобилна технология, а не само в багера.

също е необходимо да се организира отстраняването на почвата от мястото, поддържане на окопи или багери (завършване на формата им и укрепване на стените) и др. Ако съберем всички процеси заедно, ще видим следната картина.

Етапи на работа:

  1. Организираме геоложки анализ на почвите, почвите, избираме необходимото оборудване.
  2. Ние сканираме почвата за наличието на лигаменти за комуникация. Ако има такива, след това ги изключете и кръг около сайта.
  3. Започваме да развиваме почвата с една от страните.
  4. Продължаваме работата, докато не премахнем първия слой почва.
  5. Организираме компетентен достъп на оборудването до ямата.
  6. Ние премахваме слоя по слой, докато не завършим напълно работата.
  7. При необходимост завършваме или укрепваме стените на ямата.

Както можете да видите, схемата на работа е съвсем проста. Всички технологии, нивото на потапяне и други нюанси постоянно се наблюдават от екипа от геодезисти. С помощта на нива и теодолити те определят безопасното ниво на развитие и показват, че багерът има недостатъци или бъдещето на работното място.

Също така отбелязваме схемата на действието на самия багер. За постоянната си работа е необходимо машината да не е празна и да може да изпрати земята бързо.

За тази цел са монтирани няколко товарни автомобила с депо за отпадъци. Багерът ще произведе почвата и веднага ще я зареди в тялото на камиона. Тогава камионът се движи, за да се отърве от породата, а на мястото й се издига нова. По този начин, два камиона са в състояние да максимизират целия работен поток.

В края на развитието се появява миниатюрна техника в ямата, а работниците, които завършват всички нюанси, укрепват стените и изравняват дефектите зад багера. Тогава остава само да се организира чакъл възглавница в основата яма, и това е направено.

Копане на екскаватор с багер (видео)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики и технология на основата на основата на яматаХарактеристики и технология на основата на основата на ямата
Правила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багерПравила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багер
Определете оптималната дълбочина на основатаОпределете оптималната дълбочина на основата
Правилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къщаПравилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къща
Как и какво да копаем изкопа?Как и какво да копаем изкопа?
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Фондация TisseФондация Tisse
Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?
Технически характеристики на машините, използвани за развитието на замръзнала земяТехнически характеристики на машините, използвани за развитието на замръзнала земя
Промишлени елементи за разглобяванеПромишлени елементи за разглобяване
» » Всичко, което трябва да знаете за развитието на почвата в багерния багер
© 2021 BggeHat.com