Какво е мобилното подово отопление?

Мобилен отопляем под

Всеки знае от курса на физиката, че топлият въздух е по-лек от студения въздух. Поради разликата в масата, той се стреми да се издигне. Ето защо най-енергийно ефективното е поставянето на топлинни източници възможно най-ниско - по-добре под краката си. Създаването на отоплителна система с помощта на много популярна технология на топъл под, обаче, е изпълнена с редица трудности, по-специално с одобрението на проекта и ремонта на цялата сграда. Но този вариант има прекрасна алтернатива - мобилен топъл под. Тя ви позволява бързо да разположите източник на суха топлина и бързо да я изключите, ако е необходимо.

Структурно мобилният топъл под е малко по-различен от вградения и е:

  • нагревателен елемент, закрепен към носещата подложка - най-популярните му размери са 2 × 1,4 m и 2,8 × 2 m
  • захранващ кабел - за свързване към 220 V мрежа
  • регулатор на мощността - така че да може да се регулира интензивността на отоплението

Единствената разлика е, че в преносимия модел предната повърхност на нагряващата рогозка е покрита с мек слой на топлопроводимост.

Предимства пред стационарен "топъл под"

В сравнение със стационарните модели подвижните топло подови настилки имат редица предимства, най-важното от които е лесната инсталация. Устройството на вградения топъл етаж преминава на няколко етапа:

  • Първо поставете слой изолация, за да не затоплите мазето или съседния таван
  • На нея се поставя рогозка с нагревателен елемент, фиксиран към него
  • след това всичко е напълнено с груб циментов замазка
  • и само на изравнената замазка се монтира декоративно покритие



Общата дебелина на този термичен "пай" може да достигне 10 сантиметра. Не във всяка стая можете да жертвате 10 сантиметра полезна височина. И там, където топъл подът ще свърши, е необходимо да се направи стъпка или да се повиши нивото на пода на цялата стая до нивото на нов термичен дизайн. Всичко това изисква много усилия и пари. Докато внедряването на подвижен топъл под ще отнеме само няколко минути. Ако е необходимо, тя може бързо да бъде превъртана или преместена в друга стая.

Друга неприятна особеност на постоянния топъл под, са строгите изисквания за довършителни технологии. Декоративното покритие на топлата под трябва:

  • провеждайте топлина добре
  • прекъсва електрически ток
  • да бъде огнеупорен
  • не оставяйте вредни вещества при нагряване

В действителност, всички изброени само съответстват на керамични плочки и естествен камък. Много от любимите на много паркетни подове и етажи от масива са неприемливи поради съображения за сигурност. Освен това, редовното нагряване е вредно за естествените дървесни покрития - те изсъхват и губят външния си вид.

Няма ограничения в приложението

Мобилно инфрачервено топло подово отопление.

Вашата къща ще бъде топла

За прилагането на преносим топъл под няма ограничения. Тя може да бъде поставена на ламинат, на балатум, на паркет и масивна сексуална дъска. Термоизолираният долен слой не уврежда или дори не загрява значително покритието. Цялата топлина ще бъде разпределена нагоре.

Самата подгряваща материя изглежда много градска. Неговият външен вид не може да бъде хармонизиран с всеки интериор. Въпреки това, нищо не предотвратява инсталирането на мобилен топъл под под килима. Малката дебелина на отоплителния елемент ви позволява напълно да го скриете под килим, килим или дори мат или мат - допълнителното сушене няма да им донесе нищо друго освен добро.

За разлика от килимите от вълна и други по-познати на нас подови изолации, мобилният под е много лесен за грижа. Ако няма декоративно покритие, лесно се почиства и изключва такъв под с влажна кърпа. За да почистите килима покриващ преносимия под, той дори не може да бъде премахнат. Достатъчно е просто да изключите отоплението и вакуума (можете да използвате както обикновени, така и прахосмукачки) и след това да използвате нагревателя по предназначение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Какъв е етапътКакъв е етапът
Въздушно отопление на селска къща и гаражВъздушно отопление на селска къща и гараж
Различни видове топли подове какво да избера?Различни видове топли подове какво да избера?
Как да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръцеКак да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръце
Основи на избора на топъл под за плочкиОснови на избора на топъл под за плочки
Удобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на NexansУдобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на Nexans
Ремонт на подово отоплениеРемонт на подово отопление
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Схема за топла връзка на подаСхема за топла връзка на пода
» » Какво е мобилното подово отопление?
© 2021 BggeHat.com