Имате ли нужда от подово отопление в къщата си?

Комфортът и комфортът на всяка къща до голяма степен зависи от оптималния температурен режим на жилищните помещения, където рационално се разпределя движението на топлината през въздушните зони на помещението. В края на краищата е неприятно да ходите на супер модерен паркет в топла чехли и да се страхувате да докосвате студеното подово стъпало в банята или тоалетната. Това е особено вярно след наскоро завършения ремонт. Ето защо, в такава ситуация възниква естествен въпрос дали в дома ви е необходим топъл под.

имам нужда от пода

Напоследък решаването на горните проблеми често се разрешава чрез инсталиране на топъл под. Това означава инсталиране на електрически или водни съоръжения, разположени под повърхността на пода. Те дори осигуряват равномерно разпределение на топлината в помещението или във всяка друга стая. (Виж също: Как да свържете сензора на топъл под с вашите ръце)

Идеята за топъл под, подобно на всяка иновация, която ни идва със западните технологии на жилищно строителство, е претърпяла доста критика и положителна обратна връзка през първите години от прилагането. След това имаше недвусмислено мнение за предимствата и недостатъците на топлата под.


Плюсове и минуси на топъл под


Предимствата на топъл под, са съвсем очевидни. За да започнете да отмените, че студеният въздух е известно на всички, е концентрирана в долната част на пластовете на въздуха, така че се загрява само на няколко градуса с помощта на топъл под непременно ще доведе до осезаемо затопляне в цялата къща.



Важно! Циркулацията на потока горещ въздух, който има посока "таван-таван", изключва появата на течение и не прехвърля огромно количество прах от радиатора върху цялата площ на помещението от едно устройство в друго. (Виж също: Как да изчислим подовото отопление)



Важно предимство на топъл под, е неговата алтернатива като източник на отопление. Такава система може да бъде инсталирана независимо от традиционното парно отопление. В този случай температурният режим може лесно да се регулира отделно за всяка стая. Тази функция е особено необходима в периодите, когато отоплението все още не е или вече не е. Също така е удобно, че отоплението може да се включи селективно във всяка стая, плюс е възможно да се настрои таймерът за всеки ден и час.

Друго неоспоримо предимство на топлия под е отличителното свойство на концепцията за топъл под - способността му да не позволява висока влажност в помещението. Тази функция става особено важна в помещенията и помещенията, където често има висока влажност. Обикновено тя е баня, баня, предверие, вестибюл, приземен етаж и т.н. В такива помещения възможно най-доброто изсушаване може да бъде дадено само от системата на топъл под.

предимство на топъл под

Сред подово недостатъци обикновено води до няколко аргумента, всяка от които е насочена към elektroispolnenie, защото носи вредни лъчения за човешкото здраве, както и силен сух въздух в жилищен район. Третият сериозен недостатък често се счита за високата цена на топъл под. (Виж също: Температурата на топъл под)

Ако разбирате недостатъците по-конкретно, резултатът може да изненада. Можете да започнете с първото минус - електромагнитно излъчване. Този недостатък е по-скоро мит, отколкото истината, защото се е появил в онези времена, когато системата на топъл под е смятана за голяма рядкост и се е извършвала предимно само от самоук учители. Те обикновено нямаха представа за стандартите за качество и GOST. Ако говорим за модерен електрически системи подово отопление, те са подложени на редовна тест проверка къде точно се оказа, че радиацията от подовото отопление не е по-висока, отколкото в конвенционалните окабеляване в стените.

Ако смятате, че такъв недостатък като сухота на въздуха в стаята, трябва да помните традиционните радиатори, които изсушават въздуха още повече. В такива случаи нивото на влажност в помещението не трябва да се регулира от топъл под, а от специално оформени въздушни овлажнители.



