Как да изберем топъл под? Кой да избере?

Въпросът за това как да се избере топъл подът се появи във време, когато пазарът започна да представлява разнообразие от привлекателни оферти. Съществуват няколко вида такива подови настилки, като всеки от тях може да има няколко разновидности, различни технологии на работа и монтаж.

Различия могат да се наблюдават и в областта на осигуряването на такива устройства с допълнителни системи за мониторинг, настройка, регулиране и т.н. (термостат, свързване към системата Smart House, компютърно управление и настройка и т.н.).

Класически видове подово отопление се използват по целия свят в момента са: електрически и вода, има един филм, който все още е доста рядко (на първо място - заради финансовата недостъпност средния купувач).

Топъл електрически под

Топъл електрически под

Електрически под

Технология на полагане на електрическо подово отопление е много популярен в Скандинавия и Северна Европа, но често се използва и в други страни с по-топли климатични условия.

Устройството на пода изисква специално оборудване и отоплителни секции изтривалки монтират на пясък-циментова замазка а (под всякаква подова настилка най-често - за паркет), в който е поставен кабел отопление. Чрез термостата се подава електрически ток към кабела. Плюс този вид топъл подът е практичността, способността да се поддържа не само много топла, но и всяка друга удобна температура.

Има няколко варианта на този режим на пода на базата на различни параметри, като например вида на подови настилки, основа за отопление на площ по етаж, подреждане и сглобяване технология, специален достъп оборудване за кабела (за ремонт без разрушаване на настилката).

Как да изберем електрически топъл под, можете да говорите със самия майстор, който ще ви помогне да направите избор въз основа на специфичните параметри на къщата на клиента и неговите желания.

Между другото, заслужава да се отбележи, че този тип етаж има няколко недостатъци, сред които са разходите за електричество и създаването на допълнителни полета в стаята - електрически и магнитни.

Под

Под

Воден под

В сърцето на този тип подове са каналите на стари минерални бани, значително подобрени при използването на помпи. Благодарение на тях за отопление е възможно да не се използва пара, а директно гореща вода, която циркулира през тръбите. Тръбите са поставени под подови настилки, в специално оборудвани канали.



Като цяло, това приема да се използват два вида на системата - за получаване на топла вода от общите отопление на домовете, с топла връзка към щранг, или с една затворена система, когато водата се загрява в рамките на настоящата система на пода, без да се излиза навън. Плюс такъв етаж като цяло се състои в удобни температурни условия и по-голяма икономичност (особено в сравнение с електрическата опция).

  1. Минус един вид (за използване в условия на жилищни сгради) е, че връзката с изработката му се износва, а ако не го замени във времето, има голям шанс да старателно наводни съседите.
  2. Във втория вариант има такъв шанс, но само в случай на разрушаване на самата система.

Но когато живеете в частна къща, недостатъците на водния под са почти неутрализирани.

Подгряван под

ципест

Основата на тази технология е инфрачервеното лъчение (обхват - далеч). Като нагревателен елемент се издава филм (тънък като фолио), в която графитните лентите запоени оборудвани мед сребърни проводници, чрез който температурният контрол означава земята ток преминава. Филмовият под е с висока енергийна ефективност и е лесен за монтаж - може да се постави върху замазката под абсолютно всякакви подови покрития.

Важно е да се отбележи, че това е възможно да се използва един филм не в цялата площ на един апартамент или къща, но само в някои области на помещението, например - в центъра на стаята, в детския кът, в непосредствена близост до леглото, и така нататък. Основният недостатък на този пол е неговата цена.

Въздушен под

Въздушен под

Въздушен под

Съществува и още по-рядък вид - подово отопляем под, чиято система е подходяща само за много мек и топъл климат. Най-често се използва в Корея, където получава не само голямо развитие, но и цял списък с най-разнообразните технологии и възможности за подреждане. Това са евтини отоплителни системи, които използват газов нагревател, разположен в мазето.

Оставяйки въздушния нагревател, през външните отопляеми повърхности, студеният вътрешен въздух преминава през отоплителната система и след това се връща в стаята през решетките, които са оборудвани в пода. Този нагревател е напълно автономен и има малка цена, може лесно да бъде инсталиран.

Той има недостатъци. Така че, в допълнение към климатичните изисквания, на първо място е трудно да се осигури еднакво отопление за цялото жилищно пространство и опасността от прекомерно нагряване на подовете. В домашното пространство такива подове не се използват изобщо.

В заключение

Логично е, че всеки от видовете секс е добър в нещо и може да бъде идеален за някои конкретни обстоятелства, помещения. Възможностите в областта на финансите за различни купувачи също са различни, като например плащането на електроенергия. Също така, няколко други условия предлагат помещения в жилищни сгради и в частни къщи, затова е по-добре да решите кой етаж да изберете - въз основа на конкретните параметри на тази стая.

Ако обобщим и вземем предвид равни, средни статистически условия, тогава най-печелившите в сферата на качеството, функционалността, удобството и ценовите отношения могат да се разглеждат като подово отопляем под на затворен цикъл. Електрическият под може да бъде изгоден при условия на използване на мултифункционален термостат и по-икономични изчисления на електроенергията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Някои полезни съвети за избор на топли електрически подовеНякои полезни съвети за избор на топли електрически подове
Различни видове топли подове какво да избера?Различни видове топли подове какво да избера?
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Как да се гарантира електрическото подово отоплениеКак да се гарантира електрическото подово отопление
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
Схема за топла връзка на подаСхема за топла връзка на пода
Топъл под ламинирания под е удобството на вашия домТопъл под ламинирания под е удобството на вашия дом
Терморегулатори за подово отопление, видове и връзкиТерморегулатори за подово отопление, видове и връзки
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Какво е регулатор на топъл под?Какво е регулатор на топъл под?
» » Как да изберем топъл под? Кой да избере?
© 2021 BggeHat.com