Изолация на сутеренния блок и хидроизолация

Сутерен: изолация и хидроизолация

Добре изолирана изба може да се използва и като друг етаж. Но за да може той да изпълнява предписаните функции, той не само трябва да бъде добре изолиран, но и да бъде водоустойчив качествено. В допълнение, важна роля, която играе вентилационната система на мазето.

Може би най-труден процес в този случай е хидроизолацията на мазето. Особено този въпрос е релевантен в ситуации, когато къщата се намира близо до езерата. Хидроизолацията може да се извърши отвътре, както и отвън на основата. Последният вариант е за предпочитане, тъй като в този случай подземните води или самата почва ще притискат хидроизолационния слой към повърхността на конструкцията. За тази работа могат да се използват различни материали.



Например, може да бъде хидроизолация на битумен валяк, която също се нарича okleychnaya. Също така има плоски синтетични мембрани и мембрани с подсилена основа (те се считат за най-добрият вариант). Има цяло категория материали, който се нарича смазващо изолирани - полимер и битуминозни китове, които се прилагат към повърхността на основата ръчно с помощта на шпатула или валяк и изсушава за да се образува еластично твърдо вещество и водонепроницаем филм. Можете да приложите комбинация от тези материали - първо слой от мастик, а след това няколко слоя мембранна изолация.

Що се отнася до изолацията, то може да се извърши както отвън, така и от вътрешната страна на стената. В същото време експертите смятат, че вътрешната изолация е необходима само ако по някаква причина е невъзможно да се използва външно устройство, тъй като в противен случай водните пари ще се образуват в стаята и ще излязат върху стените под формата на кондензат. Външната изолация се счита за по-надеждна и ефективна. В допълнение, изолацията се полага върху хидроизолационния слой, който осигурява допълнителна защита. По принцип изолацията на мазето се извършва една седмица след хидроизолацията. Като отоплител в такива случаи, полистиролът обикновено се използва, защото има устойчивост на влага и освен това не се разваля под въздействието на почвата. Изолацията от минерална вата не се използва поради тези причини - тя не може да издържи на натиска на почвата.

Е, и да получите фиксатори за проектори - посетете сайта vse-elementarno.ru. Само там ще намерите надеждни скоби и монтаж на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и какво да се хидроизолира подовата настилка?Как и какво да се хидроизолира подовата настилка?
Какво и как да изолирате основата от външната купчина, колонна, коланКакво и как да изолирате основата от външната купчина, колонна, колан
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Хидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимостХидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимост
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Керемида основаКеремида основа
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Хидроизолация на мазетаХидроизолация на мазета
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
» » Изолация на сутеренния блок и хидроизолация
© 2021 BggeHat.com