Правила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багер

Изкопаването на фундаментна шахта под основата на къща или изкоп за фундамент е началната фаза във всяка конструкция, жилищна или промишлена. Силата и издръжливостта на целия бъдещ дизайн зависи от това колко добре се изпълнява.

Процесът на изкопаване на фундаментна канавка с багер

Процесът на изкопаване на фундаментна канавка с багер

е разработване на изкопи на няколко етапа и не се ограничава до копаене на яма директно, както мислят много хора далеч от строителството. Това важи за основите на всяка типова табела, лента, блок. за колонообразен и винт - не се извършва изкопни работи с машини.

Етапи на подготовка преди развитието на разкопките

Схемата и планът са разработени първоначално. За проектирането на фундаментната яма се извършват няколко изследвания и изследвания, по-специално проучване на състава и плътността на почвата, изчисляване на статичното натоварване на основата, определяне на наличието и дълбочината на подпочвените води.

Последният показател е особено важен, тъй като Водите на подпочвените води често могат да се превърнат в непреодолима пречка за строеж на определен парцел. Ако сградата все още трябва да бъде построена точно тук, те прибягват до скъпа и технологично сложна операция за източване на почвата и също така изграждат системи в строителството дренаж на вода от основата.

Също така, съставът на почвата и дълбочината на подпочвените потоци влияят върху ъгъла на наклона на страничните стени на изкопните работи или на окопите.

След като схемата и планът бъдат съставени, те се прехвърлят директно на терена. Това означава, че е необходимо да се направи геодезическо проучване и, в зависимост от неговите резултати, да се определи размерът на бъдещия изкоп или изкоп и да се направи маркирането на обекта под него.

Разпределение на сайта преди изкопаване

Разпределение на сайта преди изкопаване

Същата фаза включва изпълнението на ландшафтната корекция на почвата: запълване на съществуващите ями, изравняване на изпъкналите хълмове, разрушаване на неизползвани съоръжения, изкореняване на растителността.

Преди да започнете да копаете фундаментна яма за екскаватор или изкоп за водопровод, трябва да сте сигурни, че всички подземни комуникационни мрежи преминават на мястото си.

Ако те са, тогава тяхната схема трябва да се промени, комуникациите се пренасочват по друг маршрут извън зоната на развитие. Едва след приключването на всички предварителни етапи може да се започне самата работа - изкопаване на яма.

Как се извършва изкопни работи?

Най-ефективният начин да се разработи основа за фондацията е да се използва мощен багер. Единствената възможност, когато тази операция е невъзможна, е ограничена до преминаването на машината към строителната площадка. В този случай, разкопайте окопите ръчно, което е много по-скъпо и във времето, и по начин. Опитни специалисти по строителни фирми предварително изчисляване на възможността за влизане на строителната площадка и в случай на отсъствие се полага временна схема на пътища за доставяне на машини и материали до съоръжението.

Изкопаване на разкопките

Изкопаване на разкопките

Преди да започнете да копаете фундаментна канавка с багер, трябва да знаете, че безопасността на бъдещата структура ще зависи от качеството на извършената работа. Ето защо такава важна фаза като копач трябва да бъде поверена единствено на професионалисти, тъй като подходът на любителите с цел намаляване на разходите за изграждане на обща оценка в този случай е напълно неоправдан.

Специална техника се използва за изкопаване на окопите и окопите. Видът на машината за разпръскване на земя се определя в зависимост от условията на терена и очакваното количество работа.

Така например, за да се изкопае малка плитка фундамент или канавки за тръбопровод, се използва мини багер. Но за големи депресии на голяма площ е препоръчително да се използват по-мощни машини - багери на колела или писти, оборудвани с едно или повече кофи.

Машините с една кофа се считат за най-разнообразни, защото могат да се използват при почти всякакви условия. Техника с много кофи се използва по-рядко, само за развитието на обекти с висока сложност. Изборът на багер, с помощта на който ще се извърши работа, за да се осигури изкоп или изкоп, се извършва индивидуално, като се вземат предвид всички условия и особености на обекта.

Видове багери

Най-често работата по разработването на почвата под основата, водоснабдяването или канализацията се извършва с помощта на екскаватор, оборудван с лопатка напред или назад. Директната лопатка премахва почвата "от себе си", а обратното - "на себе си". Правата лопата работи с скали, които са над нивото на паркинга, обратното, съответно, с тези, които са разположени по-долу.

При машини, които имат директна лопата, ефективността е по-висока и се постига благодарение на здравината на кофите и наличието на мощна хидравлична система. Правилна лопата се използва доста широко: изкопаване на окопи и окопи, строителство на пътища, работа при претоварване.

