Какво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материали

Как да изолирате пода на балкона

Балкон или лоджия във всеки апартамент изпълнява няколко функции. Те се използват за вечерна почивка, а понякога те стават място за нощно сънне, особено когато има топлина на улицата и в къщата има невъзможно забъркване. Често балкон или лоджия служат като място за всяка професия. Може да има малка работилница или компютърна ъгълка. И домакините веднага растат цветя, които са скъпи за сърцето им. Но ако няма нищо, в което да се оплаквате през лятото, а след това със студено време на улицата, възниква въпросът как да изолирате пода на балкона, за да удължите приятното и полезно прекарване на чист въздух.

Възможността за затопляне на терасата

Преди да изолирате балкона, трябва да получите изчерпателна информация за състоянието му. Тази конструкция е под постоянно влияние от неблагоприятни климатични условия и след известно време съществува риск от разрушаване на балконската плоча - особено ако защитният слой от бетон върху подсилващата клетка е счупен. И самата сграда се подлага на различни видове товари по време на експлоатационния период, което може да има отрицателен ефект върху балконската плоча.

За да сте сигурни, че вашият балкон ще издържат теглото на материали, които ще бъдат използвани за изолация на стени, тавана и пода, трябва да се свържат с компанията оператор за информация относно допустимите натоварвания на балкона плоча й дадени за носене.

Ако надеждността на балкона е в ред, тогава изолацията на основата трябва да се извърши само след като подобна работа се извършва на тавана и стените. Без тях няма да има основания за затопляне на основите.

Балкомната плоча на технологията е положена от един ръб под плочата, поради което нивото на пода на балкона е много по-ниско, отколкото в апартамента. Това прави възможно затоплящият слой да бъде достатъчно голям и без да се намалява височината на пространството. Но не правете бетон етаж е твърде висока, тъй като специфичното тегло на бетона, в зависимост от пълнежа може да достигне до 2500 кг / кубичен метър, а такава маса е малко вероятно да оцелеят на балкона плоча.

Можете да изолирате пода върху лоджията, като използвате бетонна смес като основа за керамични плочки, но с балконна плоча такива експерименти могат да се превърнат в непоправими бедствия. Това се обяснява с факта, че носещата способност на лоджийската база е много по-висока, тъй като тя се носи на три носещи стени. На стената има само една балконна плоча, а други три висят във въздуха.

Също така, не трябва да превръщате балкона в допълнителна стая, като изваждате отоплителни батерии. Такива действия са наказуеми, ако не бъде получено разрешение от съответните органи за повторно планиране и повторно оборудване на апартамента.

Материали за изолация на подове

За да затопли пода на балкона? Изборът на материали е достатъчно широк:

  • експандиран полистирол
  • минерална вата на база базалт или фибростъкло
  • експандиран глинен чакъл
  • пенополиетилен с фолио

Затопляне с експандиран полистирол

Стиропор, наречен "домашен полистирол", е добър, защото има ниско тегло с отличен показател за топлопроводимост. Той има достатъчна твърдост, не абсорбира влагата, на повърхността му не се утаява мухъл и други гъбички.

Преди да направите подовете на балкона топли, трябва да водоустойчивите основата. За да направите това, можете да използвате рубероиден или полиетиленов филм. След това трябва да инсталирате дървени барове, които ще играят ролята на изоставане. Те се подреждат по балкона на стъпки от 0.5-0.6 м.

Важно! Закрепете лентите много внимателно, като изберете дюбели с такава дължина, че да не пробиват бетонната плоча през и през нея. В края на краищата, множество отвори ще служат като вход за студен въздух и могат значително да отслабят носещите функции на конструкцията, което е изпълнено с колапс на плочата.

Между запушванията се натрупват плочи от пяна

Стиропор не абсорбира влагата

Между закъсненията се натрупват плочи от пяна, така че няма останали празни пространства. Прорезите са запечатани с монтажна пяна. В зависимост от дебелината на листовете пяна и разстоянието от основата до прага на балкона изолацията от себе си се извършва на един или няколко слоя. Ако има повече от един слой, след това във всеки следващ лист от експандиран полистирол се монтира в подреден ред, така че ставите между тях да са разположени върху цялата равнина на основния панел.

Между тях, листовете пяна се закрепват с лепилни състави за експандиран полистирол, които не съдържат органични разтворители. Когато нагревателят е фиксиран, влагоустойчивият шперплат е поставен като основа за довършителното подово покритие или директно върху довършителния под от дървените плоскости.

Затопляне с минерална вата

Процесът на изолация от минерална вата не се различава много от изолацията с пяна. Единствената разлика е, че върху минералните плочи е необходимо да се полага слой от пароизолация.

Минералната вата, за разлика от полистирола, подлежи на омокряне, в резултат на което губи свойствата си на топлоизолация.

Топлоизолация с разширена глина

Claydite е закръглена гранула, изработена от естествена глина чрез печене. Това е доста лек материал - със сигурност не толкова, колкото полистирола и минералната вата. Но все пак често се използва за подгряване на подове в апартаменти и къщи.

Ако се интересувате от това как да изолирате подовете на лоджия, глината е напълно приемлива за този конкретен дизайн. Трябва обаче да знаете, че разширената глина е в състояние да абсорбира влагата, така че при инсталирането й е необходима цялостна хидроизолация.

penofol

Penofol се продава на ролки

Този материал се полага директно върху бетонната основа на балконската плоча

Добра изолация за пода - penofol, който не толкова отдавна се появи на пазара на строителни материали. Неговите предимства се състоят във факта, че в един материал се комбинират три свойства - топлина, пара и хидроизолация.

Penofol се продава под формата на ролки, от едната страна на които е залепено тънко фолио, което отразява потока от студ или топлина. Този материал се поставя директно върху бетонната основа на балконната плоча, преди да се полагат пода.

Подгрявайте подове

Когато един балкон или лоджия се използва не само през летния период, но и през зимата, струва си да се мисли за по-доброто изолиране на пода. Тъй като споменатите по-горе материали няма да дават вид топлина, който може да се получи от топъл електрически под.

За да се направи водният под на лоджията е малко вероятно да бъде разрешено от управляващите компании, но електрическото е напълно възможно. Освен това инсталирането на такава структура не е трудно. И напълнете пода с разклонител, зареждайки балковата плоча, не е нужно.

Електрическата подова система може да се монтира в празно пространство между нагревателя и чистия дървен под. Основното е да се спазват предпазните мерки.

заключение

Да се ​​направи пода на балкон или лоджия е напълно възможно със собствените си ръце. Важно е само да изберете правилния материал и да изчислите натоварването върху плочата. И тогава ще получите отделна стая за себе си, където можете да направите това, което обичате.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksomПрепоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Подреждане на балкони и лоджииПодреждане на балкони и лоджии
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
Конструктивни елементи на балконаКонструктивни елементи на балкона
Остъкляване на лоджиитеОстъкляване на лоджиите
» » Какво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материали
© 2021 BggeHat.com