Ремонтираме топъл под

Ремонт на подово отопление

Днес такива иновативни системи като топъл етаж са най-удобните и търсени на пазара на строителни услуги. Вярно е, че понякога такива ползи от цивилизацията в най-неподходящия момент отказват да работят и представят неприятни "изненади". Ремонт на топъл под може да бъде малък и голям. Въпреки това винаги трябва да сте наясно с причините за възникналите проблеми и да ги коригирате във времето.

Топъл под е предпочитан не само от строителите на къщи и вили, но и от жители на общинския жилищен фонд, които извършват договореност или ремонт на апартаментите си. Структурно, това висококачествено отопление се извършва въз основа на вода, електрическа или инфрачервена охладителна течност.

Всички те допринасят за:

  • създаване на благоприятен микроклимат в стаята;
  • да се намали нивото на прах;
  • еднородно разпределение на топлината.

Видове топли подове

Всички вградени отоплителни системи са монтирани във вътрешното пространство на пода. Тяхната повърхност става един вид голям панел, който разпръсква топлината равномерно.

Воден под

Индивидуалната система за отопление на пода се основава на принципа на циркулация на топлата вода под нея чрез система от пластмасови тръби. Той идва от определен източник, който може да бъде централно отопление, електрически или газови котли.

Доставката на топла вода от системата за централно отопление е възможна само на първите етажи на високите сгради, тя не се изчислява за горните етажи. Поради това водният под е най-подходящ за частни домакинства.

Електрически под

Такава система на топлата под е оборудвана с електрически специални нагревателни кабели. Те се монтират под ламинат, плочки или гранитогрес, подредени в дневни, бани или тоалетни. Нагряването на подовата повърхност се осъществява чрез проводници с високо съпротивление, свързани с термичен сензор и система за термично управление.

Всички елементи след подходяща инсталация на бетонен под са изпълнени с циментова замазка с по-нататъшно монтиране на основното подово покритие. Извън пода, регулаторът на температурата и част от захранващия кабел се отстраняват. Настройката на температурните параметри се осигурява от термостата в съответствие с посочените режими.

Инфрачервен под

Инфрачервеното лъчение на индивидуална отоплителна система е иновативно решение на проблемите, свързани с отоплението на хората в стаята.

Основните филмови елементи на тази отоплителна система са:

  1. Отлично разсейване на топлината.
  2. Висока надеждност и издръжливост.
  3. Икономична и удобна инсталация.
  4. Вредно и безопасно въздействие върху човешкото здраве.

Такива елементи се поставят в бетонна настилка с последващо монтиране върху тях на всякакви подови настилки под формата на плочки или линолеум, паркет или дъски.

Спазване на основните правила за инсталиране

Повечето от неизправностите, довели до ремонта на топъл под, са причинени от непрофесионална инсталация или от използването на материали с ниско качество.

Освен това са възможни механични повреди на кабели или пластмасови тръби за нагряване на вода, които се появяват по време на полагане или подреждане на подови покрития.



За да се избегне спешност, е необходимо:

  • Не поставяйте електрически постелки или кабели в района, където мебели, вани, хладилници и перални машини ще бъдат постоянно разположени. В противен случай, отоплителният кабел може да се повреди поради прегряване. Също така не можете да ходите по определени електрически парчета на пода.
  • Не разрязвайте двужилните екранирани елементи в мястото за монтаж. Кабелът с избраната дължина не може да бъде намален, в противен случай той ще се провали.
  • Не трябва да се провери ефективността на електрическата система на двата пола, не съм сигурен на сухата замазка и лепило решение 100. Също така, не положете кабелите и нагревателни рогозки в прашна и мръсна земята. Трябва да се вакуумира и да се обработва със слой от специален грунд.
  • Не поставяйте температурния сензор в разтвора. Тя трябва да бъде поставена в гофрирана тръба, в която е невъзможно да се допусне цимент или лепило. И не оставяйте джобовете си в близост до отоплителния кабел и тънките проводници на електрически постелки. Такъв надзор води до прегряване и бързо износване в началото на оперативния период.

Направете снимка или нарисувайте схематично полагане на кабела, посочвайки основните разстояния между стени или забележителности. Необходимо е за бъдещите строителни работи да се знае точно къде се намира кабела, а не случайно да го пробиете. Извършвайте измерване на електрическото съпротивление на кабела преди и след поставяне - индикаторите трябва да съответстват на паспортните данни.

