Подготовка на площадката за строителство

Не всеки сайт веднага след покупката може да започне строителството. Първо, трябва да коригирате някои недостатъци или да извършите подготвителна работа, за да изключите появата на дефекти в бъдеще. Така че, в рамките на територията, която ще бъде изградена, се препоръчва не само да се премахнат всякакви пречки, дървета, дънери и храсти, но също така и да се премахне най-горния слой на почвата. След това дори след много години можете да сте сигурни, че обрасната растителност няма да увреди проводници, прозорци или дори покриви.

В някои райони е необходимо дренаж. Има и територии, в които този въпрос не е еднократно, а постоянен. Най-лесният начин е да се правят такива задачи на секции с поне малко отклонение. За това са разположени улуци по периметъра. В този случай, надлъжните канавки водят водата в желаната посока, докато напречните осигуряват нейното задържане. Ако сайтът е равен, тогава с наклон е необходимо да се изкопаят самите канавки. Въпреки това, в някои случаи, количеството работа може да бъде толкова голямо, че да може да се източва само от дренажна система и това ще изисква усилия, пари и време. Така че е по-добре този въпрос да се мисли предварително и може би си заслужава да се откаже изцяло от покупката му.



В някои случаи трябва да коригирате терена на обекта. Това е важно не само за изграждането на къщата, но и за подобряването на територията. По принцип, приспособяването на облекчението предвижда привеждането му в съответствие. Но понякога височините и депресиите се вписват в ландшафтния дизайн план, а след това можете да спестите на такива произведения.

Има ли области, които изобщо не могат да бъдат изградени? Разбира се, това се определя от строежите и препоръките. По принцип не е възможно да се построят жилищни сгради на територията на бивши промишлени обекти, както и в райони с насипно състояние. А освен това, че не се препоръчва да се извърши строителството на писти с голям ъгъл на наклон, особено ако те се намират в северната част на склона, защото те не могат да служат като надеждна основа, както и допълнителна печалба земята не винаги произвеждат желания резултат. Освен това, вие не трябва да избират места за изграждане на продълговата форма - за тях е трудно да се направи добър проект, а техниката е неудобно да се обадите. И накрая, изграждане на къща в близост до жп линията или магистралата - не най-добрият вариант, тъй като в този случай, разработчикът е изправена пред допълнителни разходи за звукоизолация на къщата.

Е, ако имате нужда от тръба от неръждаема стомана 12x18n10t - посетете сайта westwerk.su. Само там можете да закупите качествени неръждаеми тръби на разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дъжд отводняванеДъжд отводняване
Drain DitchDrain Ditch
Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?
Монтаж на дренажна система на обектаМонтаж на дренажна система на обекта
Как да източим мястото на водата от собствените си ръце, най-добрите начини за спасяванеКак да източим мястото на водата от собствените си ръце, най-добрите начини за спасяване
Отводняване на площадката на глинести почвиОтводняване на площадката на глинести почви
Отводняване в обект с високо ниво на подпочвените водиОтводняване в обект с високо ниво на подпочвените води
Отводняването в крайградската зона е най-простият начинОтводняването в крайградската зона е най-простият начин
Правилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къщаПравилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къща
Варианти на парцела 8 хектараВарианти на парцела 8 хектара
» » Подготовка на площадката за строителство
© 2021 BggeHat.com