Криогенни фитинги

криогенни фитингиВ криогенна технология, използвана всички видове фитинги, активно се използва и в други области на индустрията: вентили, шибъри, вентили, предпазни клапани и напред-назад.

Свойства на криогенни среди, които включват флуор, водород, хелий, азот, неон, кислород и т.н., използвани в газообразно състояние, или течни при температури до -260 градуса по Целзий, прокара собствените си изисквания за криогенно апарат конструктивен армировка, която се превръща в фактор на разликата от всяка друга арматура. Общите изисквания за криогенни фитинги са:

1, използвани за криогенни клапани метали трябва да притежават якост не е по-малко от 2 кг • см / cm2 при нормални показатели работна температура, а също така има способността да поддържа първоначалната пластмаса и механичните свойства, когато се използва в изключително ниски температури.

2 се използва за дълъг период от време в ултраниски температура котвата се прави в повечето случаи в продълговата форма на изпълнение, когато духалото или жлеза, управляващата част и запечатване уплътнение, за да се гарантира надеждността на експлоатация се извършват в по-топла зона. Разстоянието до такава топла зона от оста на тръбопровода е създадено от 400 mm или повече. Това гарантира изпаряването на течната среда в топлата зона и образуването на термична бариера за газа.



3. Криогенните вентили, монтирани на тръбопровода от световния производител Velan, трябва да бъдат снабдени с топлоизолация, която ще намали потока топлина в околната среда и ще намали изпарението. Изолацията може да бъде различна и зависи главно от вида на изолацията на тръбопровода като цяло. Необходимостта от създаване на висококачествена изолация е предопределена от факта, че с намаляването на температурата се увеличава притокът на топлина от външната среда и води до увеличаване на отрицателното въздействие.

4. Свързване фитинги за тръби, направени дросел-зърното или фланец по начини, които правят възможно да се създаде необходимата херметичност по време на термични цикли и значителни температурни колебания. Присъединители за среди с повишена проникваща мощност и вентили с вакуумна топлоизолация се изпълняват с връзка към тръбопровода чрез заваряване.

5. Трябва да се вземат предвид следните характеристики: въздействието на ниска температура на размерите на части, възможно заглушаване, съвместимост с работен флуид лубрикант, който в студената зона е най-често не се използва, и се използва в топла зона.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
КислородКислород
Заваряване инсталация на пластмасови тръби за вода тръба как да се проведе?Заваряване инсталация на пластмасови тръби за вода тръба как да се проведе?
Плазмено рязанеПлазмено рязане
ВодородВодород
Еднотръбна отоплителна системаЕднотръбна отоплителна система
Видове и приложения на тръбопроводитеВидове и приложения на тръбопроводите
Мебелни фитингиМебелни фитинги
Плъзгащ вентил като заключващ механизъмПлъзгащ вентил като заключващ механизъм
Какъв вид армировка има?Какъв вид армировка има?
Как да изберем арматуратаКак да изберем арматурата
» » Криогенни фитинги
© 2021 BggeHat.com