Топъл под в дача със собствените си ръце

Въпросът за отоплението на стаята стоеше пред човечеството от самото начало на историята. С течение на времето средствата за отопление се промениха, но хората неизбежно се стремяха към топлина и комфорт. Една от последните тенденции в тази посока беше топъл под.


Електрическо подово отопление


Популярността на електрически топъл етаж нараства всяка година. Това искане може да се обясни съвсем просто: електрическият под е лесен за сглобяване (доста е лесно да направите топъл подовете в дача със собствените си ръце), а източникът на електроенергия за него е електричество - той е достъпен и евтин. (Виж също: Подгрявайте подовете на лоджията със собствените си ръце)

топъл под на пода в страната със собствени ръце

Днес електричеството се довежда до селските къщи, какво можем да кажем за градските апартаменти. По този начин, буквално всеки може да свърже електрически топъл под на себе си. Такъв под е способен да осигури стабилно нагряване при дадена температура и подходящ комфорт. От друга страна, цената на електроенергията за този метод на отопление е достатъчно голяма, което е причината този метод на отопление да се използва само в отделни помещения, но не и в цялата къща или апартамент.


Директно и натрупване на отопление


Повечето от разработчиците, които планират да използват електрическата подово отоплителна система в домовете си, избират готови компоненти, които вече могат да бъдат намерени на пазара. Тези компоненти са нагревателни кабели с различна дължина и мощност, заедно с проводниците, които ги захранват. Представени на пазара и специални рогозки, които са фибростъкло окото, върху което са прикрепени хранителни вещества. Диаметърът на отоплителните кабели в този случай е около 3 мм, а специфичната топлинна мощност на топлия под е изчислена на квадратен метър.

В зависимост от това къде възнамерявате да инсталирате системата в сухо или мокро помещение, електрическото подово покритие ще се полага в различни слоеве на пода. Във всеки случай, замазката за топъл под ще бъде необходимо условие за оформяне. Натрупващото отопление се използва в случаите, когато е възможно да се използва електричество по-евтино през нощта. В този случай кабелите са покрити с дебел слой от бетон (до 15 сантиметра), който натрупва топлина. За изолация използвайте експандиран полистирол за топъл под. Такова решение се отличава със своята икономика, но може да се използва само на приземния етаж на сградата. Топлоизолацията за подово отопление също е предпоставка. Във всички останали случаи се използва директна отоплителна система, когато подът веднага отнема цялата топлина. (Виж също: Топъл под, изработен от метал-пластмаса)

експандиран полистирол за подово отопление


Първични и допълнителни източници на топлина


Електрическата отоплителна система може да се монтира директно на стария под, независимо дали става въпрос за паркет или керамични плочки. Единственото изискване в този случай е качествената топлоизолация за топъл под.

Покритието за топъл под е по-добре да изберете предварително, а като отоплителен елемент да използвате готови отоплителни рогозки. Този подход ще ви позволи значително да подобрите нивото на топлинния комфорт на помещението без значително увеличение на нивото на пода. Електрически топъл подът в старата стая може да се оправдае само ако къщата е с висококачествена топлоизолация.

В случай, че къщата е твърде стара и топлинната й загуба през пода, покривът и стените са твърде големи, тогава само подовата настилка просто не е достатъчна, за да поддържа удобна температура. От друга страна, електрически топъл под в този случай става практически източник на допълнителна топлина. В този случай става дума за поддържане на необходимата температура, а не за цената на електроенергията. (Виж също: Подгрявайте подовете на балкона със собствените си ръце)



Смята се, че комфортна температура в банята е 24 градуса, а за кухнята или хола е равна на не повече от 22. В районите в близост до прозорците на стаите, както и по външните стени на температурата може да бъде доста висока, до 35 градуса. От друга страна, такава температура може да не е достатъчна, за да компенсира загубата на топлина при особено студена зима. Във всеки случай, покритие за подово отопление е необходимо podirat разумно да се загрява подово отопление е била достатъчна, за да затопли стаята, но това не би създало повече топлина.

подови покрития


ограничения


Системата на електрически топъл етаж има редица ограничения:



  • Не можете да поставяте нагревателни елементи под вградените елементи на стаята (например душ или вана) и под мебели (гардероби, легла, шкафове). Ако не спазвате това правило, в края на краищата рискувате да излезете от системата поради прегряване, тъй като всички тези елементи ще затруднят преноса на топлината.

  • Подът материал не трябва да има силна съпротива. Идеален за полистиролова пяна за топъл под. Не трябва да се използват големи плочки, защото по време на отоплението бетонът може да се разширява много повече от керамиката, което води до пукнатини.
  • (Виж също: Монтиране на топъл под с вашите ръце)
  • Шевовете между плочките трябва да бъдат запълнени със специална фугираща смес.


Лепилото, което ще използвате за непълното покритие, трябва напълно да отговаря на препоръките, дадени от производителя на топъл под. Най-доброто е термопластичните лепила, устойчиви на продължително нагряване до +50.


Воден топъл под


Подредете подово отопляемия под в дача със собствените си ръце също е доста проста с минимални знания и умения. Разбира се, специалното обучение също е полезно, но дори и без това, е напълно възможно да се справим с този въпрос. Преди да се слезе на работа, е необходимо да се изготви проект на работи, както и да се изчисли на натоварването на отопление в помещенията на къщата. Полагане на воден топъл под, показва своята годност за използване във ваканционни къщи и вили. В апартаментна къща, полагането на топла вода на пода е много по-трудно, тъй като е доста трудно да се свърже пода с централното отопление, трябва да се обадите на специалисти. Колко ще работи за разрешения в съответните органи и е по-добре да мълчи. Не по-малко важно е замазката за топлата вода.

за подова настилка за топла вода


Характеристики на стил


Инсталирането на топла вода се осъществява по два основни метода:



  • На замазката за пода на топлата вода.

  • На дървени греди или плочи.


Първоначалният пълен набор от водни подови системи включва тръби, през които ще се движи водата, омрежен полиетилен за топъл под, термични сензори, помпи и фитинги за свързване към отоплителната система. В качеството на покритието покритие на топла вода етаж е най-често се използват ламинат, линолеум и паркет. Последното трябва да бъде поставено върху специални панели от алуминий чрез уплътнение. (Виж също: Стъклокеражи със собствени ръце)

Основното предимство на подовата топла вода е равномерното разпределение на топлината, както и значителните икономии на енергия.


монтиране


Първо се приготвя замазка за топъл под, върху който са монтирани тръбите. Цялата настилка е разделена на няколко сектора с площ до 40 квадратни метра, за да компенсира топлинното разширение. Подът е покрит с топлоизолационен материал, така че цялата топлина да се издига. По периметъра на стаята

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на лоджията, когато се присъедини към стаятаОтопление на лоджията, когато се присъедини към стаята
Монтаж на пода със собствени ръцеМонтаж на пода със собствени ръце
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Топъл под за баня е по-добър?Топъл под за баня е по-добър?
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Как да поставите топъл под паркет на ръцетеКак да поставите топъл под паркет на ръцете
Ремонт на подово отоплениеРемонт на подово отопление
Как да изберем топъл под? Кой да избере?Как да изберем топъл под? Кой да избере?
Как да изберем подово отопление в дървена къща?Как да изберем подово отопление в дървена къща?
Топъл под в дървена къщаТопъл под в дървена къща
» » Топъл под в дача със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com