Електрическо подово отопление на вилата с разнообразни и инсталационни функции

Електрически отопляем под

Dacha за всеки човек е възможност да се отпуснете след упорита работа, да избягате от шума на града и постоянно разтърсване, както и да се възхищавате на природата и да дишате чистия въздух. Единственото нещо, което може да причини неудобства в студения сезон, е организирането на отопление. След като се докоснат всички съществуващи отоплителни системи, може да се стигне до извода, че всички те вече са станали реликва от миналото. Правилната опция ще бъде подреждането на електрически топъл под, чиито рецензии говорят сами за себе си. Можете да ги прочетете в коментарите към тази статия.

Към днешна дата този тип отопление се превърна в символ на комфорт, комфорт, уют и високо качество на живот. Но при избора на система, струва си да се има предвид, че има няколко типа топъл под, всеки от които има свои собствени отличителни черти.

вид

Електрическите отоплителни системи за монтаж на топъл под, са модерни отоплителни кабели с различна дължина и мощност. Освен това на пазара има и специални рогозки, направени под формата на стъклопластова мрежа, върху която са прикрепени отоплителните елементи.

За да решите кой тип отопление е най-подходящ, трябва да имате предвид характеристиките на всеки един от тях.

Отоплителен кабел

Такива подове за лятна резиденция се състоят от терморегулатор и отоплителен кабел. Кабелната основа е сплав с високо електрическо съпротивление. Освен това системата е екранирана с метална мрежа и покрита с изолация.

Устройството изглежда като обикновен електрически кабел. Но ако обикновен електрически проводник, когато провеждането на ток, не трябва да се нагрява, то отоплителният кабел, както подсказва и името му, трябва да се нагрее с максимална сила, превръщайки електричеството в топлина.

Продуктите се произвеждат едноядрени и двуядрени. Разликата е, че когато свързвате двужично устройство към електрически контакт, единият край е свързан, докато едноядреното устройство трябва да бъде свързано с два края. Като цяло потребителите предпочитат двужилен кабел. Това важи особено за помещения с комплексна конфигурация.

Монтаж на кабела за отопление се приема за вратовръзка с дебелина не по-малко от 5 cm. Но поради факта, че настоящият метод е свързано с отопление конвекция, за да организира най-горен пласт от ламиниран паркет, балатум, мокет, или друг материал, с голямо внимание. Най-доброто от всички нагревателни кабели, керамични плочки, като замазки и керамични изделия, отопление, дълго задържа топлината. И това ви позволява да спестите енергия. Необходимо е да подгрявате пода веднъж и след това само за да поддържате зададената температура.

Отоплителни рогозки

Това са продукти, изработени от фибростъкло със специален нагревателен кабел, поставен върху него. Към днешна дата пазарът е начело в топлинната система на ЧТК, която местният производител предлага на потребителите.

Основното предимство на тази подложка е, че тя може да бъде монтирана в слой лепило за плочки, без да се изисква допълнителен циментов пълнеж. В резултат на това, общата дебелина на замазката се намалява до 3 см. В продажбите тези конструкции са под формата на рула, което е удобно за монтаж. Характеристиките на отоплителните рогозки са подобни на тези за отоплителните кабели.

Инфрачервен под

Тези подови настилки са лесни и лесни за монтаж и имат дълъг период на експлоатация. Трябва да се отбележи, че такива отоплителни системи не се вписват в плочките. Те се характеризират с ниска адхезия на повърхността към лепилото, което води до изместване на покритието и повреждане на фолиото. По принцип,
Подовото отопление е монтирано под килима или ламинат.

Нагревателният елемент във филмовия под е пръчките, чиито краища са свързани паралелно с мрежата. Това е много удобно, защото ако един елемент се провали, цялата система продължава да работи. За разлика от отоплителния кабел, подгряващият инфрачервен под подгрява повърхността на определено място, така че може да се постави там където е необходимо. Дебелината на този дизайн не надвишава няколко милиметра и прави възможно поставянето му под такива настилки като ламинат, килим и паркет. Освен това малката дебелина на филмовото нагревателно устройство е подходяща за стаи с ниски тавани.

Но филмът етаж се страхува от влага, така че не се препоръчва да го монтирате под керамични плочки. Инфрачервеният под е характерен с икономичното използване на електроенергия, тъй като може да се използва според нуждите. Той бързо загрява стаята, която е удобна за използване в летните вили.

Подова инсталация

Топла подова замазка

Монтаж на кабелно подово отопление

Ако планирате да инсталирате електрически под в себе си в селска къща или в селска къща, първото нещо, което трябва да направите, е да изучите внимателно инструкцията, която съдържа информация за инсталирането, безопасността и работата на системата. Тъй като най-малките грешки, допуснати по време на инсталирането, могат да доведат до пълна повреда на системата. И това ще изисква счупване на замазката, отстраняване на неизправности и ново полагане на покритието.

Ето защо, при проектиране и полагане на топъл електрически под, трябва да се спазват няколко важни правила:

  • не забравяйте да изчислите отоплителната площ и да изберете правилната система;
  • Не поставяйте кабела под мебели без крака;
  • Подравнете и изсушете основата;
  • Не разрязвайте, не удължавайте или не скъсявайте кабела;
  • включете електрически под, само след като замазката напълно се втвърди, което не е по-рано от 28-30 дни.

