Стъпки за създаване на среда

1

Радостта от красотата на външния вид, свеж въздух, смесен с аромата на любимите ви цветя, тишина и спокойствие, това е, което е добра домашна градина. Разбира се, на първо място, тя трябва да бъде засадена и подготвена, ако работата е неусложнена, а сайтът е прост, можете да го направите сами. Но ако на площадката се планира по-сериозна и сложна работа, например тераси на няколко нива, довеждане на вода в зоната за отдих (фонтан) и електричеството (осветление), тогава най-добре е да се обърнете към специалисти.

Организация на работата

Почистване на територията. Преди да се преместят в нови насаждения, всички стари, изгнили и ненужни растения се отстраняват. Необходимо е да се изкорени пънове и корени от сухи дървета, да се премахнат плевелите и да се вземат отпадъци.

Взаимопомощ. Грижата за личния парцел започва с изравняването на релефната повърхност, в проценти, повърхностната разлика не трябва да надвишава 5-7% от наклона.

Ако отклонението надвиши тази цифра, има три начина

- Разпръснете новата земя.

- Отстранете излишната основа.



- Използвайте метода на терасиране (издигане на тераси).

С първите две всичко е ясно, с третия метод ще трябва да потъмня. Например, между нивата е необходимо да се постави подпора под формата на стени и да се свържат терасите помежду си чрез стълбища. Укрепването на стените е много важно, защото те ще осигурят обекта от колапс.

Планирането. Планът включва цялостно очертаване на територията и схематично указание за местонахождението на бъдещите конструкции или декорните предмети. На лист хартия всеки детайл се намира с точност до половин метър и обозначава всички нюанси на бъдещата зона за отдих. Можете сами да направите плана или да се свържете с дизайнер на ландшафта.

Сгради. Ако планираното изграждане на някои сгради, като веранда, беседка, пейки и люлки, винаги трябва да се грижи за материали и инструменти. За изграждането на беседка и веранда гредата е най-подходяща, но можете да закупите и готови инсталации. Необходимо е също така да се помисли за технологичното свързване на електричеството с нови сгради.

Фехтовка. Тя има две функции - практична и естетическа. В първия случай, предпазва от любопитни очи, проникване на непознати или бездомни кучета, както и от вятъра, във втория приветства появата му. Тя може да бъде дървена, каменна, тухлена, метална ограда или жив плет от катерене на растения и цветя, като момиче, клематис, бръшлян.

Озеленяването. Озеленяването на територията се извършва съобразно климатичните и климатични условия. Можете да използвате озеленяване парникови природата, когато растенията са въведени в зимната зимна градина, а през лятото те са оставени във въздуха. Не забравяйте да проучите някои правила за поддържане на живота на флората на вашата земя, грижа и характер на всички бъдещи растения.

Пътеки, пътеки. Основното е, че те трябва да бъдат включени в териториалния план, след това домакинът решава въпроса с материала и неговата стойност. Следите могат да бъдат камък, бетон, дърво, земя или чакъл.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн на градината от пътеки и бордюри до цветни лехи и цветни лехиДизайн на градината от пътеки и бордюри до цветни лехи и цветни лехи
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Варианти на парцела 8 хектараВарианти на парцела 8 хектара
Планиране на сайта 20 хектараПланиране на сайта 20 хектара
Как да организирате изкуствен резервоар на вашия сайтКак да организирате изкуствен резервоар на вашия сайт
Създайте уникален пейзажСъздайте уникален пейзаж
» » Стъпки за създаване на среда
© 2021 BggeHat.com