 Отстранявайте проблема с водния под

Подово отопление

Ремонт на топла вода

Ремонтът на топлата подова на водната отоплителна система, където е положен принципът на циркулация на топлата вода от металопластичните тръби, е лесен за провеждане. В края на краищата, цялата система на оборудването за поддръжка е компактно оборудвана и разположена на достъпно място.

Дори неприятни проблеми могат да възникнат, когато механичните повреди на пластмасовите тръби се причиняват от ремонтни работи върху подовата настилка. Това може да се случи, когато работите с електромеханични инструменти като перфоратор или български.

Дефектите трябва спешно да бъдат отстранени чрез следните действия:

  • Върхът на инструмента трябва да се остави в мястото на повреди, вместо в щепсела.
  • Изключете захранването с вода и почистете района близо до повредената тръба.
  • След това разбийте повредената тръба. За тази цел поставете фитинга на единия край и го натиснете върху тръбата.
  • Събраната част от тръбата трябва да бъде поставена в приспособлението, което се притиска в края на ремонтираната зона. От детайла се отрязва излишъкът и се свързва чрез натискане на нов фитинг към втората част на повредената зона.

След ремонт е необходимо да се тества охладителната течност и да се тества повредената замазка с нов разтвор от бетон.

Отстранявайте неизправностите на електрическия под

Най-често срещаните места за повреди в електрически подове са:

  • температурни сензори;
  • термостат;
  • отоплителни елементи.

Понякога ремонтът на топла подове е необходим поради редица причини:

  • Ако ремонтните работи са извършени преди възникване на неизправности, тогава е вероятно частта от нагревателните кабели или изтривалките да бъде повредена от електромеханични инструменти.
  • Ако няма видима причина, трябва да проверите напрежението, приложено към отоплителните елементи. Резултатът от измерването на работното напрежение не трябва да се отклонява от характеристиките на паспорта с повече от 5.
  • Ако индикаторната лампа не се включва, трябва да погледнете напрежението в нейните клеми. Ако не е налице, може да се приеме, че контактите на термостата са станали слаби или че термостатът или датчикът са се провалили.
Подгряван под

Филмов под и ремонт на сензора

За да проверите функционирането на температурния датчик, изключете го от термостата и след това измерете съпротивлението. Неговите параметри трябва да са в границите, определени в инструкциите за инсталиране. За да проверите термостата, е необходимо да изключите отоплителните елементи.

Ако термостатът и датчикът са в работен режим, трябва да се потърси причината за повреда на отоплителните елементи. След това измервайте съпротивлението на кабелите и изтривалките, тяхната изолация и след това проверете с техническия паспорт. Намаляването на тези цифри показва счупен кабел. Точното местоположение на скалата може да се определи с помощта на специално оборудване.

Неизправните сензори и електрическите температурни контролери трябва да се подменят.

Инфрачервени подови проблеми

Най-честата причина за повреда на инфрачервената отоплителна система са механичните дефекти в пода. Поради факта, че системата има дебелина от 0,2 до 0,5 мм, всеки пирон може да го забрани, ако е заседнал на грешното място.

В този случай е необходимо да се извърши частично демонтиране на мястото на дефекта и да се замени повредената част на филмовия топлинен радиатор.

заключение

Топъл подът е отлично решение на проблема с отоплението при суровите зимни условия. За ефективната работа и работа е необходимо да се внимава за качеството и правилното инсталиране. По-добре е да се грижите предварително за предотвратяването на неизправности, отколкото да ремонтирате топлия под и след това да елиминирате резултата от небрежността, извършена в работата.

">
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Някои полезни съвети за избор на топли електрически подовеНякои полезни съвети за избор на топли електрически подове
Видове отопление на водатаВидове отопление на водата
Оборудваме подовото отоплениеОборудваме подовото отопление
Имате ли нужда от пода и как да го изберете?Имате ли нужда от пода и как да го изберете?
Имате ли нужда от подово отопление в къщата си?Имате ли нужда от подово отопление в къщата си?
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Ремонт на подово отоплениеРемонт на подово отопление
Дървено подово отопление с конструктивни елементиДървено подово отопление с конструктивни елементи
Комфорт на вашия дом с топъл национален комфортКомфорт на вашия дом с топъл национален комфорт
» » Ремонтираме топъл под
© 2021 BggeHat.com