Плъзгащ вентил като заключващ механизъм

При инсталиране на различни тръбопроводи не можете да правите без свързващи елементи и спирателни вентили. Един от типовете такива механизми е порталният вентил, който се характеризира с интересна структура на порталната част.

Заключващите елементи на такава армировка най-често се правят под формата на плочи, диск или специални ножове, способни да отделят твърди фрагменти от течност или газ в потока. Такова устройство за затвора се нарича врата. Ключалки, направени със сходни елементи, са много търсени при производството на вакуумни устройства, както и тръбопроводи за изхвърляне на отпадъчни води в различни сфери на промишлеността и бизнеса. Те са най-често срещаните видове спирателни вентили.

Във всеки тръбопровод трябва да има система от механизми, която да позволява контрол на потока на транспортираната среда. Тази функция се изпълнява от различни клапани. С тяхна помощ можете да спрете или да пренасочите потока за ремонтна дейност или при извънредни ситуации по магистралата.

Ако разгледаме дизайна на армировката, то се извършва с помощта на клинове, врата или маркучи, за да блокира или частично да спре потока. Най-популярни са клапанните вентили, тъй като те са в състояние да издържат на значително натоварване на транспортираната среда, те понасят добре високите температури и са в състояние да изпълняват функцията за отрязване на част от потока. Самият затвор на такива устройства е направен от успоредни пръстени, а дизайнът на портата изисква използването на един или два диска.



Ако е необходимо да се осигури висока степен на херметичност, например, PR и висока работна температура и средно налягане, се използват механизми с два диска. Единичната дискова арматура е по-проста и по-евтина опция и е подходяща за по-малко екстремни условия на работа.

Шибърни кранове се използват в почти всеки ред, независимо от транспортиран среда. Те могат да осигурят поток и в двете посоки, както и вертикално движение на потока. Основните недостатъци включват бързо износване на присъствието в средата на малки кристали или твърди частици, тъй като тези примеси се предотврати пълно операция клапан, големи твърди ка на не оказват голямо влияние върху механизма.

Най-често за производството на шлюзови вентили се използва стомана от различни степени или чугун. Такива механизми могат да имат ръчно или автоматично управление чрез различни задвижвания, включително електрически, хидравлични или пневматични.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Подмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентилиПодмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентили
Предпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудванеПредпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудване
Байпас в отоплителната системаБайпас в отоплителната система
Настройване на температурата на радиаторите, както се случва?Настройване на температурата на радиаторите, както се случва?
Налягане на отоплителната системаНалягане на отоплителната система
Еднотръбна отоплителна системаЕднотръбна отоплителна система
Заваръчни полуавтоматични машиниЗаваръчни полуавтоматични машини
Видове и приложения на тръбопроводитеВидове и приложения на тръбопроводите
Избираме смесител за топъл подИзбираме смесител за топъл под
» » Плъзгащ вентил като заключващ механизъм
© 2021 BggeHat.com