Инсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажа

Топли подове

Топъл Floor Teplolux е система от кабели за напрежение. Той функционира като допълнителен източник на отопление или е основният тип отопление в стаята. Отоплението се извършва през пода. Днес производителят на продуктите от марката Teplolux предлага на потребителя няколко разновидности на такава система, всяка от които има свои собствени качества.

Кратко отклонение в историята

Топлите подове в Русия започнаха да произвеждат вътрешна група от компании, наречени "SST", която се дешифрира като специални системи и технологии. Това се случи преди повече от 20 години.

За такъв кратък период от време CC SST успя да заеме мястото си в водещата група производители на подобно отоплително оборудване в света. Сега в магазините на тази асоциация, разположени в различни части на страната, се произвежда оборудване за отопление на сгради за жилищни и промишлени цели, както и регулиращо и радиоелектронно оборудване.

Високото качество на произвежданите продукти се осигурява чрез използване на чужди технологични линии и оборудване от известни фирми, на които се произвеждат повече от 400 вида отоплителни кабели.

Система за подово отопление Teplolux е марка от местни производители, спечелила всеобщо уважение към потребителите. Гарантираният срок на експлоатация на подгрята подова настилка на тази марка, прозвучан от производителя, е най-малко 25 години, а максималният - 50 години. В продуктовата линия на асоциацията, която произвежда отоплителни системи, съществуват решения за изграждане на топъл под в помещения, които са радикално различни. Освен това, производителите предлагат системи с висока мощност за отопление на помещения, където не се осигурява централно отопление.

Цел на подовете

Системата за подаване на подови настилки от фирма Teplolux може да се използва по два начина:

  • Във формата на основната система за отопление на стаята. Това е много удобно, когато е невъзможно да се донесат централизирани топло и газови комуникации към къщата.
  • Като допълнителен източник на отопление. Инсталира се в къща с други отоплителни системи, като по този начин се увеличава нивото на комфорт в сградата като цяло или в отделна стая. Също така системата може да служи като резервна опция за непредвидени аварии в централните отоплителни мрежи.

Видове подове

Електрическите топло подове на марката Heatolux се различават помежду си в дебелината на подовите настилки, монтирани в замазката, както и начина на поставяне на кабела в тях и броя на вените в него.

Мат на руло

Отоплителна мрежа

Особено популярни сред продуктите на Teplolux са:

  • Топли подове Mini- идеална система за ниски стаи, където собственикът се бори за всеки сантиметър от височината на помещението. Тук дебелината на отоплителните рогозки не надвишава 3 мм, което прави възможно по-малкото подово покритие. Освен това системата е лесна за инсталиране.
  • Profi Floor е професионална и мощна система с двужилен кабел с дебелина 3,5 мм. Състои се от рогозки, чиято топлина е равномерно разпределена благодарение на идеалното разположение на кабела.

Независимо от това коя Thermolux система ще бъде използвана, инсталационният комплект съдържа същите елементи:

  • отоплителни секции;
  • лента за оформяне;
  • термостат.

Подготовка за инсталиране

Преди да започнете инсталирането на електрически подови настилки Teplolux, трябва да се извърши подготовката на повърхността.

Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите всички посочени системни параметри и съответствието им с конкретен сайт за инсталиране.



И трябва да помните няколко правила:

Мини-G комплект

Монтиране на ултра тънък топъл под

  • Отоплителните секции трябва да бъдат разположени на местата, където в бъдеще няма да има тежки мебели без крака.
  • Трябва да се провери дали електрическата инсталация, инсталирана в апартамента или къщата, съответства на силата на подовото отопление.
  • Свързването трябва да се осъществява само чрез специално защитно устройство за изключване, което работи при скорост най-малко 30 mA.
  • Ако в стаята се наблюдава висока влажност, системата трябва да е снабдена със земя, термостатът не трябва да се монтира, но се пренася извън помещението.

монтиране

Преди да започнете самостоятелна инсталация, трябва внимателно да прочетете специалната литература, да се консултирате с експерти или да отидете на строителната площадка и да получите най-много информация там. Подобни сайтове и портали в интернет са повече от достатъчно. Голяма помощ при инсталирането на системата може да бъде осигурена чрез комуникация на строителни форуми.

