Методи за укрепване на почвата в нискоетажно строителство

Собствениците на частни къщи често срещат такъв проблем като проекта на фондацията, който може да бъде причинен по различни причини. Например, такъв резултат може да доведе до промяна в почвената влага или изтичане от водни носители. Понякога причините могат да бъдат наличието на хлабави почви в обекта или в близост до разкопките. И в някои случаи това води до грешки на строителите, недостатъчна здравина на самата фондация, преструктуриране на сградата с надстройката на втория етаж, без да се взема предвид нарастващото натоварване. От визуална гледна точка утайката се проявява под формата на пукнатини, образувани върху основата и стените на къщата.

За да се елиминират по-нататъшните валежи, могат да се използват различни начини за укрепване на почвата. Един от най-ефективните начини за укрепване на почвата е химическият метод, т.е. фиксация с помощта на специални инжекции. Понякога в литературата могат да се намерят термините "силицизация", "смолизация" или "циментиране" - всичко това е свързано с този метод. Самата същност на метода на инжектиране се състои във факта, че специален фиксиращ реагент е целенасочено въведен в земята. Това е, което осигурява проблемната зона не само с ефективно стабилизиране, но и с доста продължителна устойчивост на придобитите свойства.



Е, ако се интересувате от метални парапети - посетете сайта nevapolimer.ru. Само там ще намерите качествени и сигурни парапети с бърза доставка.

Инжектирането на специален материал в почвата може да се извършва както извън къщата, така и отвътре. Разбира се, препоръчително е предварително да се консултирате с компетентен специалист. Фактът, че всеки един от тези методи има своите специфики, и трябва да се разглежда изборът на конкретен вариант и от вида на почвата и нивото на подпочвените води (или тяхното присъствие по принцип), и по-специално комуникации. Но като цяло, вътрешната консолидация на почвата (т.е., от вътре инжекция) се препоръчва на партерен етаж с ниво на пода. Що се отнася до определяне на почвата под външните стени, това не винаги е възможно по технически причини, тъй като различните комуникации могат да бъдат насочени по протежение на периметъра на къщата. В такива случаи, разбира се, се правят вътрешни "инжекции".

Във всеки случай такива процедури предотвратяват по-нататъшни деформации, но това не означава, че съществуващите пукнатини на фасадата не е необходимо да бъдат елиминирани. Тези работи все още ще трябва да бъдат изпълнени, като се вземат предвид вече направените грешки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се правят сондажите с инжектиране?Как се правят сондажите с инжектиране?
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Фондация на глинаФондация на глина
Как и какво да укрепим основата, изискваща ремонт?Как и какво да укрепим основата, изискваща ремонт?
Обхват и характеристики на геотекстил за основатаОбхват и характеристики на геотекстил за основата
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Керемида основаКеремида основа
Характеристики на реконструкцията на сгради и съоръженияХарактеристики на реконструкцията на сгради и съоръжения
Геология на обекта преди строителствоГеология на обекта преди строителство
» » Методи за укрепване на почвата в нискоетажно строителство
© 2021 BggeHat.com