Алпийски хълм планински пейзаж в градината

Алпийски пързалка - планински пейзаж в градината

Никой няма да спори с факта, че собственикът на къщата, вилата или вилата не иска да оборудва своята територия, за да се доближи възможно най-близо до природата. В този случай ландшафтните дизайнери предлагат много възможности за декориране на лични парцели и един от тях е алпийският хълм.

Представлявайки алпийския хълм, припомня красотата на планинските алпийски върхове с изобилие от ярки цветя, копринена трева и каменисти пукнатини. И какво наистина наблюдават хората в частни градински парцели? Най-често това е ниска скалиста и глинеста купчина с имитация на планински пейзаж с набор от напълно несъвместими растения.

Първоначално алпийски пързалка или скална градина е скална градина с малък размер, която като елемент на декор се е разпростряла в началото на XIX и XX в. С негова помощ впечатлението за обем и облекчение се създава на обект, който няма естествен наклон. Това е доста трудоемко в грижите и създаването на структура, една от атрибутите на която е алпийската флора.



За да създадете скална градина, трябва да използвате варовик или пясъчници. В някои случаи гранитът е възможен. Болтовете са по-добре да се използват с рязани ъгли, отколкото с камъни. Ако основата на алпийския хълм ще бъде съставена от растения, а не от камъни, тогава най-добрата порода ще бъде варовик, корените ще проникнат добре. Тухли или цимент - не най-добрите материали за скалната градина, ще бъде трудно да се възстанови с тях. Използваната почва трябва леко да се подкислява. Оптималната височина на хълма е около метър. Допълнителен ефект ще бъде даден от нощното осветление или включването на декоративно езерце в състава. Идеално място за местоположението - penumbra. Огради скална градина не се изисква, тя трябва лаконично се вписват в околното пространство.

От растенията, най-добре е да се използват видове джуджета. За всяка пролет не се занимава със засаждане, по-добре е да изберете трайни насаждения. Ако засаждате растения, които цъфтят в различни сезони, алпийският слайд ще се яви ярко по всяко време на годината. По този начин можете да направите мечтите си реалност.

В нашите географски ширини разпространението на рока. Разликата между техните скални градини е, че скалите не са свързани с типа терен или ландшафт. При създаването му не е необходимо да копирате планинския релеф. Можете да използвате камъни с различни размери, цветове и скали.

Е, когато се интересувате от всичко за инсталиране на радиатори за вашия дом или апартамент - посетете сайта remkasam.ru. Само там е всичко, за да сте сигурни, че винаги сте били топло и уютно във всяко време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Озеленяване на идеята за създаване на красив сайтОзеленяване на идеята за създаване на красив сайт
Цветни лехи със собствени ръце различни варианти за дизайн и съвети за избор на растенияЦветни лехи със собствени ръце различни варианти за дизайн и съвети за избор на растения
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Планиране на лятна вила 6 дкаПланиране на лятна вила 6 дка
Екзотична Япония в ландшафтния дизайн на градинатаЕкзотична Япония в ландшафтния дизайн на градината
Септична декорацияСептична декорация
Създайте уникален пейзажСъздайте уникален пейзаж
» » Алпийски хълм планински пейзаж в градината
© 2021 BggeHat.com