Монтирането на подовата отоплителна система ще изглежда така:

Набор от професионалисти

Удобна опаковка

  1. Подгответе вдлъбнатина в стената, за да поставите терморегулатора, както и жлебовете за окабеляване, частите на отоплителните секции и температурния сензор.
  2. Прецизно почистване на повърхността от отломки и прах.
  3. Полагане на топлоизолацията и фиксиране на обекта със специална монтажна лента.
  4. Разположението на отоплителната секция, инсталирането на температурен сензор и инсталирането на температурен контролер.
  5. Системна проверка за повреди.
  6. Настилки от пясък и цимент.
  7. Полагане на декоративно покритие.

Всички тези етапи на монтаж са подходящи за система с двужилен кабел, монтирана в помещение с бетонни подове и използвана като допълнително отопление. В схемата има някои точки, на които трябва да обърнете специално внимание.

Монтаж на отоплителни секции

Секциите се монтират директно върху пода. В този случай основата трябва да бъде идеално равна, без дупки и пукнатини. Ако повърхността е твърде извита, трябва да се изравнят със специални смеси.

При полагане на отоплителните секции трябва да се внимава кабелът да се разположи равномерно и да не се пресича, а също и да издържи стъпката на полагане. Краищата на кабелните контури трябва да се фиксират с изолационна лента.

Монтаж на регулатора и сензора за топлина

Показване на регулатора на топлината

Електронен термостат

Сензорите се монтират в гофрирана тръба с диаметър 14-20 мм. Поставете устройството така, че да е вътре в тръбата и в същото време по-близо до ръба й. На противоположния край ще има точки на монтиране на регулатора на пода.

При монтиране на нагъвания не трябва да се допускат огъвки с радиус по-голям от 5 см. Краят на тръбата със сензора, намиращ се на пода, е добре покрит, така че при изливането на дъската да не се повреди от разтвора.

Топлинният регулатор трябва да бъде свързан при липса на напрежение в мрежата. След като всички връзки са направени, напрежението трябва да се приложи в мрежата за 1-2 минути, за да се провери функционалността на системата Thermolux.

Изливане на пода

Полагането на топъл подове завършва с пълнене на замазката. Първо, отоплителният кабел е фиксиран. За да направите това, използвайте малък плъзгач на разтвора, който е опънат по цялата му дължина. Височината на получения плъзгач е около 1012 мм и трябва да се наблюдава, за да се предотврати повреждането на целостта на кабела при по-нататъшна работа. Най-добрата дебелина на замазката - 5 сантиметра, се препоръчва също да се използват армировъчни мрежи. Завършената замазка трябва да се провери за пукнатини, които са строго забранени при полагане на топъл под.

След като е монтирана подовата отоплителна система, тя не трябва да се включва 28 дни след нанасянето на замазката. Само след този период терморегулаторът е включен и максималната температура е зададена, а след загряване на помещението той намалява до желаната стойност.

заключение

Електрическите подове на Teplolux са доказали най-доброто на вътрешния пазар при подобни системи на топъл под. Тази популярност се обяснява с удобството на инсталацията и работата, както и с високите показатели за надеждност и безопасност на системата. Освен това цената му е напълно оправдана. С Teplolyuksom във вашия дом винаги ще бъде удобна температура и благоприятен микроклимат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Как топлите подове влияят на домашния комфорт?Как топлите подове влияят на домашния комфорт?
Това, което е забележително, е топлата етажТова, което е забележително, е топлата етаж
ДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
Въздушно отопление на частна къщаВъздушно отопление на частна къща
Комфорт на вашия дом с топъл национален комфортКомфорт на вашия дом с топъл национален комфорт
Водоотопляем подов валтекВодоотопляем подов валтек
Полагаме топъл под плочкиПолагаме топъл под плочки
Отоплително оборудване и климатична техникаОтоплително оборудване и климатична техника
» » Инсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажа
© 2021 BggeHat.com