Подгрявайте дома си с подово отопление

Топлината на вашия дом: инсталирането на подово отоплителни системи

Днес стенните радиатори все повече намират прилични алтернативни системи за подово отопление, които ви позволяват да създавате най-удобните условия в къщата. На нашия пазар има различни версии на подово отоплителни системи. Това и така наречените "топла подове" (филмови и кабелни) и водни системи и конвектори. Всички те се различават една от друга в принципа на работа и следователно в спецификата на инсталацията.

Една от най-популярните опции е топъл под, който се основава на кабелна система. Това е отоплителен кръг, който е направен от електрически кабел с необходимата дължина и сечение. И кабелът е положен по определен начин, за да се разпределят по цялата повърхност на пода. За да го оправите, се използват монтажни водачи. Подобно на всяка друга система, такъв под може да причини изтичане на топлина. За да се сведат до минимум тези загуби, под самия кабел, поставете нагревател с необходимата дебелина. И по стените монтирайте специална лента, изработена от порест полимер.

В системата "топъл под" може да се използва кабел от два вида - резистивен или саморегулиращ се. Първият вариант, който предполага медно ядро, се счита за най-честата. Това ядро ​​трябва да бъде покрито с полимерна изолация. Защита срещу изтичане на напрежение трябва да осигури специална защитна плитка. Оптичният захранващ кабел обикновено не надвишава 20 W / m, така че е подреден с определена стъпка, а този параметър определя неговата дължина. Въпреки това, трябва да се има предвид, че съпротивителните кабели не могат да бъдат нарязани на отделни части, тъй като това променя съпротивлението на отоплителната секция като цяло.



Сред резистивните кабели са т.нар. Електрически подложки. Те вече са готови за отопление на дадена област. В тях нагревателният елемент е прикрепен към пластмасова мрежа. Вълноподобното подреждане на този елемент създава еднакво нагряване на района. Силата на електрическата подложка зависи от параметрите на кабела.

Саморегулиращият се кабел може да бъде изрязан директно на мястото на инсталиране. Състои се от две метални нишки, разположени вътре в полупроводниковата матрица, през които протича токът. Предимствата на този дизайн са, че практически няма прегряване на отделните секции. На пазара има внесени системи от този тип.

За да поръчате дървена врата на достъпна цена - посетете сайта prizmar.ru. Само там ще намерите качествени дървени врати с бърза доставка и разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Електрическо отоплениеЕлектрическо отопление
T етаж на балкона със собствените си ръцеT етаж на балкона със собствените си ръце
Как топлите подове влияят на домашния комфорт?Как топлите подове влияят на домашния комфорт?
Оборудваме подовото отоплениеОборудваме подовото отопление
Видове и видове конвекториВидове и видове конвектори
Удобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на NexansУдобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на Nexans
Ремонт на подово отоплениеРемонт на подово отопление
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Електрически конвектори за отопление на домаЕлектрически конвектори за отопление на дома
» » Подгрявайте дома си с подово отопление
© 2021 BggeHat.com