Пожарни маркучи

Пожарен маркуч - тръбопровод от гъвкав и еластичен материал, снабден с глави за свързващи елементи. С него водата се доставя на мястото на пожара. Съществуват различни видове маркучи, в зависимост от вида на пожара: за използване в жилищна сграда - със значителни температурни колебания - устойчиви на химически течности и реактиви.

Смукателните маркучи захранват вода от източника към дюзата на помпата. Те са обикновено - работят от отворен или естествен източник на вода и налягане маркуч за засмукване, универсални, както в състояние да произвежда отрицателно налягане, и вода от естествен източник, и се подава от тръбопровода с течност под високо налягане. Можете да откриете цените на маркучите на holt-trade.ru.

Диаметърът на тези маркучи е 75 - 200 мм с дължина на ръкава 2 - 4 м.

Маркучите за налягане осигуряват пожарогасителна вода и вода за дълги разстояния. Тяхната температура варира -40 - 400 С. Някои видове студено устойчиви маркучи и вода могат да бъдат доставени в много студени климатични условия, когато този тип -50 С присъщ повишена устойчивост на износване и на вътрешната хидроизолационния слой могат да бъдат използвани в различни случаи.



Големи предимства са направени от синтетични влакна. Те имат повишена еластичност, лекота, не се нуждаят от сушене след употреба. Могат да се използват в различни климатични условия, поради техническите им характеристики са възможни големи разлики в температурите. Някои от тях са устойчиви на въздействието на различни химикали, например на сода каустик, бензин, масло. Но ръкавите, изработени от естествени влакна, също имат предимства.

Пожар маркуч с диаметър 51 mm се запалва щит кабинет, и пожарен кран превозно средство 66 mm - допълнителни помпи и 77 мм - при пожар камион 150 mm - в мобилен противопожарно оборудване, подаваната вода и пенообразувател.

Пренавиването на пожарния маркуч се извършва периодично (поне веднъж на половин година). Неговата цел е да се увеличи експлоатационният срок на пожарните маркучи. По принцип това се прави с помощта на специално устройство. Пренавиването се извършва на нова сгъвка или ръб.

При пренавиване маркучите под налягане с гофрирана повърхност са сгънати с аордони, гумирани върху серпентината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталациятаМонтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
Гъвкаво водоснабдяване за инсталационен алгоритъмГъвкаво водоснабдяване за инсталационен алгоритъм
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Ежектор какво е и как работи?Ежектор какво е и как работи?
Оборудване за водоснабдяванеОборудване за водоснабдяване
Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?
Пожарогасителна водаПожарогасителна вода
Как да инсталирате миксер за мивкаКак да инсталирате миксер за мивка
Домашен парнов генератор за собствениците на жилищаДомашен парнов генератор за собствениците на жилища
Поради това, което устройството нептун не е спечелило популярностПоради това, което устройството нептун не е спечелило популярност
» » Пожарни маркучи
© 2021 BggeHat.com