Общи правила за инсталиране на електрическо подово отопление

От самото начало е важно да се отбележи, че инсталирането на електрическо подово отопление е много трудоемък процес, въпреки че от техническа гледна точка не е твърде сложен. Освен това много производители предлагат достатъчно подробни схеми за изчисляване на мощността на отоплителните секции, които произвеждат, и предоставят подробни инструкции за тяхното инсталиране. Така че можете да го направите сами.

Като цяло ще изглежда така. Първо трябва да изберете инсталационната схема, т.е. да помислите коя област ще се отоплява, как ще бъдат разположени кабели, рогозки или филми. След като веригата е създадена, броят на отоплителните елементи се изчислява на база и се определя мястото за монтиране на температурния сензор и термостата.

Е, ако се интересувате от демонтирането на тухлен комин - идете на skymen.ru. Само там ще намерите всичко, от което имате нужда, за бързо разглобяване на тръбата без проблеми.



След това можете да започнете инсталацията. Преди това обаче е необходимо да се подготви основата. Освен това, топлоизолационният слой е задължително положен. По-добре е той да избере коркова облицовка или екструдирана полистиролова пяна.

Когато става дума за помещенията, които са разположени на първия етаж над неотопляем сутерен, дебелината на изолационния слой трябва да е поне 5 см. В противен случай ще се загрява в мазето, но не и в апартамента му. За останалите помещения дебелината на топлоизолацията не е толкова важна. Над тази соя монтира полимерно фолио, след което се маркира върху него, което ще даде представа за разполагането на мебели и водопровод. Това гарантира целостта на кабела след това. След това кабелите, роговете и нагревателният филм вече са поставени директно. В края на тези работи можете да започнете да финиширате.

Подобен топъл подовете често се подреждат в баните. Всъщност това е много добро решение, особено когато върху пода се полагат керамични плочки, които сами по себе си не поддържат топлината твърде добре и освен това може да се плъзне напълно, без да изсъхне. Въпреки това, в този случай, технологията за създаване на топъл под, включва също полагането на хидроизолационен слой, който е облицован непосредствено върху бетонната основа, така че ръбовете на такъв филм леко да се припокриват със стените на стаята. Това ще защити структурата от проникване на влага. Между другото, дори ако няма да поставите топъл под, не бива да се отказвате от хидроизолационния слой.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически топъл под с ръцеЕлектрически топъл под с ръце
Монтиране на топъл под плочкатаМонтиране на топъл под плочката
Свързване на топъл под с токСвързване на топъл под с ток
Полагане на топъл под плочкиПолагане на топъл под плочки
Електрическо подово отопление на вилата с разнообразни и инсталационни функцииЕлектрическо подово отопление на вилата с разнообразни и инсталационни функции
Инфрачервен топъл подИнфрачервен топъл под
Как топлите подове влияят на домашния комфорт?Как топлите подове влияят на домашния комфорт?
Оборудваме подовото отоплениеОборудваме подовото отопление
Ремонтираме топъл подРемонтираме топъл под
Електрическото подово отопление монтираме ефективна отоплителна система от себе си!Електрическото подово отопление монтираме ефективна отоплителна система от себе си!
» » Общи правила за инсталиране на електрическо подово отопление
© 2021 BggeHat.com