Каква трябва да бъде напоителната система в крайградската зона

За ръчното напояване на градината и градината е трудно да се отглеждат добри култури, тъй като различните видове растения изискват различни подходи към тяхното напояване. Ако човек се нуждае от постоянно попълване на влагата, то други, напротив, от излишъците му могат да се разболеят и дори да умрат. За отлична градина, зелена градина и сочна трева близо до къщата, просто не можете да направите без автоматизирана напоителна система. Ако проектирате такава напоителна инсталация във вашия собствен парцел, тогава веднъж завинаги решете проблема с напояването и добавете време, за да се занимавате с по-важни неща.

Благодарение на такава компютризирана напоителна система вашите легла ще бъдат напоени в определено време и стриктно означени с количеството вода и с програмираната честота. Схемата за напояване може лесно да се коригира с времето и да се коригира в зависимост от напояваните растения и сезона. Например, по време на интензивен растеж на вашите растения поливане трябва да се извършва често и обилно, но в края на лятото, когато плодовете зреят на сцената, трябва умерено количество влага.

За да се контролира степента на влага в почвата, е възможно да се оборудват напоителните системи в Москва със специални сензори. Тяхната наличност може значително да намали разхищаването на водните ресурси.



В автоматичната напоителна система няма нищо трудно. Състои се от помпена станция, контролен панел и спринклер. С помощта на дистанционното управление се контролира подаването на вода от маркуча към спринклер. Поради различните височини на напояваните растения, разпръсквачите могат да бъдат приспособени към тях по размер. Самите те са динамични, раирани и статични. Последните са по-скъпи, обикновено се използват за напояване на цветни лехи. Динамично икономично, защото те могат да регулират радиуса на покритие на територията. Спринклерът за ленти ще бъде подходящ за тесни ивици легла, главите им абсолютно не пречат на плевене, защото са на същото ниво с почвата.

За да осигурите дълъг и безпроблемен сервиз на напоителната система, трябва да се погрижите за това правилно. На първо място, два пъти на сезон, което трябва да се промени филтри и след неговото закриване напълно източване на водата от системата, и второ, помпата трябва да бъдат изпратени на съхранение за следващия път в чиста и суха и предварително продухване със сгъстен въздух помпа на. За да се избегне повреда на системата, трябва да го изпразни до последната капка, или може да се спука в студено време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн на градината от пътеки и бордюри до цветни лехи и цветни лехиДизайн на градината от пътеки и бордюри до цветни лехи и цветни лехи
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Планиране на лятна вила 6 дкаПланиране на лятна вила 6 дка
Варианти на парцела 8 хектараВарианти на парцела 8 хектара
Екзотична Япония в ландшафтния дизайн на градинатаЕкзотична Япония в ландшафтния дизайн на градината
Озеленяване на вашия сайтОзеленяване на вашия сайт
Как да промените интериора с помощта на закрити растенияКак да промените интериора с помощта на закрити растения
Открити орнаменти върху градинатаОткрити орнаменти върху градината
Външно осветление на селска къщаВъншно осветление на селска къща
» » Каква трябва да бъде напоителната система в крайградската зона
© 2021 BggeHat.com