Избираме смесител за топъл под

При недостатъчно отопление на помещение, както и с цел икономия и създаване на по-голям комфорт, е разработена система от топъл под. Това е сравнително сложна система, която включва различни елементи и механизми. Един от най-важните компоненти е смесител за топъл под. Направени са сериозни искания срещу него, поради което човек трябва да избере изключително внимателно. Широка гама от тези устройства се предлага от сайта termoradosti.com.ua. Това обикновено се извършва от майстори, които инсталират топъл подове. Но има случаи, когато потребителят също трябва да търси отделни компоненти, включително смесваща единица, която също се нарича колектор.

Какво да търсите при избора

Основният критерий, разбира се, е типът стая, където ще бъде инсталиран подът. Площта на помещението е важна тук и колкото по-голяма е, толкова по-силна е системата, а температурата на отоплението е по-висока. Устройството за смесване трябва да е проектирано за такава мощност и температура. Факт е, че това устройство е известно с уязвимостта си и всяка несъответствие може да доведе до счупване на миксера и следователно цялата система на топъл под.

Вторият критерий, неразривно свързан с първия, е материалът. В зависимост от материала, е възможно да се прецени кои температури колекторът може да издържи. Най-често срещаните материали са неръждаема стомана и месинг. Те са надеждни, издръжливи и устойчиви на корозия.



Третият критерий е функционалността и възможността за свързване на допълнителни устройства. Има най-простият модел на миксери с минимален брой тръби и термостатични вентили. При сложни модели са осигурени спирателни вентили, изпускателни клапани, различни сензори, вентилация, група помпи. Всъщност, в такова смесително звено всички контрол се извършва от самото устройство и човешката намеса е минимална.

По принцип автоматизацията в колекторния възел е полезно и по-безопасно за тези потребители, които не искат да поемат по-дълбоко в управлението на топлия под. С помощта на автоматизацията е достатъчно да зададете необходимите параметри на работата, а след това системата ще направи всичко по себе си. По-специално тя отговаря за безопасността.

Що се отнася до производителите, тогава на нашия пазар има разнообразие от марки. Отлични доказаха себе си немски и швейцарски марки, добре говорят за полски миксери. Украинските също показват добри резултати в своя клас, но са много по-евтини от чуждестранните аналози. При избора на марка трябва да се ръководят от условията на работа на системата, колкото по-сложни са условията, толкова по-голяма е необходимата мощност и колкото по-надеждна е търговската марка, трябва да се даде приоритет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Как да инсталираме смесител за топъл подКак да инсталираме смесител за топъл под
Как да избера подходящия колектор за топъл подКак да избера подходящия колектор за топъл под
Отоплително разпределение на колектораОтоплително разпределение на колектора
Подово отоплениеПодово отопление
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Дървено подово отопление с конструктивни елементиДървено подово отопление с конструктивни елементи
Терморегулатори за подово отопление, видове и връзкиТерморегулатори за подово отопление, видове и връзки
Какво е регулатор на топъл под?Какво е регулатор на топъл под?
Топъл цокълТопъл цокъл
» » Избираме смесител за топъл под
© 2021 BggeHat.com