Процес на монтаж

Съветваме ви да прочетете коментарите по тази статия, преди да инсталирате пода под плочката - обратната връзка от хората ще покаже всички положителни и отрицателни аспекти на използването на топъл под, и ще трябва само да направите своя избор.

Ако възнамерявате да инсталирате подови плочки по-късно, трябва да обмислите инсталирането на отоплителния кабел като най-икономичното средство за отопление. Първо трябва да подготвите място за термостата, да направите жлеб за кабелите, тръбите за температурния сензор и изхода на монтажните краища на отоплителната система. След това е необходимо да подравнявате основата на пода, да го почиствате от отломки и прах и, ако е необходимо, да го третирате с грунд.

Следващата стъпка е полагането на слой топлоизолация, което ще намали топлинните загуби. След това на повърхността на пода, изолационната лента се залепва към парчета монтажна лента - съгласно схемата за полагане на кабела.

Нагревателният кабел е монтиран в посока на монтажната лента. В този случай е необходимо предварително да се определи бъдещото разполагане на мебели и тези места да се заобиколят, тъй като те не се нуждаят от отопление.

Преди да започнете да слагате, трябва да проверите електрическото съпротивление, посочено в инструкциите. По време на монтажа кабелът трябва да е леко опънат, но без усилие. В същото време не бива да забравяме за такъв момент като минималното допустимо завой. Желателно е да използвате специални съединители на правилните секции на системното оформление. Друг важен момент е, че въртенето на кабелите никога не трябва да се пресичат или да се докосват един друг.

Монтиране на филмов под

Монтаж на подова система

Следващият етап е инсталирането на термостати, а системата е свързана към мрежата. Температурният датчик е монтиран в гофрирана тръба, разположена между завоите на кабела в средата, така че ако е необходимо, тя може бързо да се смени.

След завършване на всички електрически връзки е необходимо да проверите дали има повреди в системата. За тази цел се измерва съпротивлението на датчика и сечението. Получените стойности трябва да съответстват на данните, посочени в документацията.

След като са поставени кабела и сензорите и е направена тестова връзка, е време да запълнете подложката. За тази цел е най-подходяща специална смес. Основната цел на замазката е да скрие кабела, да го предпази от механични натоварвания и да изравни повърхността за полагане на покритието. За тази цел се използва двукомпонентна смес. Първият слой се изпълнява като груб циментов замазка, а вторият слой е саморазливен.

Полезни съвети

Това, че в бъдеще електрическият под за лятна резиденция не причинява проблеми, не е неуместно да се възползвате от полезни съвети. Те са особено ценни за тези, които нямат опит в организирането на такива отоплителни системи:

  • Когато инсталирате системата на дървена основа, внимавайте да изолирате изолацията, за да предотвратите прегряване.
  • Ако по някаква причина не е възможно да напълните циментовата замазка и да повдигнете повърхността с няколко сантиметра, вместо отоплителния кабел, можете да закупите мат.
  • Не се препоръчва да инсталирате кабела при температура под 50 градуса.
  • Не инсталирайте мебели на отоплителния кабел или други видове подово отопление.
  • Забранено е да се работи след инсталирането на кабела, с изключение на изливането на замазката, в противен случай може да се повреди изолацията.
  • Изрично е забранено да свързвате кабела директно - само чрез температурния контролер според схемата.
  • Термостатът е инсталиран на местата, където влагата е напълно изключена, което ще увеличи експлоатационния му живот.
  • Свързването на кабелната система към електрическата мрежа трябва да се извършва само от електротехник.

заключение

Компанията-производител "ЦТК" днес предлага най-съвременните електрически топло подове, ревютата за които са изключително положителни. Тези устройства ще помогнат за решаването на проблема с отоплението в страната. Понастоящем никоя система не може да се похвали с такова успешно решение. Тя има много предимства, основната от които е достъпна.

Преди много време топлият под беше луксозен елемент. Днес това е символ на комфорт, уют и топлина. Затова е добре да се разгледат разположението на дачата с използването на съвременни системи от топъл под "ЧТК".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на лоджията, когато се присъедини към стаятаОтопление на лоджията, когато се присъедини към стаята
Как топлите подове влияят на домашния комфорт?Как топлите подове влияят на домашния комфорт?
Ремонт на подово отоплениеРемонт на подово отопление
ДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
Как да изберем отоплението на ваканционен дом?Как да изберем отоплението на ваканционен дом?
Водоотопляем подов валтекВодоотопляем подов валтек
Избор на топъл етаж Видове и характеристикиИзбор на топъл етаж Видове и характеристики
Избор на отоплителна система за вилиИзбор на отоплителна система за вили
Видове системи за отопление на къщиВидове системи за отопление на къщи
Предимства и недостатъци на подовото отоплениеПредимства и недостатъци на подовото отопление
» » Електрическо подово отопление на вилата с разнообразни и инсталационни функции
© 2021 BggeHat.com