Какви са основите за топъл под

Субстрат под топъл под

Един от начините за затопляне на частни жилища и апартаменти е системата от топъл под, който стана по-популярен напоследък. Значението му е, че нагревателните тръби се поставят в пода и дават топлина на околното пространство. От горната страна те са покрити с довършителни материали - линолеум, ламинат или керамични плочки. Въпреки това, когато изграждате подобна система, имате нужда от подложка под топъл под, за по-ефективно отопление.

Защо е необходимо да инсталирате субстрат

Избор на субстрат

Подпокритие за подово отопление

Между тръбите за отопление и пода с материала за довършителни работи е необходимо да инсталирате топлоизолационен слой - основата. Той предвижда:

  1. Топлоизолация - топлината идва от тръбите нагоре, а не надолу в дъното на пода. Това постига най-високото ниво на ефективност при разпределението на топлинната енергия.
  2. Улесняване на монтажа на покритието. Основата е основата за ламинат или линолеум, елиминира неравномерността на пода и създава определено ниво на структурна коравина.
  3. Звукова изолация - подложката изгасва външния шум и ги предпазва от разпространение в стаята.

Важно! В резултат на това се оказва, че субстратът е необходим за отоплителната система "топъл под" и за полагане на покритието.

Видове субстрати

За топъл под, по-често се използва пенополиетилен или полипропилен, направен от влакна от делфин с метализиран слой. Екранът на метал изпълнява функция, която не дава топлинната енергия за подгряване и разширяване надолу по таван съсед, и цялата топлина върви нагоре на подовото отопление. Полиетиленът ви позволява допълнително да поддържате топлината в помещението.

Има три типа топли подове:

  1. Завършен с помощта на пластмасови тръби за отопление.
  2. Във формата на отоплителен кабел.
  3. Инфрачервена система, която включва използването на специални тънки панели с прилежащи резистивни елементи.

Обърнете внимание! Подложката под ламинат за топъл под може да се състои от различни материали. Окончателният избор обаче зависи от това коя система е избрана - вода или електричество.

Ако за отопление се използват отоплителни тръби, е по-целесъобразно да се избере материал от формована пяна - вече има места за отопление в него.

Тъй като ламинатът всъщност е продукт от естествено дърво и има малка дебелина без подложка, подовата основа ще "играе" и ще излъчва шумове. Като облицовка за този строителен материал е по-добре да се използва пяна от полиетилен или продукт, изработен от естествен корк, който е екологично и трайно покритие.



За отоплителна система, в която се използват електрически елементи, фолиевият субстрат може да бъде подходящ за подово отопление на разпенени полимери. В този случай е необходимо да се вземе предвид факта, че не се препоръчва използването на непрекъснато метално фолио поради опасността от късо съединение.

От брака и нестандартни продукти, които не са перфектни, така че скрининг система на подово отопление е най-доброто от материали, които са метализирани Dacron фибри.

Характеристики на най-популярните материали

Термо-подложка от експандиран полистирол

Термо-подложка от експандиран полистирол

Много производители на системи от топли подове ги освобождават в комплекта, включително там и субстрат. Така че полагането на южнокорейската продукция под името DH-Hilon е ярък пример за това. Състои се от полипропилен, покрит с метализирани лавански влакна. Този продукт е с високо качество и отлични топлоизолационни характеристики. Подложката е много удобна за монтаж, лесно се нарязва и има маркировка със стъпка от 10 сантиметра, за да се улесни рязането. Този продукт не е евтин, но производителят носи отговорност за качеството.

Следващата извадка от продукти е разработването на вътрешен производител, наречен ECOFOL. Тя се основава на пенополиетилен, от едната страна на който е метализираният филм. Металният екран може да отрази до 80 топлинна енергия, която се изпраща в стаята, за да се подобри ефективността на отоплението.

Обърнете внимание! Този материал може да се използва като субстрат за ламинат на подово отопляем под. Използва се и за инсталиране на отоплителна система на балкони, тъй като е устойчива на неблагоприятни атмосферни фактори.

За подобряване на топло- и звукоизолацията на подовата отоплителна система и нейните ламинати, широко се използва субстрата SEDACOR, изработен от коркова дървесина. Довършителният материал на този уплътнител е плосък и здрав. В допълнение, слоят на щепсела може да премахне дефектите на пода. Този продукт е произведен в Португалия.

Следващият материал - Polifom - е идеален за подовата изолация. В състава му е пяна полиетилен, който има затворени клетки, което определя неговата висока топлоизолационни качества. Тя е издръжлива - експлоатационният й живот е до 50 години.

Най-често поради лекотата на субстрата, използван от Thermal, който се състои от пенополиетилен с покритие от лаванско метализирано покритие от едната страна. Използва се за подово отопление и подово отопление. Може да се полага под различни покрития - ламинат, линолеум, плочи от дървесни частици и др. При монтаж на този продукт под армирана бетонна мазилка неговите характеристики не се променят. Тоест Thermal е универсално уплътнение, когато се оборудва с топъл под.

заключение

Подложката на топъл под е материал, който може да подобри ефективността на отоплението на помещенията и да опрости инсталацията на покритието. Тя ще запази топлината в къщата.

Когато го избирате, трябва да вземете под внимание покритието на пода, а ако е твърд материал като ламинат, тогава субстрата трябва да е по-мек. При полагане на линолеум е по-добре да се използва твърдо уплътнение, което ще осигури необходимата твърдост и защита на конструкцията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на пода със собствени ръцеМонтаж на пода със собствени ръце
Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръцеМонтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
Топъл под за баня е по-добър?Топъл под за баня е по-добър?
Полагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръцеПолагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръце
Монтирайте топлата етаж със собствените си ръцеМонтирайте топлата етаж със собствените си ръце
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Ремонт на подово отоплениеРемонт на подово отопление
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Как да поставите филм топъл под ламинат или линолеумКак да поставите филм топъл под ламинат или линолеум
Топлоизолация и подложки за подово отоплениеТоплоизолация и подложки за подово отопление
» » Какви са основите за топъл под
© 2021 BggeHat.com