Ако говорим за цената на подовото отопление, което също се отнася до недостатъците, в този случай има отделно решение "за" или "против", тъй като всеки реши дали е целесъобразно в хола, за да се въведе такава система за отопление. (Виж също: Как да направите топъл под )


Електрически отопляем под: "капани"


Като правило, дори и първите студове могат да покажат, че пропорционално на спада на температурата извън прозореца, батериите за централно отопление също се охлаждат. Решението за тази ситуация е инсталирането на класически електрически топъл под. Можете да го инсталирате поне в нов апартамент, поне в старата къща. Но, разбира се, трябва да се помни, че е по-добре да го инсталирате още в етапа на ремонт, така че да не се разрушават старите етажи.

Технологията за монтаж включва, на първо място, полагане на топлоизолационния слой на междупластовото припокриване, след което - разделящата замазка, а върху нея - монтажът на системата на топъл под. Изглежда като електрически кабел, определен в определена стъпка. Една стъпка обикновено се нарича разстоянието между зигзаговете. Идеалната стъпка се счита за стъпка, равна на 10-15 см. На горния етаж се изсипва замазка и върху нея се поставя подово покритие. Изглежда просто, но е само на пръв поглед.



Важно! Малко хора знаят, че за отопление на апартамента топлооборудването трябва да бъде положено върху специален проект, който трябва да бъде одобрен от упълномощени органи и да отговаря на всички държавни строителни кодекси. (Виж също: Избор на топъл под)



В случай на съдебни действия, трябва да бъде открита фирма, която има съответна лицензия от Министерството на строителството. Може би този факт може да бъде приписван на минус на топъл под, но само поради дължината на цялата процедура за освобождаване. За решаването на такъв проблем е възможно, разбира се, и за сметка на "левите" фирми, които ще инсталират топъл под, без хартиена бюрокрация. Но това е двуостър меч.

против топлия под

На първо място, такива фирми предлагат на купувачите само инсталирането на най-евтините отоплителни системи, често китайски, които дори нямат сертификат за качество. Това ще означава, че подовото отопление няма да отговаря на държавните стандарти и също така най-вероятно ще се провали след определен период от време. Вторият сериозен недостатък, който е резултат от предишния, е фактът, че е малко вероятно някой да ремонтира вашето оборудване.



Важно! Дори и с фирма, която предоставя сертификати за качество за своите продукти, трябва да внимавате. Уверете се, че сте посочили наличието на услуга в определен регион.



Вода топъл под: пазете се от вода "пирати"


Често купувачът, който прави избор в полза на подово отопляем под, се подкупва чрез безплатно отопление от централното отопление. Разбира се, има много предимства на топъл етаж от този вид, но човек трябва да се пази от такива обещания и със сигурност да не разчита на тях. Схемата за монтаж на тази система включва полагане на тръби, през които охлаждащата течност ще тече и всъщност тяхната връзка.

плюсове на топъл под

Този вариант изглежда най-икономичен, защото обикновено плащаме за отопление на определена сума, така че няма да ви се налага да плащате допълнително. Но тук трябва да се пазите на някои опасности.



Важно! В случай на прекъсване на тръбата и при централно отопление водата се подава под налягане, апартаментът може да бъде наводнен. Вие също ще трябва да поправите апартамента на вашите съседи.



Но дори и ако тръбата не се счупи, топъл подът в апартамента ви ще отнеме топлината от съседите, защото налягането в тръбите ще падне, а водата на решетката след апартамента ти ще мине бавно. В резултат на това можете да получите не само конфликт със съседите, но и проверка от съответния орган. И това вече може да застраши по-сериозни проблеми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на водния под с вашите ръцеМонтиране на водния под с вашите ръце
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Схема за топла връзка на подаСхема за топла връзка на пода
Ремонт на подово отоплениеРемонт на подово отопление
Дървено подово отопление с конструктивни елементиДървено подово отопление с конструктивни елементи
Топъл под в дървена къщаТопъл под в дървена къща
Топъл цокълТопъл цокъл
Подово отопление за линолеумПодово отопление за линолеум
Полагаме топъл под плочкиПолагаме топъл под плочки
Видове системи за отопление на къщиВидове системи за отопление на къщи
» » Имате ли нужда от подово отопление в къщата си?
© 2021 BggeHat.com