Топъл под ламинирания под е удобството на вашия дом

Подово отопление под ламинат

Сред всички съвременни настилки, ламинатът е оптимален за комбинация от цена и качество. Ето защо той заслужава на пазара на строителни материали специално внимание от страна на потребителите и стана доста популярен. Единственият му недостатък доскоро беше, че подреждането на топъл под такова покритие се оказва практически невъзможно, тъй като този материал води до недостатъчна топлина. Но благодарение на най-новите разработки в областта на отоплението, пода под ламинат стана съвсем реална. Остава само да се реши кой тип отоплителна система да се избере и да се закупи най-подходящата версия на покритието.

Какво е ламинат

Преди да изберете система за подово отопление, е необходимо да се разбере какво е новозатворен материал - ламинат.

Това е многопластова конструкция, базирана на ПДЧ (англо-говоряща версия - HDF) с висока плътност. Плочата, изработена от пресована целулоза, има необходимата твърдост, якост, непроменени геометрични размери, както и устойчивост на влага. От дъното, дъската се залепва с нерафинирана хартия или обикновена, но импрегнирана със специална смола. Целта му е да предпази основата на материала от влага и да поддържа пластината в стабилизирано състояние.

Декоративен филм е залепен върху горната част на листовия материал. Това е хартия, имитираща различни видове скъпо дърво или други естествени материали и текстури.

Най-горното покритие е най-важно, тъй като е защита срещу механично и ултравиолетово излагане, както и агресивни почистващи препарати и мръсотия. Това покритие може да се състои от един или повече слоеве, което определя качеството на изкуствения паркет. Дебелината на защитния слой, а не самата дъска, определя цената и качеството на това подово покритие.

Материалът се произвежда под формата на дълги тесни плоскости с дебелина 7-11 мм, широчина около 20 мм и дължина от 1000 до 1400 мм. От едната страна на дъската има скок, а от другата страна - жлеб. Тази заключваща връзка позволява бърза и лесна инсталация.

Избор на ламинат

Идеята за завършване на пода с ламинирано покритие е популярна сред тези, които решават да ремонтират дома. В крайна сметка, този материал има безброй предимства:

  • продължителен период на експлоатация;
  • достъпност;
  • бърза и лесна инсталация.

Обърнете внимание! Топъл подови настилки под ламинат без съмнение ще бъдат идеален избор. Но за да ги направите колкото е възможно по-трайни, трябва да изберете правилния завършек.

За да направите това, използвайте следните съвети:

  • Проверете дали в ръководството на материала има бележка на производителя, че може да се използва за покриване на топъл под.
  • Определете термичната устойчивост на материала.
  • Посочете за коя конкретна система за подово отопление този тип изкуствен паркет е подходящ.
  • Проверете гаранционния срок, предоставен от производителя, тъй като той може да се различава, дори ако капаците са със същия клас на якост. Освен това, не всеки ламинат понася влиянието на влагата, което зависи от качеството на горния защитен слой. Така че и този параметър трябва да бъде уточнен при продавача, особено ако се предполага, че той трябва да подреди топъл под - независимо електрически или вода.

Видове на отоплителната система



Към днешна дата под ламинат има 3 вида подови настилки, всяка от които има своите предимства. Основното е да се запознаете с тях и след това да направите правилния избор, в зависимост от вашите лични предпочитания и възможности.

Воден под

Подгряван под вода под

Видове топли подове

Този тип отопляем под под ламинат - това е най-често срещаното и в същото време най-нежното решение за подови настилки. И всичко това благодарение на това, че топлият въздух се разпределя равномерно и гладко, което означава, че термичните въздействия върху ламината са изключени.

Преди да поставите топъл под, ще бъде излишно да се уверите, че основата е запълнена съгласно правилата и бетона е напълно изсушен. Покритието, ако е необходимо, може да бъде покрито с полиетиленов субстрат с дебелина 200 микрона, закрепването му със скоч лента или припокриване на леглото. В същото време припокриването трябва да бъде не по-малко от 10-15 см, а страните са закрепени с лепяща лента.

Когато пускате подово отопляем под, трябва да използвате обикновен съвет. В началото на отоплителния сезон е необходимо постепенно да се повиши температурата, за да се избегне рязък спад и по този начин да се защити покритието от деформация.

Електрически под

Монтирането на този тип под под ламинат осигурява допълнителна циментова замазка. В допълнение, полагане на подови настилки се извършва само на специален подложка, което допринася за ефективността на отоплението.

Ако обаче подовите настилки се избират като електрически под, не се изисква допълнителна замазка.

Филмов под

Инфрачервен топъл под ламинат

Горещ под горещ филм

Тази отоплителна система е по-малко популярна, но само защото все още не е оценена от потребителите. Това е този вид отопление, което ви позволява да направите тънък топъл под ламинат без никакви странични ефекти. Това се дължи на ниски температури и гладко нагряване на въздуха и повърхността.

Друг плюс на филмовия под е лесната инсталация, тъй като процесът на полагане не изисква специални знания и технически материали. В допълнение, трябва да се отбележат следните предимства на системата:

  • ефективност;
  • електронно управление на отоплението;
  • неограничени възможности за използване на всички видове повърхности;
  • безопасност на употреба.

Независимо от избора на вида на отоплителната система, за да се избегнат прекалено бързи температурни промени и по този начин деформация на покритието и последващо отклонение на ставите, трябва да се внимава за монтирането на термостата. Освен това, преди да поставите покритието, трябва да включите системата за няколко дни. След затопляне на помещението трябва да се изключи 2-3 дни преди началото на инсталацията.

заключение

Разбира се, изборът на отоплителната система, за да се осигури подгряване на подовата настилка, зависи изцяло от личните предпочитания и материалните възможности на потребителя. Винаги можете да дадете приоритет на опцията, която се счита за най-приемлива. Но преди да направите най-накрая избор, трябва внимателно да прецените плюсовете и минусите по отношение на всеки тип отопление.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подходящия ламинат за кухнятаКак да изберем подходящия ламинат за кухнята
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Основи на избора на топъл под за плочкиОснови на избора на топъл под за плочки
Полагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинатПолагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинат
Подови настилки в банята пластмасови ламинатПодови настилки в банята пластмасови ламинат
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
Как да поставите филм топъл под ламинат или линолеумКак да поставите филм топъл под ламинат или линолеум
Избор на топъл етаж Видове и характеристикиИзбор на топъл етаж Видове и характеристики
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Монтиране на топъл подМонтиране на топъл под
» » Топъл под ламинирания под е удобството на вашия дом
© 2021 BggeHat.com