Как да изберем маркуч за поливане

Това, че животът в страната не се превърна в летен кошмар, защото почти не всеки ден поливане на растенията, по-добре е да се придобият напоителни маркучи. С помощта на маркучи е много удобно да се доставя вода от кладенци и кладенци, да се доставя в отдалечени части на градината и да се запълват всички видове резервоари и поливането й няма да бъде такъв трудоемък процес. Закупуването на напоителни маркучи е отговорен бизнес, в зависимост от правилния избор, неговата дълготрайност, функционалност и качество на напояването ще зависи.

Класическите гумени маркучи и маркучите от полиетилен са най-евтините опции. Но гумените модели имат няколко недостатъка: те са тежки и имат незавидна устойчивост на износване - при тези модели бързо се появяват завои, след това и пукнатини. И гофрираните маркучи не се различават по отношение на издръжливостта, макар че са по-леки от гумените маркучи, те обикновено се провалят до края на първия сезон. И слана не толерира както тези, така и другите.

По-здравите модели включват PVC маркучи (PVC) - те са по-устойчиви на деформации, перфектно понасят температурните промени и ще могат да обслужват майсторите си за повече от един сезон, въпреки че са по-скъпи.

Подсиленият маркуч, изработен от PVC и силикон, с многослойни дебели стени - е най-идеалната възможност за градинари. Те могат да бъдат два или дори петслойни, такива маркучи са устойчиви на високи налягания, на пукнатини и техният експлоатационен живот е много по-дълъг, отколкото при други видове. Можете да си купите силиконов прозрачен маркуч в онлайн магазин на достъпна цена.



Също така, заслужава внимание на фермерите и производителите на цветя, смучещи маркучи. Те обикновено са изработени от полипропилен и каучук. По цялата повърхност на тези маркучи има дозиращи отвори, предназначени за капково напояване или поръсване, като такива модели ви позволяват да пестите вода и да предотвратите ерозията на почвата. Смучещият маркуч може да бъде поставен не само на повърхността, но и погребан под земята. Основният им недостатък е, че дозиращите отвори са запушени с времето.

Този недостатък липсва в лентите за капково напояване, въпреки че те са предназначени за малък натиск (0,1-0,6 атм), но това налягане е достатъчно за осигуряване на пръскане или капково напояване. Тези ленти са инсталирани на повърхността на земята, са евтини, но техният експлоатационен живот не е много дълъг.

Производителите предлагат маркучи с различни дължини, те са в границите от 7,5m-50m и имат различни диаметри - от 12mm до 50mm. При закупуване на маркучи е важно да се вземе предвид площта на вашия обект, налягането в системата за водоснабдяване или мощността на помпата. Все още трябва да попитате кои температурни режими ще могат да функционират дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на тръби за отоплителната системаИзбор на тръби за отоплителната система
Организиране на автоматична поливна система в дача със собствени ръцеОрганизиране на автоматична поливна система в дача със собствени ръце
Монтиране на мивката към стената в банятаМонтиране на мивката към стената в банята
Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталациятаМонтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
Гъвкаво водоснабдяване за инсталационен алгоритъмГъвкаво водоснабдяване за инсталационен алгоритъм
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Как да инсталирате миксер за мивкаКак да инсталирате миксер за мивка
Малък съвет за дестилатора ЮпитерМалък съвет за дестилатора Юпитер
Свързване на резервоара за вода в кухнятаСвързване на резервоара за вода в кухнята
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
» » Как да изберем маркуч за поливане
© 2021 BggeHat.com