Затопляне на пода върху лоджията

Затопляне на пода върху лоджията

В апартаментите на нашите сънародници лоджиите винаги са служили като допълнително жилищно пространство, което помогнало да се разшири жилищното пространство на малките апартаменти. Досега нейните функции не са се променили, така че е много важно през студения сезон да се реши въпросът за отоплението на тази допълнителна действителна площ.

За тази цел съществуват две модерни решения на проблема.

Една от тях, така наречената пасивна изолация, когато подът е построен върху дървена основа или рамка. Вторият вариант е изолацията на пода чрез електрическо отопление. Поради факта, че подът на лоджия е значително по-нисък от прага, той позволява да се регулира височината на изолационните елементи.

Пасивна изолация

За да се извършва такава изолация, хидроизолация слой трябва да бъдат изложени пергаментова хартия или други материали, за да бетонни подови балкони. Ако се използват изолационни плочи за пяна, тогава не трябва да се полага хидроизолационния слой, тъй като самият материал има прекрасни свойства за защита от влага.

След това инсталирайте ушите, изработени от суха дървесина, и ги подравнете.

Освен това, с помощта на винтове и дюбели, прикрепете лагерите директно към бетонния под. Натрупване на изолация, трябва да се вземат предвид някои от тънкостите:

• между дървените трупи трябва да има разстояние, равно на размера на една пяна, височината на дървения материал е равна на дебелината му.



• около 50 мм - нормалната дебелина на нагревателя.

• за да не бъдат лигирани пластините, които да се инсталират, дървени подложки от дървени стърготини трябва да се поставят под тях с разстояние от 40 см.

Всички прорези, образувани по време на поставянето на плочите, трябва да бъдат обработени с монтажна пяна.

Плочи от ПДЧ се поставят директно върху дървените трупи, като със същата монтажна пяна плитките между стената и покритието са замръзнали. Окончателното подово покритие може да бъде килим, линолеум или паркет.

"Топъл под"

Все по-популярен е кабелното отопление на пода. Струва си да се отбележи, че такъв топъл под, консумира много малко електричество. Стандартната лоджия, площ от 7 квадратни метра. m, ще консумират електроенергия дори по-малко от обикновена чайник или elektoutug.

Ако правилно и коректно създаде температурни сензори и термостати, които са част от системата за отопление, консумацията на енергия на подовото отопление ще бъде чисто символична, и да се забавляват на зимен ден по една приятна топлина, ще бъдат огромни.

Е, можете да си купите коридори и други мебели за вашия дом, като посетите shatura.com. Само там е всичко необходимо да изберете и закупите качествени мебели, за да създадете елегантен дизайн във вашия дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на лоджията, когато се присъедини към стаятаОтопление на лоджията, когато се присъедини към стаята
Топло остъкляване на балкони и затопляне на лоджииТопло остъкляване на балкони и затопляне на лоджии
Затоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфортЗатоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфорт
Как да изолирате пода на балкон или лоджия?Как да изолирате пода на балкон или лоджия?
Какво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материалиКакво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материали
Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksomПрепоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
Затоплянето на лоджията с пеньолексЗатоплянето на лоджията с пеньолекс
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Затопляме селска къщаЗатопляме селска къща
Подходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръцеПодходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръце
» » Затопляне на пода върху лоджията
© 2021 BggeHat.com