Как да изберем топъл под?

Подгрявайте подове

Ако къщата не е достатъчно топла в хладния сезон, тогава не може да се каже комфорт и комфорт. Оптималният температурен режим, равномерното разпределение на топлинните потоци и липсата на течения могат да осигурят топла подове - според потребителите, една от най-добрите отоплителни системи. Благодарение на тази система има естествено регулиране на температурата на въздуха в помещението, което се загрява от подовата повърхност и след това постепенно се издига нагоре. Възможността за регулиране и регулиране на желания режим на работа, както и загряването на пода на отоплителното тяло осигуряват значителни предимства пред централизираното отопление.

Какви са отопляемите подове?

Системата на топлия под е универсален. Може да се полага почти на всяка основа и под подовата настилка. Ето защо, отопляеми подове все повече се намират не само в частни жилища, но и в обикновени апартаменти в града. Те са:

  • безопасни и екологични
  • По-ефективно от отоплението на радиатора
  • Не прегрявайте въздуха и не горийте кислорода
  • поддържа естествената влага
  • поддържат удобен микроклимат
  • не допринасят за концентрацията на прах
  • имат невидима конструкция
  • бързо загряване на стаята
  • икономия на гориво и енергийни ресурси

При инсталиране на топъл под, не е необходимо да се инсталират традиционни радиатори, които претрупват пространството под прозоречните отвори. Освен това тя не зависи от централизираните услуги. Подгряващите подове са разделени на:

  • вода
  • мощност

Водните системи са по-малко надеждни и по-тромави. Топлата вода минава по тръбите, разположени под подовата настилка. Недостатъкът е високата вероятност от изтичане поради неграмотни връзки, материали с лошо качество, случайни повреди или повреда на тръби, които са служили на техния експлоатационен живот. Ремонт в този случай ще трябва да направи двойно - в себе си и засегнатите съседи от дъното.

Електрическото отопление на подовете се дължи на вградения в пода на електрически кабели. Те се подреждат много просто и не възникват никакви специални проблеми по време на работа. Като нагревателни елементи могат да се използват:

  • Резистивни кабели - едно- и двуядрени
  • саморегулиращи се кабели, направени под формата на полимерна матрица
  • Топли матраци, които осигуряват конвекция или инфрачервено отопление
  • нагряващ еластичен инфрачервен филм

Топло подове за плочки, ламинат, линолеум, паркет и други видове покритие, като правило, са самостоятелни отоплителни системи.

Те са оборудвани с термостати, които позволяват да се контролира температурата на охлаждащата течност и околния въздух, както и сензорите, които определят топлинните характеристики в помещението и върху повърхността на подовата настилка.

Някои видове електрически подове

IR филм под паркета

Електрическият под на немската фирма Arnold Cancer type FH

Има много производители на системи за подово отопление на пазара. Продуктите на всеки от тях имат своите особености, предимства и отрицателни страни. Полагане на топъл под може да бъде под цялата повърхност на покритието или локално - като допълнителен източник на отопление. Някои видове могат да се използват само в сухи помещения, други не са забранени в бани, душове, мазета.

Топъл подовете на таванит се състоят от нагревателни кабели или топли подложки. Системата се управлява чрез термостат, свързан към захранването. Температурните сензори се монтират по такъв начин, че да бъдат потопени в циментова замазка. Тези системи са оборудвани с термостати:

  • ръчно (механично)
  • програмируеми (електронни)

Механичните устройства ви позволяват да изберете и ръчно да настроите режима на температурата, който ще се поддържа автоматично, като периодично се включва и изключва. Същевременно икономиите на енергия могат да бъдат 30 в сравнение с електрическите нагреватели. За удобство при използване на програмируеми термостати те са оборудвани със сензорни екрани, с които можете да настройвате не само температурата, която трябва да се поддържа, но и да се определи времето и начинът на работа на системата.

Топлото термо под е истинско шведско качество. Той също така е изработен от нагревателни кабели или рогозки и е оборудван с термостат и температурен датчик. Инсталирайте отоплителни подови системи както на етапа на строителството, така и по време на ремонт не само в хола, но и на лоджии или балкони. Поради възможността за регулиране на термичния режим за всяка стая можете да зададете своя "собствена" температура, като същевременно спестявате електроенергия, която в наше време е доста актуална.



Електрическият под на термото помага да се създадат и поддържат удобни условия за човек да стои в отопляема стая, където според резултатите от изследването разпределението на топлите слоеве е най-правилно. При поддържане на температурата на повърхността на подовата настилка + 24 градуса на нивото на багажника, тя ще има индекс от +20 градуса, а в областта на главата - вече +16 градуса. Това е оптималният режим за човешкото тяло, който го поддържа в състояние на тревога.

Общи препоръки за монтаж

Разположение на инфрачервения филм

Монтиране на HOTmat, Unimat

Когато полагате топъл електрически под, трябва стриктно да следвате съответните инструкции. Компетентната инсталация ще ви предпази от повреда в системата и ще удължи срока на експлоатация.

Преди да започнете работа, подгответе основата. Прегледите на топлата електрическа подова настилка показват, че топлоизолационният слой и топлинно отразяващият екран под формата на фолио помагат да се избегнат загубите на топлина. Струва си да се отбележи, че материалът, от който е направена изолацията, трябва да е устойчив на температурни промени и да не променя своя размер и характеристики. В противен случай ще се изисква защитно устройство за циментово замазка.

