Екзотична Япония в ландшафтния дизайн на градината

1Стилът, който собствениците избират за градината, до голяма степен отразява техните вкусове и желания. В ландшафтния дизайн, често има желание да се даде на композицията определена тема. За това се използват растения и части, които причиняват определени асоциации. Тематични композиции и дизайн в общ стил са често срещани техники.

Много оригинален и изящен външен вид в японския стил. Особеността и очарователната хармония, за разлика от европейската, привличат все повече и повече фенове в тази посока. А рационалното използване на всяко парче земя го прави практично и търсено в условията на съвременните мегаполиси.

На първо място, японската градина е философия на съзерцание и размисъл. Всеки обект е символ. Има много алегории и поетични сравнения. В края на краищата, от материали за създаване на такава градина се използват само растения, рулонна трева, камък, вода и няколко принадлежности.

Безмилостното повторение на снимките, които виждате тук, няма да помогне. На първо място, съставът трябва да бъде комбиниран биологично с дизайна на къщата. Японската градина е серия от изкусно избрани пейзажи, които създават илюзията за безкрайно разнообразие. В края на краищата, правилно проектираната японска градина изглежда не само в различно време на годината, но и в различни часове на деня.

Това се дължи на уникалните техники, които ориенталските майстори градинари работят от векове. Един от основните елементи е асиметрията. Цялата конструкция се основава на разпределението на трите части на предната, средната и задната част на плана.

Използват се някои методи. Например, като се обърне перспектива, когато по-големите обекти и растения се намират на преден план, пространството се разширява визуално. Има правило за неравни триъгълник, където ясно е написано от коя страна трябва да са предметите за по-добро възприятие.



В дизайна на такъв състав се опитайте да избегнете прави линии и изкуственост. Фонтани тук предпочитат водопади, а вместо тротоарите - пътека. Основата на всяка японска градина са камъни. Естествените екземпляри са предпочитани. Много често се използват като големи камъни, речни или морски камъчета. Специално изкуство в японската градина е настилката. В края на краищата, всеки изложен модел носи определен символ.

Стилирането е важна техника за градината на камъните. Камъните могат да представляват поток или водопад. Има морави, изработени от камък. Има напълно каменни градини.

Всяко растение, отглеждано в японската градина, задължително символизира нещо. Бор - символ на дълголетие, бамбук символизира стабилност, слива цветове - сърцето на воин, поветица символизира преходност на живот и цвета на череша чистота и благополучие. Растенията, избрани заедно, представляват своята уникална алегория. Най-често в японската градина има японски клен, камелия - tsubuki, бамбук и, разбира се, сакура.

За японската градина има такива техники като моно-градина, където се избират растенията от една и съща група, но с различни цветове. Като пример - иридарий. Ако изберете подходящия сорт, това елегантно и оригинално цветно легло може да цъфти в рамките на три месеца.

Аксесоари на японската градина също са оригинални. Тези каменни лампи, довършителни материали от бамбук, всички видове жив плет и екрани, защото на японската градина, това е преди всичко интимност и личен живот

Има много опции за японската градина. Има добре известна каменна градина, градина за чай и целодневна градина в японски стил. И най-важното е, че това е необичаен цвят и изкуството в малък вид огромен и в обикновен камък - цяла вселена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн на градината от пътеки и бордюри до цветни лехи и цветни лехиДизайн на градината от пътеки и бордюри до цветни лехи и цветни лехи
Програми за създаване на ландшафтен дизайнПрограми за създаване на ландшафтен дизайн
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Планиране на лятна вила 6 дкаПланиране на лятна вила 6 дка
Хоумстед дизайнХоумстед дизайн
Създайте уникален пейзажСъздайте уникален пейзаж
Как да планираме пейзаж?Как да планираме пейзаж?
Озеленяване на вашия сайтОзеленяване на вашия сайт
Озеленяване на двора на частна къщаОзеленяване на двора на частна къща
Как да промените интериора с помощта на закрити растенияКак да промените интериора с помощта на закрити растения
» » Екзотична Япония в ландшафтния дизайн на градината
© 2021 BggeHat.com