Как топлите подове влияят на домашния комфорт?

Подгрявайте подове

Удобното жилище е точно това, за което всеки човек мечтае, независимо от материалното му богатство. Днес съществуването на хора без такива постижения на цивилизацията като осветление, водоснабдяване и канализация стана почти невъзможно. В същото време, най-важното в подреждането на къщата е отоплителната система, благодарение на която, дори и в най-суровите зими в стаята, тя е удобна и топла.

Понастоящем е възможно в къщата да се създаде идеален микроклимат с топли подове, които да осигурят равномерно разпределение на топъл въздух и да гарантират комфорт в стаята. Освен това днес на потребителите се предлага голямо разнообразие от различни начини за създаване на топъл под. Всеки от тях има своите плюсове и минуси, различен ценови диапазон и по-фини точки на инсталация. Затова е добре да се разгледат най-популярните и рентабилни системи.

Електрически под

Електрическият под за отопление на помещения е идеално съвременно решение за апартаменти, разположени в многоетажни сгради и за селски къщи.

Сред многобройните положителни качества на електрическото подово отопление е необходимо да се отбележи следното:

  • Удобно разпределение на топлината по цялата височина на помещението, независимо от това коя система е избрана.
  • Подгряващият под е с по-ниска инерция, което означава, че след включване на системата за отопление, стайната температура ще достигне предварително определена скорост за кратко време.
  • Дълъг живот на електрическото подово отопление и екологосъобразността на използваните материали.
  • Възможност за монтиране на електрическото отопление и покриване на старото. Например в бани или кухни, тъй като в такива помещения покритието се извършва с помощта на порцеланови каменинови изделия. В този случай се препоръчва използването на отоплителни рогозки.
  • В случай на повреда на електрическото отопление не е необходимо разглобяване на целия топъл под. Ще бъде достатъчно да се определи мястото на разкъсване на кабела с помощта на специално устройство и лесно да се поправи.

вид

Има няколко фундаментално различни реализации на електрическото подово отопление, така че всеки да избере най-достъпното за него чрез средства и в инсталацията.

Отоплителен кабел

Това е най-простото подово отопление. Изглежда електрически кабел, но ако конвенционален кабел провежда електричество с минимални топлинни загуби, то това оборудване преобразува цялата получена енергия в топлинна енергия.

Кабелът за подреждане на такъв топъл под може да се използва като едноядрен или двуядрен. Разликата между тях е, че когато инсталирате втория вариант, трябва само да свържете единия край към точката на свързване, докато за едноядреното е необходимо да свържете и двата края в една точка на свързване.

Поставянето на отоплителния кабел като система от топъл под, трябва да се инсталира в замазка с дебелина до 5 сантиметра. Като се има предвид, че това електрическо оборудване се отнася до конвекционни устройства, използването му с покрития като ламинат или паркет трябва да бъде ограничено. Препоръчително е да комбинирате отоплителния кабел с керамични или порцеланови камъни.

Отоплителни рогозки

Подгряваща подова настилка

Електрически отопляем под

Това е един вид топъл под, чиито модели могат да бъдат както конвективни, така и инфрачервени. Те се продават на рула и изискват при монтаж на малка дебелина на замазката до 3 сантиметра. Всъщност конвекционните отоплителни рогозки са модификация на стандартния отоплителен кабел, така че принципите на тяхната работа са сходни.

Отоплителните елементи в инфрачервените рогозки за топъл под, са пръчки, краищата на които са свързани към проводниците, които ги захранват. В резултат на това всички пръчки в подложката са свързани една с друга, което означава, че ако някой от тях не успее, всички останали елементи ще функционират в един и същ режим.

Инфрачервеният електрически нагревател осигурява желаната температура там, където е необходимо. В зависимост от температурата около отоплителното тяло температурното лъчение се променя, което позволява да се извърши монтаж, без да се вземе предвид подреждането на мебелите, за разлика от другите сортове на топлата под.

Чрез закупуването на тази отоплителна система, първо трябва да обърнете внимание на размера на матрака. Ето защо, преди да пазарувате, трябва да изчислите отоплителната площ, за да вземете продукта с необходимата дължина и мощност за оборудването на топъл под.

Филм топъл под



Основното предимство на подовите подови покрития е в тяхната малка дебелина - по-малко от 0,5 мм. В същото време инсталирането на такъв продукт изключва използването на мокри съединения, тъй като трябва да бъде защитено от влага. Освен това филмът не трябва да се използва с покрития като плочки. Обикновено се монтира под ламинат или паркет.

