Топъл под в дървена къща

Монтирайте топлия под в къщата с подходящата технология е съвсем реална и проста. Какво да изберем подове?

Подгряващите подове се класифицират като електрически и водни. Водни "топла подове със собствени ръце">Подове с топла вода Те се представят под формата на тръби с циркулираща гореща вода, намираща се под пода. Електрическите подове са система от проводници, разположени под този под, която е прикрепена към тънки подложки за отопление. Вместо подложки, използвайте отоплителен филм или кабел.

Какво е по-добре да лежите на пода

Най-често Дървени подови настилки.>дървен под много експерти препоръчват монтаж собствено електрическо подово отопление. Но до днес подовете с топла вода са най-приложими за плочките в банята. Но можете да изберете какъв вид подово отопление да се монтира, само вие. 

Сега можете да говорите за инсталирането на топъл под в къща с дървен под. В тази статия ще говорим за инсталиране на топъл електрически под в ролята на основния модел на отоплителните къщи от дърво. За монтаж в дървена къща на топъл под, отоплителният кабел със специфично захранване не повече от 17 W / m се използва главно от ръцете.

След като се определи със схемата за инсталиране на кабела в стаята, е необходимо да се спазва максималното специфично захранване на топлата под, което не трябва да надвишава 130 W / m2.



Моля, обърнете внимание! Ако този индикатор е по-висок, тогава дървена основа може да се запали.

Изисквания за системата на топъл под в дървена къща

Ако искате да инсталирате топъл под в дървена къща със собствените си ръце, трябва да спазвате определени правила за полагане. Такива правила водят до минимални възникващи проблеми в хода на работата му.

Някои предпазни мерки за инсталиране на топъл под:

  • 22 мм е максималната дебелина на пода от дърво от меки дървесни видове с топъл под и 24 мм за подове от породи от масивна дървесина.
  • Нагревателният кабел е разположен равномерно върху цялата отоплителна зона.
  • Че кабелът не е повреден, той не е подреден под мебели и оборудване.
  • Материалите на топъл под, трябва да бъдат надеждно защитени от влага по време на полагането и монтажа на покритие на пода.
  • Необходимо е да се използва термостат с датчици за температура на пода и въздух. На термостата максималната температура на въздуха под подовото покритие не трябва да превишава 40 ° С.
  • Не можете да поставите дебел килим или килим, монтирани от себе си, върху работния етаж.

Монтиране на топъл под в дървена къща

Топъл под в дървена къщаТъй като припокриването в дървените къщи е направено от дърво с недостатъчна якост, което не може да издържи на бетонна замазка, е трудно да се постави такъв под на това припокриване. В този случай бетонната замазка не е направена, а нагревателният кабел е поставен под пода, където ще изглежда като въздушна възглавница. Подгряващият под е поставен върху тази технология по такъв начин:

Груб под с направляващи релси

  • Грубият "под">Дървеният под трябва да бъдат почистени от прах и отломки и внимателно zashpatlevat всички пукнатини. Ако е необходимо, основата се обработва с хидроизолационни съединения.
  • В стека с покритие подкрепа барове под формата на бор prostrugannyh барове размер 40х40 мм и дължина не по-малко от 2 м. Stack барове данни, със стъпка от 300-400 мм и ги прилага към недовършената пода с винтове.
  • Между тях се монтира топлоизолатор под формата на пенофол, тъй като има топлоизолация и термично огледало, което отразява топлината от отоплителните кабели до стаята над пода.
Моля, обърнете внимание! При монтажа на изолацията е необходимо да се осигури възможност за монтиране на въздушна възглавница с дебелина най-малко 30 мм.
  • На топлоизолационния слой галванизираната мрежа се полага с приближаването на опорните пръти на 10-15 мм
  • Кабелът се поставя успоредно на тези пръти с разстояние между кабела и лъча от най-малко 10 мм.
  • Когато кабелът се пресича с шината, те правят рязане на дълбочина от 30 мм, като правило това е до нивото на монтаж на топлоизолация. В този керемиден под кабела лежеше метално фолио под формата на лист.
  • Нагревателният кабел е прикрепен към подпорите с помощта на монтажна лента. Понякога, ако е необходимо, кабелът е фиксиран със скоби към решетката.
  • След като поставите кабела върху подпорите, поставете чист под.
Моля, обърнете внимание! Дъските, представляващи бъдещото подово покритие, трябва да лежат върху работещо топлинно поле поне 2 дни. След това те са закрепени към подпорите. Според тази технология, топъл подът може да бъде инсталиран ръчно във всяка дървена къща.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой топлен под е по-добреКой топлен под е по-добре
Избор на подаИзбор на пода
Някои полезни съвети за избор на топли електрически подовеНякои полезни съвети за избор на топли електрически подове
Как да направите топъл етаж в банята преглед на съществуващите системиКак да направите топъл етаж в банята преглед на съществуващите системи
Как да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръцеКак да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръце
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
Схема за топла връзка на подаСхема за топла връзка на пода
Как да изберем топъл под? Кой да избере?Как да изберем топъл под? Кой да избере?
» » Топъл под в дървена къща
© 2021 BggeHat.com