Ще бъде по-разумно да се повери инсталирането на системата на специалист, тъй като самооборудването може да позволи да се коригират значителни грешки, които впоследствие ще бъдат твърде скъпи. Освен това капитанът ще може да посъветва кой топлият под е най-добре закупен за конкретна стая и да предложи как да го управлявате правилно.

Полезни съвети

И все пак, без значение кой ще трябва да свърши работата, струва си да прочетете някои от препоръките:

  • Отоплителният кабел може да се използва само по предназначение.
  • За електрическото подово отопление трябва да се осигурят отделни електрически проводници.
  • Изрично е забранено да се включи непромокаем кабел за проверка.
  • За да фиксирате електрическия проводник, се препоръчва използването на специална мрежа или лепилна топлоустойчива лента.
  • Забранено е разширяването на отоплителния кабел, съкращаването му или изваждането му от съединителя.
  • Преди началото на изливането на топъл под с бетон е необходимо да се направи точна схема на полагане на електрическия кабел и да се спаси.
  • Повърхността не трябва да има въздушни джобове.
  • Не се допуска включването на системата, докато бетоновият разтвор не се втвърди напълно. Този срок е 28 дни.
  • Кабелът не трябва да се поставя на места, където се предполага, че мебели или домакински уреди са разположени. Това не е рационално.
  • В мокри помещения термостатът не трябва да се монтира.

Подгряван под вода под

Субстрат за водопроводи

Монтаж на тръби на пода

Животът на подовата отоплителна система от полимерни тръби е два пъти по-дълъг от този на електрическата. Подът се загрява и охлажда по-дълго, отоплението става по-малко равномерно и охлаждащата течност на входа и изхода има различни температури. Този факт трябва да се вземе предвид при планирането на местоположението на отоплителните тръби.

За циркулация на топла вода през системата е задължително инсталирана циркулационна помпа, чието изпълнение зависи пряко от броя на закръгленията на тръбопровода. Дебелината на подовата топла вода е много по-голяма от електрическата, така че не е инсталирана в стаи с ниски тавани.

Новост в областта на отоплението - преносим топъл под

Какво ще стане, ако не е възможно да разкъсате подовата настилка, но не загрявате достатъчно батериите? Разбира се, можете да си купите охладител или преносим инфрачервен нагревател. Но в първия случай краката ще останат студени, а вторият вариант не винаги е удобен, особено ако децата живеят в къщата.

Необходимо е просто да закупите мобилен топъл под, който има много положителни характеристики:

  • не изисква материални и трудови разходи за скъпа инсталация
  • ви позволява лесно да промените отопляемите зони
  • напълно елиминира изгарянето с лек случайно контакт - работната температура е само + 55 градуса
  • Тя е безопасна както за здравето на човека, така и за животните
  • не изсушава околния въздух, така че не предизвиква дискомфорт на кожата и лигавиците на дихателните пътища
  • не причинява главоболие и умора поради липса на кислород, тъй като не го изгаря
  • значително спестява електроенергия - до 60
  • увреждането на отделен обект не оказва влияние върху работата на мобилния под
  • има достъпна цена
Мобилен под

Teplolux-Express

Преносимият отопляем под в разширена форма е с размери 180 х 60 см и теглото му е само 300 г. Производителите гарантират безпроблемна работа за 60 000 часа, което е почти седем години непрекъснато. Дизайнът на подвижния топъл под е съставен от гъвкав нагревателен елемент, разположен вътре в капака. Тази "мат" се използва в детските стаи и бани, както и в местата, където най-често се срещат домакинства.

Под капака се поставят подвижни подвижни подложки, които не притежават топлоизолационни свойства. Ревюта на топли подове от този тип показват, че те са поставени под килими, килими и подобни подвижни подови елементи на интериора. Много интересна е възможността за използване на преносим подов отоплителен парк в вили или в сменяемо жилище. Лесно е да носите със себе си, а в магазина извън сезона в сгъната форма.

заключение

Основното предимство на топлия под е равномерността на затоплянето на околното пространство, което не може да се каже за традиционните радиатори. Той прави удобно пребиваване в стаята, като осигурява програмираната температура на въздуха. Топъл подът е универсален. Той може да бъде допълнителен източник на топлина или подметка, за да загрява цялата подова настилка или определена област.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Топла изчисление на подовото отопление и проект как да направитеТопла изчисление на подовото отопление и проект как да направите
Изчисляване на пода на топлата водаИзчисляване на пода на топлата вода
Електрически или подово отопляем подЕлектрически или подово отопляем под
Някои полезни съвети за избор на топли електрически подовеНякои полезни съвети за избор на топли електрически подове
Оборудваме подовото отоплениеОборудваме подовото отопление
Различни видове топли подове какво да избера?Различни видове топли подове какво да избера?
Как да се гарантира електрическото подово отоплениеКак да се гарантира електрическото подово отопление
Подово отоплениеПодово отопление
Дървено подово отопление с конструктивни елементиДървено подово отопление с конструктивни елементи
» » Как да изберем топъл под?
© 2021 BggeHat.com