Избор на топъл етаж Видове и характеристики

Системата за подово отопление става много популярна. Топъл под ще придаде на къщата максимален комфорт и ще създаде топла атмосфера. Понастоящем са известни два вида системи, с които можете да подгрявате пода - това е електрическото и водно отопление. По-долу ще бъдат предоставени характеристиките на тези видове.

Отопление с ток

Тази система изглежда така: мрежест материал, през който минават проводниците, направени от специална сплав. Когато токът се влива в жиците, сплавта се загрява и се насочва за получаване на топлина. Температурата на нагряване може да се регулира чрез специални устройства, които се намират в помещението. На сайта marketpol.com.ua ще намерите по-подробна информация за електрическия топъл под.

Предимства на електрическата отоплителна система:

Електрическите подове са характерни за дългосрочния им характер. Избирайки този тип подово отопление, не е нужно да се притеснявате за неизправности в системата. Загряването на водата е по-малко устойчиво на механични влияния. Също така, не се притеснявайте за паричните разходи. Мнозина смятат, че електрическите подове ще консумират много енергия, не е така. Такъв топъл етаж не консумира електричество повече от други домакински уреди.

Недостатъци на електрическата отоплителна система:

Този вид оказва неблагоприятно въздействие върху околната среда. Макар и малка, но излъчването на вълни е налице.

Въпреки факта, че електрическият под няма големи разходи по време на работа, инсталацията няма да бъде евтина.

Отопление на водата

Системата изглежда почти същата като електрическата, само вместо жици - тръби. Чрез тях трябва да премине гореща вода, като по този начин отоплява пода. Следователно тази система трябва да бъде свързана или с повдигача, или с централната отоплителна система, както и с монтирането на помпата. Без помпа, водата се въвежда само, но няма да се движи през тръбите.



Предимства на отоплението на водата:

Инсталирането на този тип отопление ще бъде по-евтино от инсталирането на електрическо отопление.

Ако сравните цената-качество, тогава тази опция ще бъде най-приемлива, защото водата е евтина, но осигурява добро качество на отоплението.

Недостатъци на нагряването на водата:

Тръбите могат бързо да се износят, което води до изтичане на вода през повредената зона. Това веднага може да бъде забелязано, но съседите отдолу скоро ще разяснят за неизправността.

Ако отоплението на водата се извършва с помощта на централизирана отоплителна система, тогава съседите може да не харесат, защото Топлата вода циркулира през тръбите в пода и се връща. Охлажда се и в тази форма пада в съседните апартаменти.

За да инсталирате такъв топъл под, трябва да получите разрешителни от общинските служби.

Сравнявайки всички плюсове и минуси, можем да заключим. В жилищни сгради е най-добре да инсталирате електрически под. Ако е необходимо да се затопли голяма площ, тогава електрическото отопление, в края на краищата, ще бъде нерентабилно. Подовите настилки се използват най-често в частни домове, независимо от риска от взаимоотношения със съседите и собствената им чанта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Как топлите подове влияят на домашния комфорт?Как топлите подове влияят на домашния комфорт?
Оборудваме подовото отоплениеОборудваме подовото отопление
Електрическото подово отопление монтираме ефективна отоплителна система от себе си!Електрическото подово отопление монтираме ефективна отоплителна система от себе си!
Различни видове топли подове какво да избера?Различни видове топли подове какво да избера?
Имате ли нужда от пода и как да го изберете?Имате ли нужда от пода и как да го изберете?
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
Терморегулатори за подово отопление, видове и връзкиТерморегулатори за подово отопление, видове и връзки
» » Избор на топъл етаж Видове и характеристики
© 2021 BggeHat.com