Водоотопляем подов валтек

Топъл под

Проблемът с отоплението винаги е бил релевантен в Русия. А през зимата това не е просто въпрос на комфорт, а на оцеляване. Неотдавна, малко преди повече от сто години, системите за парно отопление изглеждаха границата на перфектен комфорт. Всъщност - в сравнение с обемистата пещ, радиаторът за отопление с вода или пара е чудо на технологията. Въпреки активната офанзива на електрическите отоплителни системи, особено на топлата под, загряването на водата няма да се откаже от водещата си позиция. Под влияние на модата, тя претърпява промени, които все още остават един от най-икономичните и безопасни и следователно в търсенето. Ярък пример за гъвкав подход към въпроса за парното отопление е системата на топлата подова настилка Valtek.

Причини за популярност

Защо новоразработената технология "топъл етаж" толкова бързо печели популярност? Отговорът е прост, като закона на физиката, който го обяснява.

Всеки знае, че топлият въздух е по-лек от студения въздух. Не случайно батериите винаги се намират не на тавана, а на минимално разстояние от пода. Но дори това се оказва твърде високо. Отопляемият въздух, без да изпитва съпротива, се издига безпрепятствено към тавана, измествайки студа оттам.

В резултат на това отоплението с най-висока температура се осигурява под тавана, където никой не е. И на места, където хората са, това е точно над пода, напротив, най-студеният въздух се натрупва. В резултат на това краката често са студени, когато главата е гореща. Това разпределение на топлината не само не е много удобно, но и не е много ефективно, тъй като за подгряване на пода до приемливо състояние е необходимо топло таванът да се нагорещи.

Решението предполага - поставянето на отоплителната система под пода, така че отоплението да започне с нея и да е под максималната температура.



Какво е на пазара

Съвременният пазар на строителни технологии предлага различни начини за организиране на тази отоплителна система. Без да влизат в детайли, всички те могат да бъдат разделени на електрически и подово отопляем под. Първите са по-компактни и лесни за инсталиране. Предимствата на втория включват ниска цена на експлоатация, безопасност, както и възможност за използване както като индивидуална отоплителна система, така и като сегмент от централизирана.

Традиционно слабата страна на топлата под вода се счита за възможността за изтичане, присъща на всички водни комуникации. Но е необходимо да се разбере, че вероятността за възникване на този вид неприятности пряко зависи от качеството на компонентите и инсталирането на конструкцията. Valtec е спечелила репутацията си като производител и доставчик на качествено и надеждно санитарно оборудване. Ново направление на тяхната дейност е цялостно снабдяване с материали, компоненти и оборудване, както и проектиране, монтаж и монтаж на подово отоплителни системи.

Предимства на Valtec

Плочки над тръбата за разпределение на топлината

Топлоразпределителни плочи

Подът на топлата вода на Valtec напълно отстранява възможността за неизправност. Висококачествените материали, скрепителните елементи, хидроизолацията, както и разпределителните и управляващите елементи гарантират безпроблемна и ефективна работа без течове. Готовите модули и модулите Valtec предлагат доказани решения за осигуряване на отоплителни системи с необходимото оборудване, което премахва възможността за грешки при проектирането и изчисляването.

Широката гама от продукти от собствената му продукция е в състояние напълно да задоволи всички нужди за детайлите и материалите, които обикновено възникват в организацията на отоплителните системи. Фирмата произвежда и доставя всичко необходимо за монтаж на топъл под и комбинация с различни видове базов под и декоративно покритие. Свързаната хидро и топлоизолация, както и топлинните разпределителни системи, позволяват максимална енергийна ефективност при използването на отоплителната система.

Единните стандарти на производителя гарантират абсолютна съвместимост на различните компоненти и материали. В резултат на това топлият под "Валтек" е в състояние да издържи за много години, като уважава своите собственици с непрекъсната работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как схемата за парно отоплениеКак схемата за парно отопление
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Отопление на лоджията, когато се присъедини към стаятаОтопление на лоджията, когато се присъедини към стаята
Как да направите топъл под на вашия домКак да направите топъл под на вашия дом
Отоплителни системиОтоплителни системи
Имате ли нужда от пода и как да го изберете?Имате ли нужда от пода и как да го изберете?
Как да се гарантира електрическото подово отоплениеКак да се гарантира електрическото подово отопление
Парно отоплениеПарно отопление
Централно отоплениеЦентрално отопление
Парно отопление в частна къщаПарно отопление в частна къща
» » Водоотопляем подов валтек
© 2021 BggeHat.com