Прави лопата и обратната имат свои собствени характеристики, както и предимства и недостатъци.



По този начин, техниката с прави лопата може да изпълни доста голямо количество работа. Без такъв механизъм няма да съществува ефективно строителна компания.

Едно от предимствата на тази техника е, че височината на перваза може да бъде от 10 до 15 метра. Също така, за разлика от багерите с багер, той има все по-сложно техническо съдържание за една група хидравлични цилиндри.

Багер с прави лопата

Багер с прави лопата

Гръбната лопата има кофи с капацитет не повече от 8 м3, което не е много удобно за извършване на големи количества работа. Багерът и неговата схема на действие означава изкопаване на земята само от мястото, което е под нивото на стойката на багера. Багерът има неоспоримо предимство: лекота на работа и простота на конструкцията.

Ротационен екскаватор

За извършване на работи, свързани с дълбока лъжичка за отстраняване, много често се използва ротационен багер. Тази техника се движи сама, работата се извършва непрекъснато.

Схема на действие на въртящ се багер: извадени кофи, закрепени на ротационно колело, земя или скала. Тъй като кофите могат да се въртят около оста си, те имат свойството да пълнят напълно.

Въртящият се багер работи добре при всички температури, неговото изпълнение изобщо не пада, нито при ниски, нито при високи температури. Те могат да издържат на най-високите натоварвания и работата им се осъществява в непрекъснат режим.

Освен факта, че могат да изкопаят окопите, въртящият се багер може да транспортира и натовари изкопаната почва в превозни средства.

Ротационен екскаватор

Ротационен екскаватор

Въртящият се багер се разтоварва по два начина: гравитационен и инерционен. В първия случай операцията се извършва от активните сили на скалата, когато тя е в зоната на разтоварване, в горната част на ротора.

Във втората - поради влиянието на центробежните сили върху скалата. Разтоварването на разкопаната почва или скала се извършва на конвейер, разположен отстрани на багера. След това отпадъчната скала влиза в превозното средство.

Как правилно да копаят фундаментната яма под къщата? (Видео)

Процес на разкопки на разкопки

Изкопаването на фундаментни шахти за изграждане или изкопаване на водопровода не изглежда да е достатъчно сложно - схемата на процеса е проста, но е абсолютно необходимо да се следват всички стъпки. Ефективността на работата зависи не само от един багер, в процеса са включени много свързано оборудване. При необходимост е необходимо да се организира отстраняването на почвата от строителната площадка, както и да се укрепят стените на разкопките.

Ако комбинирате всички стъпки, получавате следната схема:

  1. Геоложко изследване на почвата, подпочвените води, избор на подходящо оборудване.
  2. Анализ на обекта за наличие на комунални мрежи: подземна вода, газопровод, канализация. Ако има такива, те организират байпаса си около строителната площадка.
  3. Започнете развитието на почвата с една от страните.
  4. Отстранете непрекъснато слоевете.
  5. Завършване на земни работи.
  6. Укрепване или финализиране на стените на изкопните работи.

Схемата за работа е съвсем проста, особено след като цялата последователност от етапи се контролира от инспектори.

Процесът на изкопаване на фундаментна канавка с багер

Процесът на изкопаване на фундаментна канавка с багер

С помощта на измервателното оборудване (нивата и теодолитите) те определят нивото на безопасно развитие, а също така коригират и планират работата на багера.

В целия процес на развитие на почвата, схемата за действие на самата машина също е важна. Работата й трябва да бъде постоянна, с максимална ефективност.

За да направите това, почвата трябва да бъде извадена от строителната площадка достатъчно бързо. Няколко товарни камиона с товари могат да осигурят това: след като един камион е пълен, следващият следва незабавно да пристигне на мястото си.

В края на развитието малките дефекти се коригират чрез миниатюрни уреди или работници. След укрепване на стените на изкопа, можете да направите възглавница от чакъл на дъното и да продължите с изграждането на самата основа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Всичко, което трябва да знаете за развитието на почвата в багерния багерВсичко, което трябва да знаете за развитието на почвата в багерния багер
Характеристики и технология на основата на основата на яматаХарактеристики и технология на основата на основата на ямата
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Правилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къщаПравилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къща
Как и какво да копаем изкопа?Как и какво да копаем изкопа?
Как да организираме ефективна дренажна система за фондацията?Как да организираме ефективна дренажна система за фондацията?
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
» » Правила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багер
© 2021 BggeHat.com