Устройството на топъл под, воден вариант

Устройството на топъл под: воден вариант

Един от начините за подобряване на микроклимата в къщата може да стане топъл под. Устройството му прилича на "пай", в който средният слой е отоплителната верига. Той прехвърля топлината си в помещението, което е най-удобно за жителите на апартамента. Факт е, че в този случай топлият въздух ще се намира на повърхността на пода, което най-много съответства на нуждите на лицето. В резултат на това в стая с "топъл под" можете да поддържате температурата няколко градуса по-малко, отколкото при конвенционалното отопление. Въпреки това, като независим източник на топлина, такъв етаж обикновено не се разглежда.

Това обикновено е спомагателна система. Въпреки че в някои случаи тя може да бъде основна. Но тогава тя трябва да се полага на площ, равна на 2/3 от общата площ на жилища. В допълнение, в такъв "пай" тогава трябва да има слой изолация. Освен това като подово покритие е необходимо да се използват материали с добра топлопроводимост (например плочка).

Основният елемент на топлата "вода" е отоплителната верига, която в този случай се състои от метални пластмасови или полимерни тръби, през които тече гореща вода. Предимството на такива системи е, че можете да избирате кой топлинен източник да бъде свързан за отопление на охлаждащата течност. Например, тя може да бъде система за централно отопление, газова помпа и дори слънчев колектор. За енергийно ефективни домове последният вариант ще бъде още по-предпочитан.



Тръбите за такава система се монтират на грубия под, дори преди изливането на замазката. Има два начина за полагане - паралелно (прилича на змия, подходяща за малки стаи) и спирала (използва се за големи помещения). В първия случай входът към охлаждащата течност се приближава до външната стена на къщата. Във втория случай мястото за влизане може да бъде избрано свободно. В края на краищата, със спираловидно подреждане, горещите сечения на контура са съседни на студените, а топлината е равномерно разпределена в цялата област.

Независимо от начина на нанасяне, който сте избрали, не забравяйте, че контурът трябва да бъде затворен с топлоизолационен слой. Това ще ви помогне да избегнете изтичане на топлина.

Струва си да инсталирате водния под е по-скъп от инсталирането на електрически аналогов сигнал. Но това е по-икономично в действие.

Е, ако имате нужда от метално валцуване по време на строителството - посетете https://office-metall.ru/katalog/sortovoj-prokat/kvadrat/latunnyij.html. Само там ще намерите висококачествени продукти от валцувани метали на разумна цена и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самостоятелното монтиране на топъл под е процесСамостоятелното монтиране на топъл под е процес
Топла технология на подаТопла технология на пода
Имате ли нужда от пода и как да го изберете?Имате ли нужда от пода и как да го изберете?
Имате ли нужда от подово отопление в къщата си?Имате ли нужда от подово отопление в къщата си?
Основи на избора на топъл под за плочкиОснови на избора на топъл под за плочки
Как да поставите топъл под паркет на ръцетеКак да поставите топъл под паркет на ръцете
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Схема за топла връзка на подаСхема за топла връзка на пода
Ремонт на подово отоплениеРемонт на подово отопление
Как се подреждат топлата подове? Изглед отвътреКак се подреждат топлата подове? Изглед отвътре
» » Устройството на топъл под, воден вариант
© 2021 BggeHat.com