Как да изградим сайт с стръмен терен?

Как да изградим сайт с стръмен терен?

По принцип изграждането на къща на място с стръмен терен не се счита за най-успешният вариант. Въпреки това, ако се обърнете към случая правилно, вземете предвид всички предимства и недостатъци на такава територия, тогава можете да изградите надежден и удобен дом на него.

Трудностите започват, когато ъгълът на наклона на площадката надвиши 8 градуса. В този случай е необходим специален проект, в който се осигурява частично обособено мазе. Като опция можете да обмислите подравняването на сайта чрез изкопаване на наклон. В първия случай, цената на хидроизолация на стените се увеличава, във втория - за изкопни работи. Освен това, наклонът не винаги е възможен. Но дори и да е постижима задача, след изравняването на площадката тя трябва да бъде защитена с подпорна стена, образуваща тераса, а това води и до допълнителни разходи.

Когато разглеждате различните опции, обърнете внимание на посоката на наклона. Наклонът на север, се счита за неблагоприятна, тъй като в този случай, част от помещенията ще бъдат покрити и загрява по-лошо, освен това, те ще проникне влажен въздух. Поставянето на растения в тази област също не се препоръчва, защото те няма да имат достатъчно светлина.



Когато изграждате къща на неравен терен, трябва да имате предвид, че през нощта студеният въздух винаги се спуска. Ако по пътя си среща бариера (т.е. самата къща), тогава има така нареченият джоб на студа, в който през нощта температурата може да бъде с 5-10 градуса по-ниска от тази на обекта като цяло, което намалява енергийната ефективност. Освен това има затруднения с отпадъчните води, които след всеки дъжд се движат надолу по склона, което изисква допълнителна защита на стените и извършване на мерки срещу свлачище.

Ето защо, на обект със сложен релеф, къщата трябва да бъде построена на най-високото и сухо място. В този случай ще бъде по-лесно да се извършват изкопни работи, да се организира фундамент, да се поставят канали и да се издига подземен под. Дори на хълма е необходимо да се осигурят начини за воден поток. Най-популярната опция е система от подземни тръби, простиращи се до дренажни кладенци. Въпреки че са възможни и други опции, например с дълбоки повърхнини, разположени по периметъра на подпорните стени в горната им част.

Е, ако имате нужда от OPP3 Поддръжка, посетете optrub.ru. Само там ще намерите качествени опори на разумни цени и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите стълба от дома до мазетоКак да направите стълба от дома до мазето
Стенен монтажСтенен монтаж
Как да изчислим оптималния ъгъл на наклона на покриваКак да изчислим оптималния ъгъл на наклона на покрива
Отводняването в крайградската зона е най-простият начинОтводняването в крайградската зона е най-простият начин
Правилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къщаПравилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къща
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Снежни покривки за профилирани листовеСнежни покривки за профилирани листове
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
Стъпки за създаване на средаСтъпки за създаване на среда
Как да изберем проект за изграждане на къща?Как да изберем проект за изграждане на къща?
» » Как да изградим сайт с стръмен терен?
© 2021 BggeHat.com