Подово отопление

Топли подове Teplolux е отговорът на местния производител на световните лидери. По неговите характеристики електрическата система на тази марка не е по-лоша дори от най-известните чуждестранни производители.

Teploluxe се произвежда в един от добре познатите фабрики. Качеството на продуктите е на достатъчно високо ниво и за значителен период от време продуктите на този производител са спечелили добро име и продължават да затоплят домовете на много потребители.

Системата за подово отопление Thermolux на пазара се представя от следните продукти:

  • Отоплителните рогозки са двужилен кабел, защитен от медно покритие и поставен върху решетка с предварително изчислена стъпка. Този продукт често се нарича нагрявана мат. Инсталирането на този вид подово отопление не е сложно - достатъчно е просто да се разстила подложката върху замазката и след това да се покрие с лепило за плочки и плочки.
  • Двуядрени нагревателни електродикции Thermolux, които могат да служат като основен източник на отопление на жилища.

Монтаж на електрически подове

електрически

Система от топли подове

Изграждане на всички видове електрически подово отопление започва с избор на място за монтаж на термостата, както и създаването на рязане канали, за да получите указания, за да го електрическите кабели, които захранват системата. Струганов също ще бъде оборудван с проводник за свързване на датчика.

Следващият етап от инсталирането на топъл под, е полагане на отоплителния кабел или мат и монтирането на температурния сензор. В този случай е необходимо да издържате на такова важно условие като разединяването на проводниците, които трябва да се поставят успоредно един на друг.

Устройството на термичния сензор не е много сложно. Основното е да се определи мястото на инсталацията му. Той е монтиран в гофриране, чийто край трябва да бъде заглушен, така че при необходимост е възможно да се ремонтира системата без много трудности.

В края на връзката на електрическата отоплителна система. На гърба на устройството като правило има указатели, как, къде и къде да се прикрепи. След свързването е необходимо да проверите топлата подова настилка и след това да я напълните със замазка.

Само след три-четири дни можете да продължите с монтажа на покритието. Връзката се допуска само след като декоративното покритие е напълно изсушено и няма да е по-рано от 28 дни. Монтирането на тази отоплителна система може лесно да се извърши сами. Основното е да се следват всички правила на инструкцията, които можете да намерите на сайтовете за строеж, както и да гледате специални образователни видеоклипове.

Ако нямате необходимите инструменти и умения за самостоятелно инсталиране на топъл под, препоръчително е да използвате услугите на специализирана организация. Експертите ще изпълняват всичко не само бързо, но и качествено.

Използването на електрическото подово отопление като основна отоплителна система е възможно в случай, че топлоизолацията на помещението е извършена правилно. Но дори и при всички инсталационни правила, този метод на нагряване е по-подходящ за райони с топла зима. Тъй като при твърде тежки условия такава система няма да бъде много ефективна и рентабилна.

Воден под

Монтиране на водния под

Как да направите топла вода под

Друг вид подово отопление е отоплението на водата, което е тръбопровод с охлаждащ агент, разположен непосредствено под подовата настилка.

Процесът на полагане на такава система е, както следва:

  • На плоска бетонна или дървена основа се разпространява хидроизолационен и топлоизолационен материал, който може да бъде стиропор или полистирол.
  • Монтирането на арматурни мрежи и тръби е в ход.
  • Провеждат се хидравлични тестове на създадената система на подово отопляемия под.
  • Бетонът се излива.
  • Завършването е в ход.

заключение

Подгряващите подове позволяват на съвременния човек да реши такъв проблем като качеството и икономичното отопление на къщата. С помощта на описаните системи е възможно да се създаде комфортна атмосфера на закрито, без да се нарушава целостта на интериорния дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Извършваме инсталирането на топъл под от собствени ръцеИзвършваме инсталирането на топъл под от собствени ръце
Как да изберем топъл под?Как да изберем топъл под?
Някои полезни съвети за избор на топли електрически подовеНякои полезни съвети за избор на топли електрически подове
Различни видове топли подове какво да избера?Различни видове топли подове какво да избера?
Инсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажаИнсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажа
Инфрачервено фолио за топло подово покритиеИнфрачервено фолио за топло подово покритие
Топла подова рехау за ваше удобствоТопла подова рехау за ваше удобство
Топъл под ламинирания под е удобството на вашия домТопъл под ламинирания под е удобството на вашия дом
Дървено подово отопление с конструктивни елементиДървено подово отопление с конструктивни елементи
» » Как топлите подове влияят на домашния комфорт?
© 2021 BggeHat.com