Топлоизолация и подложки за подово отопление

Матове за топла вода

Топлият под като модерен тип отопление е много популярен днес. Местните хора оцениха всичките си предимства, които се отнасят не само до техническата страна на проблема, но и до спестяване на пари, както и до равномерно разпределение на топлината в цялата стая. Особено популярен е подово отопляемият под, в конструкцията на който се използват конвенционални пластмасови тръби с топла вода.

Изглежда, че може да бъде по-проста от инсталирането на тръбна система. Но в този процес има един важен нюанс. Тук най-важното е да се гарантира, че топлината от тръби и замазки се издига и не загрява стоманобетонната плоча на пода. Така че е необходимо да се извърши топлоизолация на пода, използвайки нагреватели. Има много възможности за това, но експертите предпочитат специални постелки за подово отопляемия под.

Видове и предназначение на изолационните подложки

Целта на този изолационен материал е да не позволи на топлината да проникне надолу, а да го пренасочи нагоре. В този случай материалът трябва да има редица характеристики, които му позволяват да издържи на определени товари, тъй като подложките ще бъдат разположени върху плочата.

Например, механични ефекти. В този случай те са достатъчно големи, защото всичко в стаята ще създаде натиск върху пода. Ето защо се препоръчва да се изберат топлоизолационни плочи с плътност не по-малка от 25 kg / m3. Това е тази плътност на материала, която няма да деформира отоплителната система. В края на краищата, всеки знае, че една капка в самолета може да доведе до счупване на пластмасовите тръби, и това изтичане и цялата работа е неудобство. Но дори и в случай, че тръбата не се счупи, технологичният процес на отопление все още ще бъде прекъснат чрез намаляване на ефективността на системата.

Напоследък вместо изолационни подложки се използва фолио от полистирол. Но, както показа практиката, тази изолация не винаги отговаря на изискванията. Неговата ниска плътност и малка дебелина не могат да се справят с топлинните загуби от 100. Подложките от стиропор са съвсем друг въпрос:

Матове на ролка

Лесно за поставяне на материал

  • Първо, дебелината на материала е 30 милиметра.
  • На второ място плътността е 30 кг / м3.
  • Трето, горната повърхност е покрита с фолио, което отразява топлинната енергия. Това означава, че е пълно съответствие със съвременните стандарти и изисквания.

Кой вече се е сблъсквал с процеса на инсталиране на топъл под за изолация, знае, че пенополистирът трябва да бъде покрит с полиетиленов филм. Алуминиевото фолио започва да се корозира, когато дойде в контакт с циментова замазка, което води до загуба на качествата му като отразяващо покритие. Освен това за фиксиране на тръбната система са необходими специални скоби и скоби, които закрепват мрежите или ламелите. Така че всичко това беше трудно и скъпо.

Матове от пяна от пластмаса

Един от най-често срещаните видове изолация - това са монтажни подложки под подовата топла вода, изработени от пяна. Този продукт се произвежда по метода на хидропелентното щанцоване, така че плътността на панелите е много висока - 40 kg / m3. Най-интересното е, че този топлоизолационен материал има специфична структура на горната повърхност. Има релеф под формата на серия равномерно разпределени проекции. С тяхна помощ проблемът с фиксирането на тръбите към основата на пода се решава. Матките са направени така, че да могат да бъдат прикрепени към пластмасова тръба с диаметър 18 мм. Тя плътно влиза в празнината, създавайки надеждно закрепване.

Пример за инсталация на тръби

Полагане на тръби в специални дупки

Но това не е всичко. Производителите се погрижиха и за удобството на монтажа на материала. Страничните ръбове на панелите са снабдени със заключваща връзка, която ви позволява да монтирате рогозки без термоакустичен шев. Освен това, на всеки елемент има владетел, по който можете да подредите панелите един спрямо друг. Оказва се, че дори твърдо поле, по което можете да вървите без страх от потъване или повреда на повърхността.

Матките с кантове за топъл под, имат не само топлоизолационни свойства. Това е чудесен изолатор на шума. С тяхна помощ можете да скриете дефектите на пода, особено малки разлики в равнината. Такива панели могат да играят ролята на бариера срещу пара, те са устойчиви на температурни промени и имат най-високо ниво на екологична съвместимост.

Заключение по темата

Както виждате, научният и технологическият прогрес не стои неподвижен. Дори и в такъв случай, тъй като организацията на отоплението, използвайки водно отопляеми подове, има промени. Производителите търсят нови подходи за предоставяне на потребителите на системи, които не само ще работят ефективно, но и ще спестят пари. В последно време тя все повече и повече успява.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтирайте схемата за инсталиране на подовата настилка и инсталационната технологияМонтирайте схемата за инсталиране на подовата настилка и инсталационната технология
Воден под с ръцеВоден под с ръце
Как да направите подово отопляем под себе си начини за монтаж и някои нюансиКак да направите подово отопляем под себе си начини за монтаж и някои нюанси
Подгряване на настилкатаПодгряване на настилката
Монтирайте топлата етаж със собствените си ръцеМонтирайте топлата етаж със собствените си ръце
Как да направите топъл под в стаята със собствените си ръцеКак да направите топъл под в стаята със собствените си ръце
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
Как да изберем подово отопление в дървена къща?Как да изберем подово отопление в дървена къща?
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
» » Топлоизолация и подложки за подово отопление
© 2021 BggeHat.com